Organiseer je binnenkort een babyshower? Of ben je uitgenodigd voor een babyshower en neemt iedereen iets lekkers mee? Voor een geslaagde babyshower mogen lekkere hapjes natuurlijk niet ontbreken. 

Kom je qua ideeën niet veel verder dan blauwe of roze koeken, of lange vingers met gekleurde witte chocolade en roze of blauwe muisjes? Dit zijn natuurlijk lekkere hapjes, maar het kan veel origineler. In dit artikel geef ik je qua zoete hapjes voldoende inspiratie, zodat je zelf de lekkerste babyshower hapjes op tafel zet!

Babyshower hapjes

De leukste & lekkerste babyshower hapjes

Voor de babyshower ideeën in dit artikel heb ik samengewerkt met Baktotaal Bouwhuis. Met hun producten heb ik een aantal van mijn eigen vertrouwde zoete recepten omgetoverd tot prachtige babyshower hapjes.

Van gekleurde muisjes en roze of blauwe kleurstof tot schattige suikerdecoraties en leuke vormpjes: ze hebben het allemaal. Zo trakteer je de mama of ouders-to-be op een lekkere, perfecte babyshower!

Inspiratie voor een babyshower high tea

Lekkere hapjes zijn natuurlijk onmisbaar als je een babyshower organiseert. Organiseer je een babyshower high tea bij iemand thuis? Dan kun je allerlei kleine zoete en hartige babyshower hapjes maken. Je bepaalt zelf hoe groot je uitpakt. Heeft de babyshower bijvoorbeeld een thema of wil je vooral een specifieke kleur laten terugkomen? Het is leuk als de hapjes passen bij de rest van de babyshower. 

Misschien wil je wel alleen blauwe of roze babyshower hapjes op tafel zetten. Het is een optie om als organisator zelf alle hapjes te maken, maar er is nog een andere (leuke en handige) manier: laat iedereen een of meerdere hapjes maken en meenemen. Zorg wel dat je het zo verdeelt dat je niet alleen zoete babyshower hapjes hebt, maar dat een paar mensen ook wat hartige hapjes of gezonde babyshower hapjes maken.

Zorg voor een mooie presentatie

Zet op de dag van het feest alle hapjes ook mooi neer. Maak bijvoorbeeld een schaal met gezonde babyshower hapjes en zorg daarnaast voor een babyshower sweet table. Dat is een mooi aangeklede tafel, vol met de lekkerste babyshower hapjes voor de echte zoetekauwen.

Let op: het spreekt misschien voor zich, maar zorg dat alle babyshower hapjes zwangerschaps proof zijn!

5x babyshower hapjes inspiratie

De volgende 5 babyshower hapjes zijn variaties op een aantal van mijn populaire recepten. Voor deze variaties ben ik uitgegaan van de meest gebruikte kleuren (roze en blauw), maar natuurlijk kun je de hapjes maken in iedere kleur.

Blauw is qua kleur iets lastiger, omdat weinig voedingsmiddelen die kleur hebben. Bijvoorbeeld: voor de marshmallows heb ik de roze versie gekleurd met frambozen, maar voor de blauwe kleur heb ik kleurstof gebruikt. Gelukkig zijn er bij Baktotaal genoeg gekleurde producten te vinden waarmee je zowel prachtige roze als blauwe babyshower hapjes maakt.

Babyshower hapjes

Babyshower hapje 1: gekleurde soesjes

Als basis voor deze soesjes heb ik mijn slagroomsoesjes recept gebruikt. Maak de soesjes volgens het recept, maar bestuif ze niet met poedersuiker. Gebruik fondantglazuur in de gewenste kleur en verwarm au bain-marie of in een steelpannetje op heel laag vuur al roerend tot het net iets warmer is dan lichaamstemperatuur. Als het glazuurfondant te dik is, kun je een heel klein beetje water toevoegen. Doop de soesjes in de warme fondant en zet ze op een rooster. 

Bestrooi ze naar wens met bijvoorbeeld roze of blauwe zachte parels of in het geval van roze soesjes met aardbeien chocolade bloesem. Zet de soesjes in de koelkast totdat je ze serveert.

Babyshower hapjes

Babyshower hapje 2: mini slofjes

Deze mini slofjes zijn ideaal voor een babyshower high tea: een klein slofje om een kleintje te vieren! Maak als basis voor deze minislofjes de sloffenbodempjes uit dit mini slofjes recept. Doe 250 milliliter slagroom met 85 gram suiker en een zakje slagroomversteviger in een kom en klop dit met een (hand)mixer met gardes stijf op. Voeg 250 gram roomkaas en 1 theelepel vanillepasta toe en klop dit erdoor. Doe het mengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1½ centimeter en spuit de slofjes daarmee op. Garneer de slofjes met deze baby decoraties en crispy parels

Natuurlijk kun je deze topping en versiering ook gebruiken om een grote slof te maken. Gebruik dan dit sloffenbodem recept als basis.

Babyshower hapjes

Babyshower hapje 3: marshmallows

Voor de blauwe marshmallows heb ik mijn basisrecept voor vanille marshmallows gebruikt. Voeg tijdens het kloppen wat blauwe kleurstof toe. Spuit de marshmallows op met een gekarteld spuitmondje van 1½ centimeter en bestrooi ze gelijk met wat blauw-wit musketzaad. Laat ze een nacht drogen en wentel ze de volgende dag door de fijne suiker. Je kunt de gekleurde muisjes (het musketzaad) ook achterwege laten, zoals ik bij de roze versie heb gedaan.

Wil je roze marshmallows maken? Gebruik dan dit frambozen marshmallows recept. Spuit de marshmallows op met een gekarteld spuitmondje van 1½ centimeter. Laat de marshmallows een nacht drogen en wentel ze vervolgens door de fijne suiker. De glucosestroop die je in dit recept nodig hebt kun je ook vinden bij Baktotaal Bouwhuis.

Babyshower hapjes

Babyshower hapje 4: rocky road

Rocky road is supermakkelijk om te maken en altijd een succes! Ik heb dit rocky road recept als basis gebruikt en er vervolgens een leuke babyshower twist aan gegeven. Voor de marshmallows gebruik ik deze mini marshmallows, waar je naar wens de witte en de roze of juist de blauwe en de witte kunt gebruiken. 

Garneer de rocky road direct nadat je het mengsel in de vorm hebt gedaan met chocolade baby decoratie, musketzaad en roze of blauwe sprinkles.

Babyshower hapjes

Babyshower hapje 5: gekleurde bokkenpootjes

Deze blauwe en roze bokkenpootjes zijn ook een heerlijk babyshower hapje. Gebruik mijn bokkenpootjes recept als basis voor deze kleurrijke versie, maar laat de pure chocolade achterwege. Je kunt de crèmevulling uit het recept gebruiken, maar je kunt ook een vulling van witte chocolade ganache gebruiken. 

De bokkenpootjes doop je vervolgens in gekleurde chocolade. Hiervoor gebruik je witte chocolade, wat je op kleur brengt met chocolade kleurstof. Tempereer de chocolade, dit kan op 2 manieren: tempereren met een magnetron of tempereren met een marmeren plaat

Nadat je de bokkenpootjes in de gekleurde chocolade hebt gedoopt, laat je de chocolade stevig worden in de koelkast.

Welke babyshower hapjes ga jij zeker uitproberen?

Foto’s: Erik Spronk

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Baktotaal Bouwhuis

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (2)
Fabiënne 2022-02-07 17:45:15

Ik wil binnenkort de mini slofjes maken voor een gender reveal party, maar ik heb geen vanille pasta in huis en twijfel of ik het wil kopen voor één recept. Is het mogelijk om het te vervangen door bijv. het merg van een vanillestokje of door vanille extract? Beiden heb ik namelijk wel in huis.

Beantwoorden
FA
Rutger 2022-02-07 18:07:54

Hoi. Je kunt het prima vervangen door allebei!

Beantwoorden
Nienke 2022-07-12 17:43:33

Hi Rutger, hoort bij het maken van de bodem van de mini slofjes, ook het toevoegen van de spijsvullling of hoort dat er niet bij?

Beantwoorden
NI
Rutger 2022-07-16 21:09:30

Hoi! Ja dat hoort er ook bij. De spijsvulling bak je mee op het deeg.

Beantwoorden