Ingrediëntenlijst

Eton mess wordt normaal gemaakt met slechts drie ingrediënten: slagroom, aardbeien en knapperig schuim. De combinatie van die drie is heerlijk! Voor dit recept besloot ik er mijn eigen draai aan te geven en de smaken van framboos en roos toe te voegen. Een gedeelte van de frambozen worden tot een coulis gekookt, de andere gaan er in z’n geheel doorheen. Doe voorzichtig met het rozenwater en voeg niet alles in één keer toe, de smaak kan erg overheersend zijn.

Bereiding: Eton mess met roos en framboos

Doe de helft van de frambozen met de helft van de suiker in een steelpannetje en breng deze aan de kook. Laat de frambozen 1 à 2 minuten koken en druk deze vervolgens door een fijne zeef zodat alle pitjes achterblijven. Laat de frambozencoulis afkoelen.

Klop de slagroom samen met de andere helft van de suiker op (kijk hier voor tips). Voeg aan het einde het rozenwater toe. Breek de meringues in grove stukken en meng deze door de slagroom, samen met de overgebleven frambozen en de helft van de frambozencoulis. Verdeel de Eton mess over vier bakjes en besprenkel deze met de overgebleven frambozencoulis.

Serveer de Eton mess met roos en framboos direct na het bereiden, anders wordt het schuim zacht.

Eton mess met roos en framboos

Foto’s: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (2)
Ria | liefdevoorbakken.nl 2016-06-01 09:33:29

Weer een heel aantrekkelijk recept, prachtige foto's!!!

Beantwoorden
RI
Anja 2017-07-26 08:07:05

Voor hoeveel personen is dit gerecht?

Beantwoorden
AN
Rutger 2017-07-27 11:04:28

Voor 4 personen.

Beantwoorden