Comfort food is altijd een goed idee! In dit artikel heb ik mijn favoriete comfort food recepten verzameld. Van smeuïge chocoladetaart tot de perfecte boterkoek en van karameltaartjes tot pasteitjes met kip. Ik weet zeker dat je van deze comfort food recepten heel erg gaat genieten!

chocolademoelleux

Chocolade moelleux

Deze smeltende chocoladetaartjes worden ook wel lavataartjes genoemd. Op het moment dat je er van begint te eten weet je ook waarom; de warme chocoladevulling stroomt als lava uit de cakejes. Deze chocolade moelleux zijn heerlijk als dessert, maar natuurlijk kun je er ook op ieder ander moment van de dag van genieten. Check hier het chocolade moelleux recept!

De lekkerste boterkoek

Boterkoek

Deze boterkoek is zoals een boterkoek hoort te zijn: vol van smaak, knapperig van buiten en nog wat zacht van binnen. Om de boterkoek extra smaak te geven kun je vanille-extract of citroenrasp gebruiken. Meer smaakmakers zijn eigenlijk niet nodig, de volle boterige smaak van deze koek is al een feest op zichzelf. Boterkoekblokjes zijn ook heel goed in te vriezen, zodat je er later ook nog van kunt genieten. Mijn boterkoek recept vind je hier.

American pancakes bakken – recept

American pancakes

Hoe kun je de dag beter beginnen dan met een portie American pancakes. Ik eet deze fluffy pannenkoekjes het liefst met een klontje boter, ahornsiroop en blauwe bessen. Perfect als comfort food ontbijt! Mijn American pancakes recept vind je hier!

Bastogne parfait

Bastogne parfait met karamelsaus

Parfait is een ijs dat je heel makkelijk zonder ijsmachine kunt maken. In dit recept is het roommengsel extra lekker gemaakt met stukjes bastogne koek. En om het helemaal af te maken serveer je dit ijs met zelfgemaakte karamelsaus. Echt een feestje! Check hier mijn bastogne parfait recept!

Poffertjes op zes manieren

Poffertjes

Wie wordt er niet blij van poffertjes? Het poffertjesrecept dat ik gebruik is op basis van bakpoeder, waardoor het beslag niet hoeft te rijzen en je snel kunt genieten van zelfgebakken poffertjes. Serveer de poffertjes traditioneel met boter en poedersuiker of ga voor één van mijn variaties, zoals de versie met gekarameliseerde appel en kaneelijs. Mijn poffertjesrecept vind je hier!

Smeuiige chocoladetaart

Smeuïge chocoladetaart

Deze chocoladetaart is heel makkelijk om te maken! Het enige gevaar is de baktijd, bak de taart echt niet langer dan in het recept staat, zelfs als de taart nog niet gaar genoeg lijkt. Tijdens het afkoelen komt dit allemaal goed! Geniet van deze smeuïge chocoladetaart bij een kop koffie, met een bolletje ijs als dessert of gewoon tussendoor! Check hier het chocoladetaart recept!

Tiramisu ijstaart – recept

Tiramisu ijstaart

Dit recept combineert het beste van twee werelden: tiramisu en ijstaart. Dit makkelijke ijstaart recept kun je maken zonder ijsmachine. Het is ook een perfect dessert om eerder voor te bereiden -als je bijvoorbeeld gasten krijgt – je kunt ‘m namelijk prima in de vriezer bewaren! Kijk hier om de tiramisu ijstaart te maken!

Tartelettes met karamel en chocolade

Karameltaartjes

Deze knapperige tartelettes zijn gevuld met een laagje smeuïge karamel en daarop een heerlijk laag chocolade ganache! Als dat geen comfort food is weet ik het ook niet meer! Het recept voor deze karameltaartjes vind je hier!

Risottoballetjes met mozzarella – Arancini

Risottoballetjes

In het Italiaans heten ze arancini, deze heerlijke risottoballetjes met gesmolten mozzarella erin. Je kunt ze maken een restje risotto, maar je kunt natuurlijk ook speciaal voor dit heerlijke recept risotto maken. Met de smaken kun je naar hartenlust variëren. Wil je weten wat mijn favoriet is? Check dan dit arancini recept!

Pasteitjes met prei en kip

Pasteitjes met kip en prei

Knapperig bladerdeeg met daarin zachte kip en een romige vulling… wat wil je nog meer? Bij ons thuis staan deze kippasteitjes regelmatig op tafel en ze zijn altijd een succes! Deze taartjes zijn ook heerlijk als comfort food lunch! Het recept voor deze kiptaartjes vind je hier!

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (0)