Eindelijk is het zover! Mijn nieuwe boek De Bakatlas ligt vanaf deze week in de boekwinkels! Ik ben er bijna 2 jaar mee bezig geweest en nu kan ik ‘m eindelijk vasthouden. Ik ben er zo trots op en deel het heel graag met jou!

In mijn nieuwe bakboek neem ik je mee op culinaire wereldreis in 150 recepten. We beginnen dichtbij huis met het hoofdstuk West-Europa: Daarin bakken we klassiekers uit de Lage Landen. Van Bossche bollen tot mattentaartjes en van gevulde boterkoek tot lange rozijnenkoeken. Als kers op de taart, staat er een hele lekkere appeltaart variatie in dit hoofdstuk, namelijk de versie die ik tijdens mijn deelname aan Heel Holland Bakt maakte. 

Via Luxemburg met de quetschentaart gaan we door naar Frankrijk. En met patisserieën op iedere hoek van de straat, nemen we daar ruim de tijd voor gigantische meringues, verschillende tartelettes en de ultieme showstopper: Paris-Brest. Daarna springen we op de boot het Kanaal over en eindigen we met lekkernijen als lemon drizzle scones, dundee cake en barmbrack in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. 

maple butter tarts

Wereldreis in je eigen keuken

We vervolgen onze culinaire bakreis in 4 hoofdstukken door de rest van Europa. Daarna gaan we overzees en bezoeken we in elk volgende hoofdstuk een ander continent! Eerst naar Canada, het land van de maple syrup. Deze goudkleurige esdoornsiroop speelt een glansrol in de maple butter tarts, de bekende en onovertroffen taartjes uit Canada. 

En dan Noord-Amerika: zoet, zondig en veel… Tenminste, als het om de baksels gaat. Laat je verleiden door de devil’s food cake, bijt je vast in het sticky caramel pecan monkey bread en baan je een weg door de Mississippi mud pie. Nog steeds zin in wat lekkers? Mooi… Dan reizen we door naar Zuid Amerika, Azië, Afrika en Oceanië. Er is zoveel om van te smullen. Ik vond echt een wereld aan inspiratie. 

caramel pecan monkey bread

Een wereld aan bakplezier

Ik heb er heel erg van genoten om dit boek te maken en nu is het jullie beurt om eruit te gaan bakken! Zelf stuiter ik nog even door en ga voor de 5e keer door mijn nieuwe boek bladeren. Zo trots op! Wil je meer informatie over mijn nieuwe boek of wil je De Bakatlas bestellen? Kijk dan hier!

Bedankt voor jullie enthousiasme en veel bakplezier!

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (19)
Lisette Segeler 2021-10-28 12:38:13

Prachtig boek. Staat mooi tussen al je andere prachtige boeken met altijd lekkere recepten en goed gelukt resultaat. Ik ga van het weekend de masterclass bekijken. Gefeliciteerd 👍👍

Beantwoorden
LI
Ria 2021-10-28 12:45:38

Wat een prachtig boek is dit. Leuke recepten en prachtige foto's.
Complimenten voor iedereen die er aan meegewerkt heeft
Ik ga er zaterdag uit bakken

Beantwoorden
RI
Ineke 2021-10-28 12:51:24

Rutger gefeliciteerd wat een schitterend boek kan niet wachten om er uit te bakken zoveel keuze
Ben er heel blij mee

Beantwoorden
IN
Jeanine 2021-10-28 12:52:12

En hij is prachtig! Je mag met recht trots zijn!
Wat heb je bovenstaande vol enthousiasme geschreven, heerlijk! Je zou van puur genot meteen de keuken induiken :)

Beantwoorden
JE
Jan 2021-10-28 12:55:59

Rutgers trots is helemaal terecht. Ik had het dikke boek ook al in handen en het is schitterend. Een ruime verzameling internationale recepten die je meteen zou willen uitproberen, met prachtige foto's. Proficiat aan de hele ploeg!

Beantwoorden
JA
Ingrid Tichelaar 2021-10-28 12:59:24

Gefeliciteerd! Had hem direct nadat je het bekend maakte besteld. Gisteren is hij in ontvangst genomen door mijn vriendin, want helaas verzend Bol.com niet naar Duitsland. Nu moet ik nog even wachten voordat ik naar Nederland kan en hem zelf kan bekijken, kan niet wachten.

Beantwoorden
IN
Joop Stevense 2021-10-28 13:00:57

Beste rutger gefeliciteerd met je nieuwe bak atlas ik had een vraag war is het verschil tussen de rode en de witte kaft

Beantwoorden
JO
Jacqueline 2021-10-28 13:10:08

Wat een fantastisch boek is het weer Rutger! Wat een werk om je in al deze recepten te verdiepen en ze uit te proberen. Jouw andere boeken heb ik heel vaak in handen als ik iets zoek om snel te kunnen bakken. Want jouw recepten kloppen altijd en vallen ook erg goed bij ons in de smaak. Gefeliciteerd met deze práchtige bakatlas 🥂🥳 👏🏼👏🏼👏🏼

Beantwoorden
JA
Renate Gloudemans 2021-10-28 13:17:25

Ik heb je bakatlas gisteren binnen gekregen, hij is helemaal geweldig, ik heb zo'n zin om alles te gaan bakken. Bedankt alvast voor weer heel veel bakplezier en namens al mijn proevers: bedankt voor alle heerlijkheid!!!!

Beantwoorden
RE
Els 2021-10-28 13:18:31

Gefeliciteerd!
Ook hier gister al binnen gekomen.
Wat een super leuk bakboek.
Helemaal zin om nieuwe dingen uit te gaan proberen 😃.
Moeilijk om te kiezen wat er als eerst gemaakt gaat worden...

Beantwoorden
EL
Carina 2021-10-28 13:44:36

Ik heb hem gisteren binnen gekregen en in gekeken ik ga op wereld reis kei mooi
Gefeliciteerd 🥂

Beantwoorden
CA
Sandra 2021-10-28 14:04:59

In één woord:geweldig. Super dat je weer zo'n meesterstuk gemaakt. Daar mag je trots op zijn, hoor.
Veel plezier van alle positieve berichtjes die naar je toe konen
Bakgroetjes,
Sandra

Beantwoorden
SA
Sandra 2021-10-28 14:05:54

In één woord:geweldig. Super dat je weer zo'n meesterstuk hebt gemaakt. Daar mag je trots op zijn, hoor.
Veel plezier van alle positieve berichtjes die naar je toe komen
Bakgroetjes,
Sandra

Beantwoorden
SA
Karin 2021-10-28 16:07:00

Gefeliciteerd met je nieuwe bakboek! Heb hem gisteren mogen ontvangen en heel de avond lekker zitten bladeren en lezen. Leuk om te lezen van veel recepten wat hun oorsprong is.
Ben er superblij mee. En met mij zullen nog heel veel mensen om me heen blij zijn met jouw bakboek omdat ik al dat lekkers wel ga maken maar niet in mijn eentje op kan eten. Dus dankjewel namens mijzelf en alle mee-eters 😄

Beantwoorden
KA
Marleen Thys 2021-10-28 18:20:03

Ik heb hem al binnen!Gefeliciteerd,een prachtig boek.Ik heb de speciale editie

Beantwoorden
MA
Annemarie Hurink 2021-10-28 19:01:10

Wat een hééérlijk boek. Ik heb al veel recepten zien staan die binnenkort gebakken worden, wat een inspiratie weer! Ik ga snel je masterclass bekijken! Dank voor weer een mooie aanvulling op mijn bakboeken-plank!

Beantwoorden
AN
Rutger 2021-11-01 09:32:46

Dankjewel! Heel veel bakplezier!

Beantwoorden
Leonie 2021-10-30 10:28:06

Hoi Rutger, wat een mooi boek is het geworden, ben er heel blij mee! Ik heb de speciale bakatlas gekocht, maar kan niet een link naar de masterclasses vinden. Weet jij hoe ik hier kan komen?

Groetjes Leonie

Beantwoorden
LE
Rutger 2021-11-01 09:23:07

Hoi! Dat is gek! Stuur mij even een mail op info@rutgerbakt.nl, dan zorg ik dat je de code krijgt.

Beantwoorden
Lia Koolwijk 2021-12-07 16:45:01

Hoi Rutger, wat ben ik blij met de bakatlas. Zo veel nieuwe en aparte recepten weer.
Ik heb wel nog even een vraag over de basler brunsli op pag. 120.
Moeten die niet eerst 3 uur drogen voordat ze gebakken worden?

Beantwoorden
LI
Rutger 2021-12-08 22:08:41

Hoi! Dank voor je bericht! Heel leuk om te horen! Nee voor dit (familie)recept van vrienden uit Zwitserland is dat niet nodig.

Beantwoorden
Miriam Couwenberg 2022-07-28 16:23:18

Hoi Rutger,
Ik heb uit de bakatlas al regelmatig de tarta de santiago gebakkken. Deze zakt echter telkens weer in, de laatste keer zelfs toen hij nog in de oven stond.Enig idee wat ik verkeerd doe? Wel een geweldig bakboek weer!

Beantwoorden
MI
Rutger 2022-08-01 10:34:57

Hij hoort iets in te zakken, dat is normaal.

Beantwoorden
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.