Deze kokosbollen met bitterkoekjes zijn ontzettend makkelijk om zelf te maken en heel erg lekker. Hoewel de meeste mensen vooral deze kokosbollen met witte chocolade kennen, zijn deze balletjes met kokos en bitterkoek ook onweerstaanbaar lekker. In mijn Bakbijbel en Koekjesbijbel vind je verschillende varianten kokosbollen, maar deze met bitterkoekjes zijn ook zo lekker, dat ik die hier graag met jullie deel. 

Naast bitterkoekjes heb ik ook amandelextract gebruikt om de kokosbollen een heerlijke amandelsmaak te geven. Probeer amandelextract te gebruiken in plaats van amandelaroma. Amandelaroma is wat kunstmatiger van smaak. Een goede amandelextract is gemaakt van bittere amandelen. Je vindt het onder andere hier

Met dit kokosbollen recept bak je er ongeveer 25 stuks.

Kokosbollen met bitterkoekjes – recept

Hoe bewaar je deze kokos-bitterkoekjes?

Je kunt deze koekjes een kleine week bewaren op kamertemperatuur als je ze luchtdicht verpakt. Een andere mogelijkheid is om de kokosbollen met bitterkoekjes in te vriezen. Verpak de koekjes dan ook luchtdicht en je kunt ze 2-3 maanden bewaren in de vriezer.

berichten

Ingrediëntenlijst
Broodbakbol banner desktop
Broodbakbol banner mobiel

Kokosbollen met bitterkoekjes maken

Doe de suiker, geraspte kokos, eieren, het zout, custardpoeder en amandelextract in een kom en roer alles goed door elkaar. Breek de bitterkoekjes in kleine stukjes en meng deze door het kokosmengsel. Roer deze erdoor en laat het mengsel, afgedekt met plasticfolie, 1 uur rusten op kamertemperatuur. Ga je de kokosbollen pas later bakken, bewaar het mengsel dan in de koelkast. Je kunt het tot 1 dag van tevoren maken.

Verwarm de oven voor op 200 °C, bij voorkeur op hete lucht omdat ze daardoor lekker knapperig worden van buiten. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Maak met een kleine ijslepel of met (natte) handen kleine bolletjes van het kokosmengsel en leg deze op de bakplaat. Bak de kokosbollen in 13-18 minuten goudbruin en gaar.

Foto: Erik Spronk

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (8)
Linda 2021-01-17 07:41:21

Grappig, ik ken kokosbollen helemaal niet!

Beantwoorden
LI
Rutger 2021-01-18 09:00:30

Tijd om daar verandering in te brengen! Ze zijn echt heerlijk! :)

Beantwoorden
Nell 2021-01-19 15:21:00

Ze zijn heerlijk. Ik heb ze 2x gemaakt maar de onderkant verbrand heel snel ook al zet ik de oven lager.....wat kan ik hieraan doen.

Beantwoorden
NE
Rutger 2021-01-25 09:07:24

Je kunt de bakplaat iets hoger in de oven zetten, een dubbele laag bakpapier gebruiken of zelfs een krant onder het bakpapier leggen, zodat de bollen iets minder warmte van onderen krijgen.

Beantwoorden
Petra 2021-01-22 20:29:56

Het zijn heerlijke koekjes... ik heb ze 2 keer gebakken een keer met bitterkoekjes en nu net met chocola en een scheutje rum... alleen bij beide keren verbrande de onderkant ook bij lagere temperatuur... wat kan ik hier aan doen?

Beantwoorden
PE
Rutger 2021-01-25 08:46:25

Je kunt de bakplaat iets hoger in de oven zetten, een dubbele laag bakpapier gebruiken of zelfs een krant onder het bakpapier leggen, zodat de bollen iets minder warmte van onderen krijgen.

Beantwoorden
Alie 2021-02-04 15:01:05

Welke diameter ijsschep heb je gebruikt voor de bollen?

Beantwoorden
AL
Rutger 2021-02-08 12:03:30

Zo'n 3,5-4 centimeter.

Beantwoorden
Laura 2021-03-08 22:53:20

Hee Rutger. Hoe belangrijk is het dat de bollen een uur rusten? Zou je ze ook sneller al kunnen maken?

Beantwoorden
LA
Rutger 2021-03-15 11:08:03

Dat is best belangrijk. De kokos moet het ei opnemen, daardoor kun je de bollen makkelijker en mooier vormen en wordt de structuur lekkerder.

Beantwoorden
Kim 2022-01-21 19:32:49

Hoi Rutger,
Moeten het echt 3 eieren zijn of kan dit recept ook met alleen eiwitten erin?

Beantwoorden
KI
Rutger 2022-01-22 12:17:13

Dit recept gaat uit van 3 hele eieren. Met enkel de eiwitten heb je te weinig vocht om de kokos goed te binden.

Beantwoorden
Ingrid 2022-07-03 15:11:54

Hoi Rutger ,
ga deze zeker een keer proberen , maar wil ook even reageren bij de mensen waarvan de onderkant verbrand , had daar ook last van maar ik doe er nu ouwel onder en heb daar nu geen last meer van , is ook in verschillende maten verkrijgbaar
te verkrijgen bij Bouwhuis.com
hoop dat m'n mede bakster er iets aan hebben
groetjes Ingrid

Beantwoorden
IN
Ingrid 2022-07-28 10:51:18

kokos bollen zijn verschrikkelijk lekker

Beantwoorden
IN

U kunt niet meer reageren.