- Voor de kokosbollen
- 160 gr suiker
- 190 gr geraspte kokos
- 3 eieren
- ¼ tl zout
- 1 el custardpoeder
- 190 gr witte chocolade, grof gehakt of 190 gr witte chocolade callets
Waarschijnlijk ken je kokosbollen wel, je vindt ze namelijk regelmatig op een foodfestival of markt. Het leuke van kokosbollen is dat je ze ook heel makkelijk zelf kunt maken. Voor de vulling van kokosbollen kun je verschillende ingrediënten en smaakmakers gebruiken, maar de grootste favoriet is toch wel deze versie met witte chocolade. Als ik ergens kokosbollen bak om uit te delen, dan is deze smaak niet aan te slepen. Het kokosmengsel kun je 1 dag van tevoren maken en afbakken wanneer je ze nodig hebt. In plaats van witte chocolade kun je trouwens ook pure- of melkchocolade gebruiken voor dit kokosbollen recept. Je kunt met dit recept ongeveer 25 kokosbollen maken.
Kokosbollen recept
Doe de suiker, geraspte kokos, eieren, het zout en custardpoeder in een kom en roer alles goed door elkaar. Voeg de witte chocolade toe en meng deze door het kokosmengsel. Dek de kokosmassa af met plasticfolie en laat het 1 uur rusten op kamertemperatuur. Ga je de kokosbollen pas later bakken, bewaar het mengsel dan in de koelkast. Je kunt het tot 1 dag van tevoren maken.
Kokosbollen bakken
Verwarm de oven voor op 200 °C, bij voorkeur op hete lucht omdat ze daardoor lekker knapperig worden van buiten. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maak met een kleine ijslepel kleine bolletje van het kokosmengsel en leg deze op de bakplaat. Heb je geen ijslepel? Maak dan je handen licht vochtig met water en vorm daarmee balletjes van het kokosmengsel. Bak de kokosbollen met witte chocolade in 13 tot 18 minuten goudbruin en gaar en laat ze vervolgens afkoelen op een rooster.
Foto: Erik Spronk

Kokosbollen recept met witte chocolade. Voor kokosbollen kun je verschillende ingrediënten en smaakmakers gebruiken, maar deze versie met witte chocolade ia favoriet en niet aan te slepen. Het kokosmengsel kun je 1 dag van tevoren maken en afbakken wanneer je ze nodig hebt. In plaats van witte chocolade kun je trouwens ook pure- of melkchocolade gebruiken voor dit kokosbollen van Rutger Bakt. Lees het hele recept op de website. #rutgerbakt #kokosbollen #wittechocolade
Bewaren op Pinterest







