- Voor het beslag
- 3 eiwitten
- 100 gr suiker
- 90 gr witte basterdsuiker
- snuf zout
- 100 gr geraspte kokos
- 45 gr bloem
- Verder nodig
- 8-10 ouwelrondjes van 7 centimeter
Ben jij fan van kokos, dan is dit recept voor kokosmakronen echt iets voor jou. De structuur van deze kokosmakronen is weer heel anders dan bijvoorbeeld die van kokosbollen. Dat komt onder andere doordat je het beslag voor dit kokosmakronen recept eerst verwarmd. Deze kokoskoeken zijn versgebakken het allerlekkerst! Van buiten zijn ze dan knapperig en van binnen zijn ze heerlijk chewy. Met dit recept kun je 8-10 grote kokosmakronen maken.
Kokosmakronen met ouwel
Het beslag voor deze kokosmakronen spuit je op ouwelrondjes, ook wel bekend als eetbaar papier of eetpapier. Hierdoor kan je de kokosmakronen bakken zonder dat ze vastplakken op de bakplaat. Ouwelrondjes vind je bij (online) bakwinkels. Je kunt ook rondjes knippen uit wit snoeppapier dat je in sommige supermarkten vindt. In Duitsland verkopen ze de rondjes in bijna elke supermarkt, dus neem zeker een voorraadje mee als je daar een keer bent.
Zelf kokosmakronen maken
Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de ouwelrondjes erop.
Doe de eiwitten, beide soorten suikers en het zout in een vuurvaste kom en zet deze op een pan met kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Verwarm het mengsel al roerend tot ongeveer 60 °C. Haal de kom van de bain-marie en voeg de kokosrasp en bloem toe. Laat het mengsel zo’n 10 minuten afkoelen en roer het daarbij regelmatig door.
Doe het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje van 15 millimeter. Spuit op elk ouwelrondje een schijf van het beslag die tot bijna aan de rand van het eetpapier komt.
Bak de kokosmakronen met ouwel 17-22 minuten tot ze licht goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.
Foto: Saskia Lelieveld






