Deze aardbeien Romanoff is een heerlijk zomers dessert en ook heel makkelijk te maken. Aardbeien Romanoff is een klassiek recept, waarbij de aardbeien de hoofdrol spelen. Kies dus voor aardbeien die lekker rijp zijn als je dit recept maakt.
Een klassieke aardbeien Romanoff bestaat uit (gepureerde) aardbeien, slagroom en wodka. Deze simpele en klassieke versie is ook de versie die ik het liefst eet, maar dan met sinaasappellikeur in plaats van wodka. Door de jaren heen zijn er veel andere versies bijgekomen, bijvoorbeeld met hangop, peper of meringues. Wil je een van deze versies maken? Bekijk dan mijn tips hieronder en ga aan de slag met een variatie op het traditionele aardbeien Romanoff recept. Welke versie vind jij het lekkerst?
Dit aardbei Romanoff recept is voor 4 personen.
6x variëren met dit aardbeien Romanoff recept
- In dit recept gebruik ik sinaasappellikeur, dat vind ik het lekkerst. Gebruik dan bijvoorbeeld cointreau of orange curacao of grand marnier. In plaats van de sinaasappellikeur kun je ook wodka en de rasp van ½-1 sinaasappel gebruiken.
- Wil je de aardbeien Romanoff zonder alcohol maken? Gebruik dan 3-4 eetlepels sinaasappelsap en de rasp van ½-1 sinaasappel in plaats van de likeur.
- Wil je wat meer pit? Meng dan wat versgemalen zwarte of roze peper met de aardbeien.
- Ben je juist toe aan verfrissing? Serveer dan een bol vanille-ijs bij de aardbeien Romanoff.
- Of vervang de helft van de opgeklopte slagroom door hangop. Klop in dat geval 125 milliliter met 25 gram suiker op en spatel dat door 200 gram hangop .
- Het is ook erg lekker om de aardbeien Romanoff voor het serveren te garneren met wat verkruimelde knapperige meringues.
- Voor de aardbeien
- 500 gr aardbeien, ontkroond en de grote gehalveerd
- 3-5 el sinaasappellikeur
- 1-3 el suiker
- Voor de slagroom
- 250 ml slagroom
- 25 gr suiker
- Verder nodig
- verse munt, om te garneren
Zelf aardbeien Romanoff maken
Meng de aardbeien met de sinaasappellikeur en de suiker en laat ½-1 uur op kamertemperatuur staan.
Verdeel ⅔ van de aardbeien over 4 glazen. Prak de rest van de aardbeien met het achtergebleven vocht fijn met een vork of pureestamper.
Doe de slagroom met de suiker in een kom en klop deze met een (hand)mixer met garde(s) stijf op. Meng de geprakte aardbeien door de slagroom en verdeel het mengsel vervolgens over 4 glazen of bakjes. Garneer tot slot met een blaadje verse munt.
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
U kunt niet meer reageren.
Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.