- Voor de Eton mess
- 250 ml slagroom
- 20 gr suiker
- ½ knapperige meringues
- 2 – 3 handsinaasappels
- 4 – 6 el sinaasappelcurd
- 2 el amandelschaafsel, geroosterd
Dit makkelijke dessert is gebaseerd op de klassieker Eton mess. Eerder maakte ik al Eton mess met frambozen en rozenwater, deze keer heb ik gekozen voor Eton mess met sinaasappel. De traditionele Eton mess wordt geserveerd met aardbeien, slagroom en knapperige meringue. In deze variant gaat zowel sinaasappelcurd als verse sinaasappel. Voor een frisser dessert kan je de helft van de slagroom vervangen door 150 gram Griekse yoghurt. Klop in dat geval 125 milliliter slagroom op met de suiker en spatel er daarna de yoghurt door. Alle losse onderdelen kan je goed van tevoren voorbereiden, meng ze alleen pas vlak voor het serveren door elkaar om de verschillende structuren goed te behouden. Het knapperige schuim, de frisse sinaasappel, de romige curd en de geklopte slagroom vormen samen een perfect geheel!
Bereiding: Eton mess met sinaasappel
Klop de slagroom met de suiker stijf.
Verkruimel de meringues grof. Snijd de sinaasappelpartjes tussen de vliezen uit.
Schep in vier glazen of bakjes een lepel van de slagroom. Doe daar een beetje van de sinaasappelcurd op en bedek dat met één of twee partjes sinaasappel. Bestrooi het met wat meringue en ga weer verder met de slagroom. Ga zo door tot alle ingrediënten op zijn. Garneer de Eton mess met wat geroosterd amandelschaafsel.
Foto: Erik Spronk

