Deze pasteitjes met kip en prei zijn simpel te maken en altijd een succes. Serveer de pasteitjes als hoofdgerecht met een groene salade erbij, of maak ze iets kleiner en serveer ze als lunch.

Pasteitjes met prei en kip
Ingrediëntenlijst
  • Voor de taartjes
  • 1 recept bladerdeeg, of 2 rollen koelvers bladerdeeg
  • 600 gr kipfilet of kippendijfilet, in stukjes
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 grote prei of 2 kleine, in ringetjes
  • 150 gr kruidenroomkaas
  • Verder nodig
  • boter, om in te vetten
  • 1 ei, losgeklopt
Bijbels korting desk
Bijbels korting mob

Pasteitjes maken met kip en prei

Bak voor de vulling de stukjes kipfilet licht aan in de olijfolie en breng dit op smaak met peper en zout. Voeg na 5 tot 10 minuten de prei er aan toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg de roomkaas toe en laat het geheel nog ongeveer 5 minuten pruttelen. Laat de vulling afkoelen voor je deze verder verwerkt.

Vet 6 kleine vormpjes, van 8 à 9 centimeter doorsnede en ongeveer 3 centimeter hoog, in met boter. Rol 2/3 van het bladerdeeg uit tot 2 à 3 millimeter dikte en snijd er cirkels uit, die groot genoeg zijn om de bodem en zijkanten van de vormpjes mee te bedekken. Verdeel de vulling over de vormpjes en rol het overige bladerdeeg uit. Bestrijk de randjes deeg aan de bovenkant met wat losgeklopt ei. Snijd cirkels ter grootte van de bakvormpjes en bedek de pasteitjes ermee. Duw het deeg aan de zijkant met een vork aan, om ervoor te zorgen dat het deeg goed op elkaar plakt. Laat de pasteitjes 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bestrijk de bovenkanten met het losgeklopte ei en maak een gaatje in het midden om de stoom te kunnen laten ontsnappen. Bak ze in 35 tot 45 minuten goudbruin en gaar. Verwijder de pasteitjes uit de vorm en serveer direct, want dan zijn ze op hun allerlekkerst.

Foto: Harold Pereira

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (9)
Jolanda Baltus 2016-04-06 08:54:42

oke overtuigd, dan toch maar eens zelf bladerdeeg maken. Gebruik jij voor zoet en hartig het zelfde recept?

Beantwoorden
JO
Rutger 2016-08-19 14:03:58

Daar gebruik ik hetzelfde recept voor ja!

Beantwoorden
Je@net 2016-04-06 15:56:05

Yummie...ziet er heerlijk uit.

Beantwoorden
JE
Anne 2016-08-21 12:48:03

Van welk merk is de roomkaas die je zelf gebruikt?

Beantwoorden
AN
Rutger 2016-08-22 09:27:01

Ik heb geen vast merk, net wat ik voor handen heb.

Beantwoorden
Rina hollander 2016-10-30 13:49:16

Waar koop je de pievormpjes ?

Beantwoorden
RI
Rutger 2016-10-31 06:08:51

In de meeste kookwinkels hebben ze die wel, bijvoorbeeld bij baktotaal.com

Beantwoorden
Henk 2016-11-07 19:19:17

Mooi recept. Het is nu echt de tijd van het jaar voor dat soort lekkere hartige happen.

Beantwoorden
HE
Bianca 2017-09-06 23:34:44

Kan je die pasteitjes ook maken in een muffinvorm als je kleinere versies wil maken voor borrelhapjes?

Beantwoorden
BI
Rutger 2017-09-10 15:15:18

Dat kan heel goed! Heerlijk voor bij de borrel!

Beantwoorden
Bep 2018-12-10 18:19:54

Kun je roomkaas ook zelf maken? Dat is hier niet tekoop. (Canada)

Beantwoorden
BE
Rutger 2018-12-11 11:29:06

Dat kan, maar is een lastig proces. Is er geen andere soort creamcheese te koop? Of mascarpone?

Beantwoorden
Caroline 2021-03-22 13:14:39

Misschien een idee om de oven pas voor te verwarmen als de pasteitjes rusten in de koelkast?

Beantwoorden
CA
Rutger 2021-03-29 20:02:07

Daar heb je helemaal gelijk in! Ik heb het gelijk aangepast! Dank!

Beantwoorden
Gerrie Verhoeven 2021-09-18 13:39:51

Volgens mij kun je ook de muffinvorm gebruiken

Beantwoorden
GE
Rutger 2021-09-20 07:31:40

Dat kan, dan heb je wel in verhouding meer deeg en minder vulling.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.