Nu de kersen weer in het seizoen zijn gebruik ik ze graag in bakrecepten, waaronder dit super makkelijke toetje. Het recept voor deze kersen kruimel toetjes is heel makkelijk om te maken en altijd een succes.
Het is eigenlijk een soort kersencrumble, maar dan in kleine bakjes gemaakt. Aan het kruimelmengsel heb ik gehakte amandelen toegevoegd, dat geeft de kruimels in dit dessert een extra lekkere bite!
- Voor de vulling
- 400 gr kersen, ontpit, vers of diepvries
- 1 el custardpoeder
- Voor de kruimels
- 70 gr lichtbruine basterdsuiker
- 50 gr bloem
- 30 gr havermout
- snuf zout
- 60 gr boter
- 45 gr blanke amandelen, grof gehakt
- Verder nodig
- poedersuiker, om te bestuiven
Kersen kruimel toetjes maken
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng de kersen met het custardpoeder en doe dit mengsel in 4 ovenvaste potjes of bakjes.
Doe voor de kruimels alle ingrediënten – behalve de gehakte amandelen – in de kom en meng dit met je vingers tot deegkruimels. Voeg de gehakte amandelen toe en verdeel het kruimelmengsel over de bakjes. Bak de kersen-kruimel in 30 tot 40 minuten gaar.
Bestuif ze na het bakken licht met poedersuiker en serveer ze (lauw)warm.
Foto: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Dit lijkt mij ook een heerlijk recept voor de kerst! Zou ik voor een winterse smaak specerijen kunnen toevoegen aan de crumble? Speculaaskruiden ofzo?
BeantwoordenU kunt niet meer reageren.
Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.