Ingrediëntenlijst
  • Voor de vulling
  • 400 gr kersen, ontpit, vers of diepvries
  • 1 el custardpoeder
  • Voor de kruimels
  • 70 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gr bloem
  • 30 gr havermout
  • snuf zout
  • 60 gr boter
  • 45 gr blanke amandelen, grof gehakt
  • Verder nodig
  • poedersuiker, om te bestuiven

Nu de kersen weer in het seizoen zijn gebruik ik ze graag in bakrecepten, waaronder dit super makkelijke toetje. Het recept voor deze kersen kruimel toetjes is heel makkelijk om te maken en altijd een succes. Het is eigenlijk een soort kersencrumble, maar dan in kleine bakjes gemaakt. Aan het kruimelmengsel heb ik gehakte amandelen toegevoegd, dat geeft de kruimels in dit dessert een extra lekkere bite!

bakken recepten met kersen

Bereiding: Kersen kruimel toetjes

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Meng de kersen met het custardpoeder en doe dit mengsel in 4 ovenvaste potjes of bakjes.

Doe voor de kruimels alle ingrediënten – behalve de gehakte amandelen – in de kom en meng dit met je vingers tot deegkruimels. Voeg de gehakte amandelen toe en verdeel het kruimelmengsel over de bakjes. Bak de kersen-kruimel in 30 tot 40 minuten gaar.

Bestuif ze na het bakken licht met poedersuiker en serveer ze (lauw)warm.

Foto: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (1)
Anita 2019-07-05 09:02:11

Dit lijkt mij ook een heerlijk recept voor de kerst! Zou ik voor een winterse smaak specerijen kunnen toevoegen aan de crumble? Speculaaskruiden ofzo?

Beantwoorden
AN
Rutger 2019-07-05 10:46:33

Dat kan zeker! Is erg lekker!

Beantwoorden