Wil je aan de bak voor het kerstontbijt of voor de kerstbrunch? De leukste kerstontbijt ideeën heb ik in dit artikel voor je verzameld! Geniet met de hele familie van deze heerlijke kerstontbijt recepten!

Kerststol bakken – recept

Kerststol

Natuurlijk mag een kerststol niet ontbreken tijdens een feestelijk kerstontbijt! Je kunt er voor kiezen of je de kerststol met of zonder amandelspijs maakt. Ook met de vulling die door het deeg gaat kun je variëren, zo kun je naast rozijnen en krenten ook geroosterde noten, stukjes gekonfijt fruit en zelfs stukjes chocolade toevoegen. Mijn kerststol recept vind je hier!

Zeeuwse bolus tulband

Zeeuwse bolus tulband

Natuurlijk kun je zelf Zeeuwse bolussen bakken (LINK: https://rutgerbakt.nl/brood-recepten/rutger-bakt-wilt-zeeuwse-bolussen/) voor het kerstontbijt, maar met deze Zeeuwse bolus tulband maak je er pas echt een feest van! Deze ontbijt tulband is gebaseerd op het Amerikaanse monkeybread, waarbij kleine stukjes brooddeeg door een suikermengsel worden gewenteld voordat ze in een tulbandvorm tot een brood worden gebakken. Na het bakken kun je er met z’n allen stukjes van afbreken en van genieten! Check hier het Zeeuwse bolus tulband recept!

mini anijs suikerbroodjes

Mini suikerbroodjes

In plaats van een groot suikerbrood kun je ook mini suikerbroodjes bakken. Deze staan heel leuk op de ontbijttafel en ze zijn superlekker! Voor extra smaak heb ik anijs toegevoegd aan deze mini suikerbroodjes, maar als je daar niet van houdt kun je dat ook achterwege laten. Je vindt mijn mini suikerbroodjes recept hier!

’s Avonds kneden, ’s morgens verse broodjes

Versgebakken zonder vroeg op te staan

Wil je ’s morgens genieten van versgebakken broodjes, maar heb je geen zin om uren eerder op te staan zodat het deeg kan rijzen? Met dit recept maak je het deeg de avond van te voren en laat je het ’s nachts rijzen in de koelkast. Zo hoef je de broodjes voor het ontbijt alleen nog maar af te bakken en kun je snel genieten van heerlijke versgebakken broodjes. Het recept van deze heerlijke gevulde broodjes vind je hier!

Kwarkstol bakken – recept

Kwarkstol

Deze kwarstol is een leuke variatie op de bekende feeststol. Het brooddeeg voor de stol wordt gemaakt op basis van kwark. Dat geeft het brood een heerlijk zachte structuur en een aangename smaak. Voor de vulling van dit feestbrood heb ik gekozen voor twee soorten rozijnen en stukjes gedroogde abrikoos, maar ook daarmee kun je natuurlijk volop variëren. Gebruik bijvoorbeeld ook eens stukjes gedroogde appel en gehakte geroosterde hazelnoten in dit stol recept. Check hier hoe je de kwarkstol kunt maken!

Amandelcroissants

Amandelcroissants

Oude croissants tover je heel makkelijk om tot deze heerlijke amandelcroissants. Door de croissant te vullen en te bestrijken met een amandelvulling en ze nogmaals te bakken, worden ze echt waanzinnig lekker! Koop of bak dus vooral wat extra croissants, zodat je de volgende dag kunt genieten van deze amandelcroissants! Mijn amandelcroissants recept vind je hier!

Kruidige krentenbollen met appel

Kruidige krentenbollen

Zelfgebakken krentenbollen zijn altijd een succes, maar het kan nog lekkerder! In dit recept heb ik het brooddeeg verrijkt met specerijen en naast de vulling van krenten en rozijnen gaan er ook stukjes appel door deze rozijnenbroodjes! Dat wordt genieten! Mijn kruidige krentenbollen recept vind je hier!

Soda bread

Wil je snel genieten van een versgebakken brood bij het ontbijt of tijdens de kerstbrunch? Maak dan een soda bread! Dit brood is niet op basis van gist maar het is gemaakt met baking soda. Door dat te combineren met een zuur ingrediënt, in dit geval karnemelk, krijg je een heerlijk luchtig brood. Voor de vulling kun je van alles gebruiken, zowel zoet als hartig. Het enige nadeel van soda bread is dat het snelle oud wordt dan ander brood. Eet het dus zo vers mogelijk en bewaar het niet te lang. Mijn soda bread recept met rozijnen en abrikozen vind je hier!

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (1)
Linda Teders 2020-12-13 08:03:15

Oeh, dat suikerbrood! Leuk, kan ik eindelijk mijn parelsuiker eens gebruiken! (Want eerder eens los gegaan in een online boekwinkel 😆)

Beantwoorden
LI