- Voor de cake
- 200 gr boter, in stukjes
- 75 gr (rauwe) cacaopoeder
- 6 eieren
- 220 gr bruine basterdsuiker
- snuf zout
- 120 gr amandelmeel
- Verder nodig
- boter, om in te vetten
- extra cacaopoeder, om te bestuiven
Deze smeuïge cacaofudgecake is behalve heel erg lekker ook nog eens glutenvrij! Perfect als dessert met een bolletje ijs erbij! Het recept is afkomstig uit het boek Life in balance van Donna Hay. In dit boek beschrijft Donna haar visie op eten, met als belangrijkste punt: balans! Natuurlijk heb ik gekozen voor een dessert, maar in het boek vind je verder vooral veel gezonde en uitgebalanceerde recepten. Deze glutenvrije chocoladecake zonder bloem is heel makkelijk om te maken en door iedereen geliefd!
Bereiding: Cacaofudgecake zonder bloem
Verwarm de oven voor op 160 ⁰C.
Vet een rond (spring)vorm van 22 centimeter licht in en bekleed de bodem met bakpapier.
Roer boter en cacao in een pan met dikke bodem op laag vuur tot een gladde massa. Klop eieren, suiker en zout op in een keukenmachine tot het dubbele volume. Voeg cacaomengsel en amandelmeel toe en spatel voorzichtig door. Schenk het beslag in de vorm en bak de cake in 35 tot 40 minuten.
Laat afkoelen in de vorm. Los hem, bestuif met cacao en dien op. Na het bakken zakt de cake in, schrik niet! Dat hoort zo!
Tip: Je kunt het amandelmeel ook vervangen door hazelnootmeel.
Nieuwsgierig geworden naar Life in balance? Kijk hier voor meer informatie!
Foto: Erik Spronk










