Ingrediëntenlijst
  • Voor de kokosbollen
  • 160 gr suiker
  • 190 gr geraspte kokos
  • 3 eieren
  • ¼ tl zout
  • 1 el custardpoeder
  • 190 gr witte chocolade, grof gehakt of 190 gr witte chocolade callets

Waarschijnlijk ken je kokosbollen wel, je vindt ze namelijk regelmatig op een foodfestival of markt. Het leuke van kokosbollen is dat je ze ook heel makkelijk zelf kunt maken. Voor de vulling van kokosbollen kun je verschillende ingrediënten en smaakmakers gebruiken, maar de grootste favoriet is toch wel deze versie met witte chocolade. Als ik ergens kokosbollen bak om uit te delen, dan is deze smaak niet aan te slepen. Het kokosmengsel kun je 1 dag van tevoren maken en afbakken wanneer je ze nodig hebt. In plaats van witte chocolade kun je trouwens ook pure- of melkchocolade gebruiken voor dit kokosbollen recept. Je kunt met dit recept ongeveer 25 kokosbollen maken.

Kokosbollen recept

Doe de suiker, geraspte kokos, eieren, het zout en custardpoeder in een kom en roer alles goed door elkaar. Voeg de witte chocolade toe en meng deze door het kokosmengsel. Dek de  kokosmassa af met plasticfolie en laat het 1 uur rusten op kamertemperatuur. Ga je de kokosbollen pas later bakken, bewaar het mengsel dan in de koelkast. Je kunt het tot 1 dag van tevoren maken.

Kokosbollen bakken

Verwarm de oven voor op 200 °C, bij voorkeur op hete lucht omdat ze daardoor lekker knapperig worden van buiten. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Maak met een kleine ijslepel kleine bolletje van het kokosmengsel en leg deze op de bakplaat. Heb je geen ijslepel? Maak dan je handen licht vochtig met water en vorm daarmee balletjes van het kokosmengsel. Bak de kokosbollen met witte chocolade in 13 tot 18 minuten goudbruin en gaar en laat ze vervolgens afkoelen op een rooster.

Foto: Erik Spronk

Sponsored
Kokosbollen met witte chocolade van Rutger Bakt

Kokosbollen recept met witte chocolade. Voor kokosbollen kun je verschillende ingrediënten en smaakmakers gebruiken, maar deze versie met witte chocolade ia favoriet en niet aan te slepen. Het kokosmengsel kun je 1 dag van tevoren maken en afbakken wanneer je ze nodig hebt. In plaats van witte chocolade kun je trouwens ook pure- of melkchocolade gebruiken voor dit kokosbollen van Rutger Bakt. Lees het hele recept op de website. #rutgerbakt #kokosbollen #wittechocolade

Bewaren op Pinterest
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (7)
Jo 2020-11-12 19:05:33

Hoi Rutger,

Ik heb ze precies gemaakt volgens de beschrijving en het recept maar het zijn in de oven platte schijven geworden.. Wat kan ik daaraan doen?

Beantwoorden
JO
Rutger 2020-11-16 08:43:39

Heb je het mengsel een uur laten rusten? En droge kokosrasp gebruikt? Niet de natte uit de vriezer.

Beantwoorden
Jo 2020-11-20 08:26:16

Jep, helemaal volgens recept en beschrijving.

Beantwoorden
JO
Elise 2020-09-10 14:42:11

Hee Rutger,

Wat een heerlijk recept weer.
Ik vroeg me af wat het verschil is in resultaat tussen deze kokosbollen en de kokosbollen met limoen. De bereidingswijze verschilt nogal van elkaar, merk je dit terug in het eindresultaat?

Groetjes!

Beantwoorden
EL
Rutger 2020-09-14 10:43:33

Het zijn inderdaad twee verschillende recepten. Die met limoen zijn iets taaier; ze gaan iets meer naar de kokosmakronen. Het grote voordeel van dit recept is vooral dat ze onwijs makkelijk te maken zijn!

Beantwoorden
Astrid 2020-08-29 13:49:25

Ik heb het recept gevolgd maar tijdens het bakken vielen ze uit elkaar doordat de chocolade smolt. Heb ze in vormpjes gedaan en hoop dat ze lukken

Beantwoorden
AS
Rutger 2020-08-31 08:56:47

Wat gek. Heb je het mengsel wel echt een uur laten rusten voordat je er bollen van maakte?

Beantwoorden
Els 2020-08-28 11:06:12

Hoe klein zijn kleine bolletjes?

Beantwoorden
EL
Rutger 2020-08-31 08:57:53

Ze hebben een doorsnede van 3-4 centimeter, maar je kunt ze natuurlijk zo klein of groot maken als je zelf wilt.

Beantwoorden
Chantal 2020-08-25 15:55:36

Bij mij lijken het wel meer kokosmakronen (ingezakt🤷🏼‍♀️🙈).
Maar overheerlijk!!

Beantwoorden
CH
Marjolein 2020-08-22 20:39:34

Ze zijn super Rutger, heb ze al meerdere keren gemaakt.

Beantwoorden
MA
Madeleine Sanders 2020-08-15 11:09:43

Heerlijk en gemakkelijk recept.
Ik heb alleen de suiker verminderd want het was wel een erg zoete hap!

Beantwoorden
MA