Wil je zelf gekarameliseerde pecannoten maken? Je kunt noten op verschillende manieren karameliseren. In dit recept deel ik mijn favoriete manier om gekarameliseerde pecannoten te maken: makkelijk te volgen en het levert je lekkere, krokante noten op. Je moet alleen even geduld hebben. Zelf maak ik dan ook altijd gelijk wat extra, om los op te eten of om van te genieten bij een kaasplankje.

Met dit recept maak je ongeveer 175 gram gekarameliseerde pecannoten.
Pecannoten karameliseren: de lekkerste manier
Zoals ik al vertelde, zijn er meerdere methodes om noten te karameliseren. De methode die ik hier gebruik, werkt perfect voor pecannoten. Je weekt de noten eerst een aantal uur in suikersiroop en daarna bak en karameliseer je ze in de oven. Vooral het wachten kost tijd, maar verder is het een hele makkelijke en controleerbare methode om pecannoten te karameliseren.
Deze methode werkt vooral goed voor pecannoten. Vanwege hun zachte structuur trekt de suikersiroop goed in en de noten karameliseren mooi en gelijkmatig.

Gekarameliseerde pecannoten bewaren
Luchtdicht verpakt kun je deze gekarameliseerde pecannoten zeker een maand bewaren op kamertemperatuur.
Dit kun je doen met gekarameliseerde pecannoten
Ze zijn heerlijk als snack, maar probeer ze zeker ook eens:
- Als topping op carrotcake
- Gemengd door roomijs
- Als crunchy granering bij panna cotta
- Of simpelweg: bij een goed glas wijn en een kaasplankje
Meer inspiratie
Wil je meer leren over het verwerken van noten in de keuken? Bekijk dan ook eens deze artikelen:
- Voor de gekarameliseerde pecannoten
- 60 ml water
- 75 gr suiker
- 90 gr honing
- 150 gr pecannoten
Zelf pecannoten karameliseren
Doe het water, de suiker en de honing in een steelpan en breng dit aan de kook. Roer door zodat alle suiker opgelost is en haal de pan van het vuur. Doe de noten in de suikersiroop en roer alles door. Laat de noten 2 uur staan in de siroop en roer ze tussendoor nog 1-2 keer door.
Verwarm de oven voor op 160 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Laat de noten uitlekken in een zeef. De siroop die achterblijft gebruik je in dit recept niet meer, maar kun je wel bewaren voor een volgende keer. Bewaar die dan in de koelkast. Spreid de noten uit over de bakplaat en bak ze 17-22 minuten, tot de noten mooi gekaramelliseerd zijn. Schep de noten tussendoor een keer om. Laat de gekarameliseerde noten afkoelen, hak ze grof en bewaar ze (luchtdicht verpakt) tot gebruik.
Foto’s: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd

