Waarschijnlijk ken je kokosbollen wel, je vindt ze namelijk regelmatig op een foodfestival of markt. Het leuke van kokosbollen is dat je ze ook heel makkelijk zelf kunt maken. Voor de vulling van kokosbollen kun je verschillende ingrediënten en smaakmakers gebruiken, maar de grootste favoriet is toch wel deze versie met witte chocolade. Als ik ergens kokosbollen bak om uit te delen, dan is deze smaak niet aan te slepen. Het kokosmengsel kun je 1 dag van tevoren maken en afbakken wanneer je ze nodig hebt. In plaats van witte chocolade kun je trouwens ook pure- of melkchocolade gebruiken voor dit kokosbollen recept. Je kunt met dit recept ongeveer 25 kokosbollen maken.

Kokosbollen met witte chocolade
Ingrediëntenlijst
  • Voor de kokosbollen
  • 160 gr suiker
  • 190 gr geraspte kokos
  • 3 eieren
  • ¼ tl zout
  • 1 el custardpoeder
  • 190 gr witte chocolade, grof gehakt of 190 gr witte chocolade callets
Broodbakbol banner desktop
Broodbakbol banner mobiel

Kokosbollen recept

Doe de suiker, geraspte kokos, eieren, het zout en custardpoeder in een kom en roer alles goed door elkaar. Voeg de witte chocolade toe en meng deze door het kokosmengsel. Dek de  kokosmassa af met plasticfolie en laat het 1 uur rusten op kamertemperatuur. Ga je de kokosbollen pas later bakken, bewaar het mengsel dan in de koelkast. Je kunt het tot 1 dag van tevoren maken.

Kokosbollen bakken

Verwarm de oven voor op 200 °C, bij voorkeur op hete lucht omdat ze daardoor lekker knapperig worden van buiten. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Maak met een kleine ijslepel kleine bolletje van het kokosmengsel en leg deze op de bakplaat. Heb je geen ijslepel? Maak dan je handen licht vochtig met water en vorm daarmee balletjes van het kokosmengsel. Bak de kokosbollen met witte chocolade in 13 tot 18 minuten goudbruin en gaar en laat ze vervolgens afkoelen op een rooster.

Foto: Erik Spronk

Kokosbollen met witte chocolade van Rutger Bakt

Kokosbollen recept met witte chocolade. Voor kokosbollen kun je verschillende ingrediënten en smaakmakers gebruiken, maar deze versie met witte chocolade ia favoriet en niet aan te slepen. Het kokosmengsel kun je 1 dag van tevoren maken en afbakken wanneer je ze nodig hebt. In plaats van witte chocolade kun je trouwens ook pure- of melkchocolade gebruiken voor dit kokosbollen van Rutger Bakt. Lees het hele recept op de website. #rutgerbakt #kokosbollen #wittechocolade

Bewaren op Pinterest
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (21)
Madeleine Sanders 2020-08-15 11:09:43

Heerlijk en gemakkelijk recept.
Ik heb alleen de suiker verminderd want het was wel een erg zoete hap!

Beantwoorden
MA
Marjolein 2020-08-22 20:39:34

Ze zijn super Rutger, heb ze al meerdere keren gemaakt.

Beantwoorden
MA
Chantal 2020-08-25 15:55:36

Bij mij lijken het wel meer kokosmakronen (ingezakt🤷🏼‍♀️🙈).
Maar overheerlijk!!

Beantwoorden
CH
Els 2020-08-28 11:06:12

Hoe klein zijn kleine bolletjes?

Beantwoorden
EL
Rutger 2020-08-31 08:57:53

Ze hebben een doorsnede van 3-4 centimeter, maar je kunt ze natuurlijk zo klein of groot maken als je zelf wilt.

Beantwoorden
Astrid 2020-08-29 13:49:25

Ik heb het recept gevolgd maar tijdens het bakken vielen ze uit elkaar doordat de chocolade smolt. Heb ze in vormpjes gedaan en hoop dat ze lukken

Beantwoorden
AS
Rutger 2020-08-31 08:56:47

Wat gek. Heb je het mengsel wel echt een uur laten rusten voordat je er bollen van maakte?

Beantwoorden
Elise 2020-09-10 14:42:11

Hee Rutger,

Wat een heerlijk recept weer.
Ik vroeg me af wat het verschil is in resultaat tussen deze kokosbollen en de kokosbollen met limoen. De bereidingswijze verschilt nogal van elkaar, merk je dit terug in het eindresultaat?

Groetjes!

Beantwoorden
EL
Rutger 2020-09-14 10:43:33

Het zijn inderdaad twee verschillende recepten. Die met limoen zijn iets taaier; ze gaan iets meer naar de kokosmakronen. Het grote voordeel van dit recept is vooral dat ze onwijs makkelijk te maken zijn!

Beantwoorden
Jo 2020-11-12 19:05:33

Hoi Rutger,

Ik heb ze precies gemaakt volgens de beschrijving en het recept maar het zijn in de oven platte schijven geworden.. Wat kan ik daaraan doen?

Beantwoorden
JO
Rutger 2020-11-16 08:43:39

Heb je het mengsel een uur laten rusten? En droge kokosrasp gebruikt? Niet de natte uit de vriezer.

Beantwoorden
Jo 2020-11-20 08:26:16

Jep, helemaal volgens recept en beschrijving.

Beantwoorden
JO
Anita 2020-12-07 15:41:54

Super makkelijk te maken en lukt bij mij altijd (niet vergeten de oven op hete lucht te zetten). Ook ik voeg wat minder suiker toe (125 gr.) en dan zijn ze nog steeds zalig!

Beantwoorden
AN
Renee 2020-12-09 09:48:04

Hey Rutger,

Hoelang kan ik deze kokosbollen bewaren?
Is het mogelijk om ze in te vriezen? Moet dit dan voor of na het bakken van de kokosbollen.

Alvast bedankt!

Beantwoorden
RE
Rutger 2020-12-13 13:34:52

versgebakken zijn ze het lekkerste: knapperig vanbuiten en zacht vanbinnen. Je kunt ze prima een week bewaren, maar dan worden ze dus wel wat zachter. Invriezen kan volgens mij ook prima, wel na het bakken.

Beantwoorden
Bertie 2021-01-08 23:23:24

Heerlijk recept! Zojuist gemaakt en geproefd.
N.a.v. reacties hier minder suiker toegevoegd: 120 gram.
Ze zijn erg lekker!!! Precies zoals je zegt: knapperig van buiten, zacht van binnen. Perfect.

Beantwoorden
BE
Visscher 2021-01-22 22:31:43

het was erg leuk om te maken, en ook superlekker resultaat! Dankjewel voor het recept.

Beantwoorden
VI
Ilse 2021-04-09 19:43:35

Als ik gewone kokosbollen wil maken zonder witte chocolade moet er dan nog iets anders aan toegevoegd worden? Of kan het gewoon dan dit recept en dan de
Choco weg laten?

Beantwoorden
IL
Rutger 2021-04-12 10:58:49

Je kunt de chocolade gewoon weglaten, er hoeft niets veranderd te worden.

Beantwoorden
Laura 2021-06-05 11:11:20

Kan het ook zonder custardpoeder i.v.m. mogelijke gluten in het poeder (koopmans)

Beantwoorden
LA
Rutger 2021-06-06 13:02:21

Dat kan, maar ze zullen dan iets minder samenhangend zijn en sneller verkruimelen. Als je een glutenvrije maizena hebt, dan kun je die ook gebruiken.

Beantwoorden
Brenda 2021-08-18 12:06:36

Rutger, kan ik dit recept gebruiken en in plaats van witte chocolade citroenrasp toevoegen? Of moet ik dan toch dat andere recept met limoen volgen?

Beantwoorden
BR
Rutger 2021-08-19 11:47:36

Hoi, dat kan prima!

Beantwoorden
Marleen Janssens 2021-09-24 19:43:13

Hallo Rutger,
Heb ze in n opwelling gemaakt,zocht iets dat vlug klaar was bij de koffie, wel ze zijn heeeel lekker maar heb wel 15gr minder suiker gebruikt en 100gr witte chocolade,zeker voldoende (vond 200gr wat veel) maar heb witte chocolade gesmolten en over de bollen gestreept,oogt mooi! 😋👍

Beantwoorden
MA
Esther 2021-10-20 18:54:56

Ik had gegoogeld op glutenvrij bakken en dit recept kwam voorbij, is dit echt glutenvrij?

Beantwoorden
ES
Rutger 2021-10-24 12:49:55

Zeker, als je oplet dat het custardpoeder glutenvrij is. Van sommige merken kan het nog sporen van gluten bevatten.

Beantwoorden
Julie 2021-11-21 23:48:28

Heel lekker. Ik heb ze met erythritol gemaakt om iets gezonder te zijn en werkt perfect.

Beantwoorden
JU
Grada Abrahams 2022-07-17 10:53:54

Wat een heerlijke kokosbollen. Gisteren gemaakt en ze waren zo op. Echt te lekker. Deze staan op het lijstje om te blijven en vaker te maken. 👌👌👌

Beantwoorden
GR
Rina hollander 2022-07-29 00:41:00

Ze zijn te lekker, dus een pauze inlassen.

Beantwoorden
RI
Cisca 2022-08-05 11:51:58

Ze zijn heerlijk, favoriet bij kleinkinderen vrienden en familie. Zeker al twintig keer gemaakt, uit je boek wat ook heel fijn is.

Beantwoorden
CI
Ingrid M.C. Laurens 2022-08-08 16:52:00

Heel makkelijk te maken en heel erg lekker!

Beantwoorden
IN

U kunt niet meer reageren.