Deze no-bake cheesecake met aardbeien is makkelijk en snel te maken en perfect als zomers dessert! Doordat je de aardbeien cheesecake in potjes maakt, is dit dessert ook makkelijk meenemen. Je kunt de aardbeien cheesecake na het maken laten opstijven in de koelkast, maar dat is niet noodzakelijk. Hij is zo namelijk ook al heel erg lekker! 

Met dit recept maak je 4 aardbeien cheesecakejes.

Makkelijke cheesecake met aardbeien

De lekkerste aardbeien cheesecake maken? tips

  • Voor een lekkere twist kun je de aardbeien cheesecake ook serveren met zelfgemaakte aardbeiensaus of gemarineerde aardbeien. Of maak je cheesecake extra feestelijk door er wat chocoladeschaafsel over te strooien.
  • Strooi vlak voor het serveren wat verkruimelde meringues over de aardbeien cheesecake voor een heerlijke crunch. Deze combinatie van zachte cheesecake en knapperige meringue zal zeker in de smaak vallen!
  • Je kunt ook heel goed andere fruitsoorten gebruiken voor deze cheesecake. Gebruik bijvoorbeeld frambozenjam door de vulling met verse frambozen bovenop, of kies voor bosvruchtenjam met rood zomerfruit als topping.
  • Gebruik jouw favoriete koekjes voor de bodem van de cheesecake. Meer inspiratie hiervoor vind je in mijn no-bake cheesecake basisrecept
  • Serveer de cheesecake ook eens in miniglaasjes in plaats van potjes. Super leuk bij een grand dessert of high tea, want het laat de mooie laagjes van de cheesecake zien. Heb je geen glaasjes? Geen probleem, bakjes of kommetjes werken ook prima. Check ook mijn mini-cheesecakes recept voor meer inspiratie. 
Ingrediëntenlijst
  • Voor de aardbeien cheesecake
  • 75-100 gr (haver)koekjes
  • 125 ml slagroom
  • 200 gr roomkaas
  • 150 gr aardbeienjam
  • 300 gr verse aardbeien, schoongemaakt en in stukjes
Broodbakbol banner desktop
makkelijke bakboek mob

Bereiding: Makkelijke cheesecake met aardbeien

Verkruimel de koekjes en verdeel de koekkruimels over 4 glaasjes of potjes.

Doe de slagroom in een kom en klop die met een mixer tot zachte pieken. Voeg de roomkaas toe en klop alles nog enkele minuten door. Voeg tot slot de aardbeienjam toe en mix deze er nog kort door. Verdeel het cheesecakemengsel over de glaasjes en strijk de bovenkant glad. Zet ze tot gebruik in de koelkast en garneer ze voor het serveren met de verse aardbeien.

Foto: Erik Spronk

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (10)
Joke 2017-06-14 10:02:59

Wat een mooie foto's! Ziet er heerlijk uit!

Beantwoorden
JO
Jonna@burgertrutjesNL 2017-06-15 07:00:45

Oh dit blijft wel een van mijn favoriete desserts. Makkelijk, lekker en het ziet er onwijs feestelijk uit.

Beantwoorden
JO
Annemiek 2017-06-16 16:14:36

Voor hoeveel desserts is het recept?? Ziet er heeeeeerlijk uit. Wil het morgen gaan maken!

Beantwoorden
AN
Tv 2022-05-08 15:56:38

Ik ben het vandaag aan het maken.

Beantwoorden
TV
Annemiek 2017-06-16 16:16:36

Oeps...ik zie het nu....vier glaasjes :-)

Beantwoorden
AN
Rutger 2017-06-19 09:53:34

Inderdaad 4 :)

Beantwoorden
wilja 2017-06-30 06:35:17

hallo; ben al een tijdje weg uit NL; wat versta je onder ' Roomkaas' ; Cream Cheese? Like Philadelphia Cream Cheese? thanks, W.

Beantwoorden
WI
Rutger 2017-07-03 08:03:26

Hoi! Dat is inderdaad cream cheese, Philadelphia werkt daar heel goed voor.

Beantwoorden
geertina 2018-05-25 19:14:05

welke roomkaas gebruik je hiervoor??

Beantwoorden
GE
Rutger 2018-06-03 15:14:23

Zelf gebruik ik meestal Philadelphia naturel.

Beantwoorden
Ilena Viguin Stergiou 2021-08-02 11:19:19

Ik vindt al die recepten super leuk om te maken.Maar ik heb niet alle ingrediënten spijtig

Beantwoorden
IL
Kokkin 2021-09-15 14:38:44

Er staan (haver-)koekjes bij de ingrediëntenlijst. Ik neem aan dat die verkruimeld over de potjes/glazen verdeeld moeten worden voor het slagroommengsel erbij geschept wordt?

Beantwoorden
KO
Rutger 2021-09-20 07:49:00

Hoi! Dat staat in de eerste zin van het recept: Verkruimel de koekjes en verdeel de koekkruimels over 4 glaasjes of potjes.

Beantwoorden
Eef 2022-05-21 13:25:17

Wauw ik laat niet vaak een review achter voor een recept maar dit keer maak ik een uitzondering! Wat een heerlijk receptje zeg! Ik maak hem vaak als toetje of voor bij de koffie. Enige wat ik doe: koek verkruimelen en in een pannetje met boter mengen. Net als bij de kwarktaart. Soooo good en snel gemaakt!!

Beantwoorden
EE
Rutger 2022-05-22 17:43:54

Wat leuk om te horen! Dankje!

Beantwoorden
Annet 2022-06-24 15:11:44

Beste Rutger,
Ik hen deze net gemaakt, maar twijfel hoe lang ik moet doorknippen. De roomkaas was nog niet helemaal glad, maar durfde niet verder kloppen omdat ik bang was dat de slagroom dan te ver door zou draaien.
Wat is je advies hierbij?
Groeten!

Beantwoorden
AN
Rutger 2022-06-27 13:37:27

Hoi. Je mag zeker wel doorkloppen tot de roomkaas glad is. Door het toevoegen van de roomkaas hoef je minder bang te zijn dat je de slagroom te ver klopt.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.