Organiseer je binnenkort een babyshower? Op een babyshower mogen hapjes natuurlijk niet ontbreken! Kom je qua ideeën niet veel verder dan koekjes of lange vingers met chocolade en muisjes? Deze koekjes zijn lekker en babyshower hapjes met muisjes zijn altijd een goed idee, maar het kan veel origineler. In dit artikel geef ik je voldoende babyshower inspiratie, zodat je zelf de lekkerste babyshower hapjes op tafel tovert! Voor dit artikel heb ik samengewerkt met Baktotaal Bouwhuis. Met de producten van Baktotaal heb ik enkele van mijn eigen vertrouwde recepten omgetoverd tot prachtige babyshower hapjes.

Hapjes voor babyshower high tea thuis

Babyshower hapjes zijn natuurlijk onmisbaar als je dit feest organiseert. Organiseer je een babyshower high tea thuis? Dan kan je gaan voor allerlei kleine zoete en hartige babyshower hapjes. Je kunt van tevoren een bepaald thema bedenken. Wil je misschien alleen blauwe of roze babyshower hapjes op tafel zetten? Geen zin om alles zelf te maken? Een leuke en handige manier is dat iedereen een of meerdere hapjes maakt en meeneemt.

Zet alle hapjes ook mooi neer. Maak bijvoorbeeld een schaal met gezonde babyshower hapjes en zorg daarnaast voor een babyshower sweet table. Dat is mooi aangeklede tafel, vol met de lekkerste babyshower hapjes.

Let op: het spreekt misschien voor zich, maar zorg dat alle babyshower hapjes zwangerschapsproof zijn!

5x babyshower hapjes inspiratie

Deze babyshower hapjes zijn variaties op een aantal van mijn populaire recepten. Voor deze variaties ben ik uitgegaan van de meest gebruikte kleuren (roze en blauw), maar natuurlijk kun je de hapjes maken in welke kleur je maar wilt! Blauw is qua kleur iets lastiger, omdat weinig voedingsmiddelen die kleur hebben. Bijvoorbeeld: voor de marshmallows heb ik de roze versie gekleurd met frambozen, maar voor de blauwe kleur heb ik kleurstof gebruikt. Gelukkig zijn er bij Baktotaal genoeg gekleurde producten te vinden waarmee je zowel prachtige roze als blauwe babyshower hapjes kunt maken!

Babyshower hapjes

Babyshower soesjes

Als basis voor deze soesjes heb ik mijn slagroomsoesjes recept gebruikt. Maak de soesjes volgens het recept, maar bestuif ze niet met poedersuiker. Gebruik fondantglazuur in de gewenste kleur en verwarm au bain-marie of in een steelpannetje op heel laag vuur al roerend tot het net iets warmer is dan lichaamstemperatuur. Als het glazuurfondant te dik is, kun je een heel klein beetje water toevoegen. Doop de soesjes in de warme fondant en zet ze op een rooster. Bestrooi ze naar wens met bijvoorbeeld roze of blauwe zachte parels of in het geval van roze soesjes met aardbeien chocolade bloesem. Zet de soesjes in de koelkast totdat je ze serveert.

Babyshower hapjes

Mini slofjes voor babyshower

Maak als basis voor deze minislofjes de sloffenbodempjes uit dit mini slofjes recept. Doe 250 milliliter slagroom met 85 gram suiker en een zakje slagroomversteviger in een kom en klop dit met een (hand)mixer met gardes stijf op. Voeg 250 gram roomkaas en 1 theelepel vanillepasta toe en klop dit erdoor. Doe het mengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1½ centimeter en spuit de slofjes daarmee op. Garneer de slofjes met deze baby decoraties en crispy parels.

Natuurlijk kun je deze topping en versiering ook gebruiken om een grote slof te maken. Gebruik dan dit sloffenbodem recept als basis.

Babyshower hapjes

Babyshower marshmallows

Voor de blauwe versie heb ik mijn basisrecept voor vanille marshmallows gebruikt. Voeg tijdens het kloppen wat blauwe kleurstof toe. Spuit de marshmallows op met een gekarteld spuitmondje van 1½ centimeter en bestrooi ze gelijk met wat blauw-wit musketzaad. Laat ze een nacht drogen en wentel ze de volgende dag door de fijne suiker. Je kunt het musketzaad ook achterwege laten, zoals ik bij de roze versie heb gedaan.

Gebruik voor de roze marshmallows dit frambozen marshmallows recept. Spuit de marshmallows op met een gekarteld spuitmondje van 1½ centimeter. Laat de marshmallows een nacht drogen en wentel ze vervolgens door de fijne suiker. De glucosestroop die je in dit recept nodig hebt kun je ook vinden bij Baktotaal Bouwhuis.

Babyshower hapjes

Babyshower rocky road

Rocky road is supermakkelijk om te maken en altijd een succes! Gebruik dit rocky road recept als basis. Ik heb deze mini marshmallows gebruikt, waar je naar wens de witte en de roze of juist de blauwe en de witte kunt gebruiken. Garneer de rocky road direct nadat je het mengsel in de vorm hebt gedaan met chocolade baby decoratie, musketzaad en roze of blauwe sprinkles.

Babyshower hapjes

Babyshower bokkenpootjes

Gebruik mijn bokkenpootjes recept als basis voor deze kleurrijke versie, maar laat de pure chocolade achterwege. Je kunt de crèmevulling uit het recept gebruiken, maar je kunt ook de witte chocolade ganache uit dit artikel gebruiken. Gebruik om de bokkenpootjes te dopen witte chocolade en breng deze op kleur met chocolade kleurstof. Tempereer de chocolade met behulp van de magnetron of met een marmeren plaat (en doop de bokkenpootjes aan beide kanten in de gekleurde chocolade. Laat de chocolade stevig worden in de koelkast.

Foto’s: Erik Spronk

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Baktotaal Bouwhuis

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Reacties (1)
Fabiënne 2022-02-07 17:45:15

Ik wil binnenkort de mini slofjes maken voor een gender reveal party, maar ik heb geen vanille pasta in huis en twijfel of ik het wil kopen voor één recept. Is het mogelijk om het te vervangen door bijv. het merg van een vanillestokje of door vanille extract? Beiden heb ik namelijk wel in huis.

Beantwoorden
FA
Rutger 2022-02-07 18:07:54

Hoi. Je kunt het prima vervangen door allebei!

Beantwoorden