Vers fruit is altijd een succes in taarten, gebak en desserts. Een nadeel is wel dat het niet altijd in het seizoen is, waardoor de smaak soms niet op zijn lekkerst is en de prijs erg hoog kan zijn. Gelukkig is er een fijn alternatief: ingevroren fruit. Een voordeel van diepvries fruit is dat het rijp wordt ingevroren en dat het dus vol van smaak is. Daarnaast is het makkelijk om op voorraad te hebben, zodat je altijd kunt genieten van fruitrecepten. Natuurlijk kun je met bevroren fruit smoothie maken, maar daarnaast kun je er nog veel meer mee. Gebruik het bijvoorbeeld in een taart, om een compote mee te maken of als basis voor een mousse of bavarois. Let er wel op dat diepvries fruit vooral goed werkt als je het gaat verwerken in een recept. Een taart decoreren of een dessert garneren kun je nog altijd het beste met vers fruit doen, dat ziet er veel aantrekkelijker uit. In dit artikel deel ik mijn favoriete recepten die je met bevroren fruit kunt maken.

Ricotta cake met blauwe bessen

Als je fruit gaat verwerken in een cakebeslag, dan kun je daar prima diepvriesvruchten voor gebruiken. Dit is één van mijn favoriete cakerecepten; de ricotta in het cakebeslag geeft de cake een heerlijke rijke smaak en textuur. De blauwe bessen kun je gewoon uit de diepvries gebruiken. Het recept voor deze ricotta cake vind je hier.

Panna cotta van witte chocolade

Vruchtensaus

Met diepvries fruit kun je de lekkerste sauzen maken! Gebruik diepvries frambozen om deze heerlijke frambozensaus mee te maken of maak deze aardbeiensaus met vanille van bevroren aardbeien.

Kersenvlaai recept

Kersenvlaai

Voor de vulling van deze kersenvlaai kun je heel goed diepvries kersen gebruiken. Omdat de vlaaivulling voor het bakken eerst gebonden wordt, maakt het niet uit dat het diepvriesfruit iets meer vocht bevat. Mijn kersenvlaai recept vind je hier!

Roze koeken

Roze koeken

De lekkerste roze koeken bak je gewoon zelf! En geloof mij, ze zijn echt veel lekkerder dan die uit de winkel. Wat ze extra lekker maakt is het roze glazuur, dat gemaakt is met frambozen. Voor dit glazuur kun je heel goed diepvries frambozen gebruiken! Mijn roze koeken recept vind je hier!

Aardbeien bavarois

Aardbeienbavarois

Voor een vruchtenbavarois kun je heel goed ingevroren fruit gebruiken. Zeker omdat dit vaak vol van smaak is (omdat het op z’n rijpst wordt ingevroren) werkt dat heel goed om bavarois mee op smaak te brengen. Mijn favoriet is aardbeienbavarois! Check hier mijn aardbeien bavarois recept!

Mini cheesecake-slofjes met blauwe bessen

Mini cheesecake slofjes met blauwe bessen

In dit recept heb ik minislofjes gebakken en die gegarneerd met een cheesecake-room en blauwe bessen compote. Voor die compote kun je heel goed bevroren blauwe bessen gebruiken. In plaats van blauwe bessen kun je voor dit recept ook andere diepvriesvruchten gebruiken, zoals frambozen of kersen. Check hier het recept voor deze mini cheesecake slofjes!

Taart recepten kwarktaart

Kwartktaart met aardbeien en frambozen

Deze kwarktaart is heerlijk vol van smaak, doordat ik een combinatie van aardbeien en frambozen heb gebruikt in het kwarkmengsel. Let er wel op dat je voor de garnering van deze taart wel vers fruit gebruikt, dat ziet er veel aantrekkelijker uit. Dit kwarktaart recept vind je hier!

Frambozen botercrème

Botercrème

De lekkerste frambozen botercrème maak je heel makkelijk met diepvries frambozen. Door de frambozen kort te koken en vervolgens te zeven maak je een heerlijke frambozenmoes om de crème mee op smaak te brengen. In plaats van frambozen kun je natuurlijk ook ander fruit gebruiken, zoals aardbeien of kersen. Check hier mijn recept voor frambozen crème!

mango-passievruchtcurd

Mango passievrucht curd

Zowel mango als passievrucht zijn tegenwoordig ook in de diepvries te vinden. Deze zijn perfect om te verwerken in recepten. Deze mango passievrucht curd is heerlijk op versgebakken scones, als vulling van een taart of als topping op een pavlova! Check hier het mango passievrucht curd recept!

Kersen kruimel toetjes

Kersen kruimel toetjes

Zachte warme kersen en knapperige kruimels… wat wil je nog meer? Het contrast tussen zacht en knapperig maakt dit dessert erg fijn om van te genieten. Wil je deze kruimeltoetjes helemaal afmaken? Serveer ze dan met een bolletje ijs. Het recept van deze kruimel toetjes vind je hier!

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (9)
Cl 2021-01-10 10:11:19

Moet je het diepvriesfruit altijd eerst ontdooien? Krijg je anders niet te veel vocht?

Beantwoorden
CL
Rutger 2021-01-11 10:07:17

Dat is niet persé nodig. Bij de recepten die ik hier heb genoemd is iets extra vocht niet erg.

Beantwoorden
Karin 2021-01-10 11:16:05

Ik mis het recept van de taart bovenin het artikel

Beantwoorden
KA
Rutger 2021-01-11 10:06:01

Dat is de ricotta cake.

Beantwoorden
Dorien 2021-01-10 15:12:32

Volgens mij is dat het eerste recept wat genoemd wordt: ricotta cake met blauwe bessen ;)

Beantwoorden
DO
Leni 2021-01-10 11:39:39

Hoe ga je om met het vocht wat vrij komt uit het fruit.
Recept van de prachtigee taart bij dit artikel.
Mis ik ook.

Beantwoorden
LE
Rutger 2021-01-11 10:05:34

De foto is van de ricotta cake, die staat ook in dit artikel. Ik gebruik diepvriesfruit vooral in recepten waar dat beetje extra vocht geen kwaad kan.

Beantwoorden
Ilsr3 2021-01-10 15:09:11

Zoek eens op ricottacake. Dan heb je het recept

Beantwoorden
IL
Enith smit 2021-01-29 20:53:56

Als er in een recept staat bijvoorbeeld 100 gr aardbeien en je wilt diepvries gebruiken ipv vers moet je dan 100 gr nemen of is dat voor diepvries anders.
Of biijv.1 mango hoeveel gram diepvries mangostukjes is dat dan.

Beantwoorden
EN
Rutger 2021-02-01 11:18:24

Het gewicht blijft hetzelfde. Voor een mango is dat heel lastig, je hebt kleine en grote mango's. Om die reden probeer ik in recepten ook zoveel mogelijk het gewicht van het fruit erbij aan te geven.

Beantwoorden
Tamara 2021-06-03 20:25:16

Hoi Rutger!

Kun je een gebakken cake of taart met diepvriesfruit invriezen?

Groetjes Tamara

Beantwoorden
TA
Rutger 2021-06-06 13:12:58

Dat ligt er wel aan wat voor soort cake of taart, maar in principe kan het. Omdat het fruit meegebakken is kun je het prima weer invriezen.

Beantwoorden
Tamara 2021-06-07 14:21:40

De plaatcake met bosvruchten van jou! :)
Met oa zure room en diepvriesfruit.

Beantwoorden
TA
Diana Timmermans 2021-06-10 19:04:39

Hallo Rutger. Kan ik ook diepvries mango gebruiken voor in de merengue koekjes. En is het dan het zelfde bereiden als de framboos.

Beantwoorden
DI
Rutger 2021-06-14 08:58:05

Dat heb ik nog nooit geprobeerd en het lijkt mij wel lastig. De smaak van mango is veel minder uitgesproken dan die van framboos. En omdat je maar een paar druppels per koekje gebruikt, ben ik bang dat de mangosmaak en kleur niet echt goed door komt.

Beantwoorden
Ria 2021-08-30 17:11:39

Kan ik ook bevroren Banaan gebruiken ipv rood of blauw fruit bv in bananen brood.

Beantwoorden
RI
Rutger 2021-09-13 08:40:31

Dat kan prima, laat de bananen voor bananenbrood wel eerst ontdooien voordat je ze in het beslag verwerkt.

Beantwoorden
Marianne 2022-02-21 09:21:11

hoi Rutger. Ik heb pas de masterclass macarons bakken gevolgd en ben enthousiast macarons aan het bakken. En ze zijn mooi gelukt de eerste keer!

Nu wil ik graag de rood fruit vulling gaan maken. Kan ik hiervoor ook diepvries fruit gebruiken?

Beantwoorden
MA
Rutger 2022-02-22 09:29:59

Hoi! Wat leuk om te horen! Je kunt zeker diepvriesfruit gebruiken, dat doe ik ook meestal als het fruit niet in het seizoen is.

Beantwoorden
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.