Dit dessert is ideaal rond de feestdagen. Serveer als klein en licht nagerecht na een grote maaltijd of als onderdeel van een grand dessert. Deze brandy snaps bakjes gevuld met mandarijn-roomkaasmousse en stoofpeer zijn echt een aanrader! Is één bakje niet genoeg? Je kunt er uiteraard voor kiezen om niet één, maar twee bakjes per persoon te serveren!

Brandy snaps dessert

De stoofpeer en de krokante bakjes kun je heel goed voorbereiden. Maak de peren volgens dit stoofperen recept en bewaar ze tot gebruik in de koelkast (maximaal 5 dagen). Maak de bakjes volgens dit brandy snaps recept en bewaar ze luchtdicht verpakt maximaal een kleine week. De vulling kun je het beste vlak voor het serveren maken en gelijk over de bakjes verdelen. Let op: serveer het toetje direct na het vullen van de bakjes. Door het vocht uit de vulling worden ze heel snel zacht. 

Met dit recept maak je 8 gevulde bakjes. 

Brandy snaps dessert

Meer toetjes met stoofpeer

Ingrediëntenlijst
  • Voor de roomkaasmousse
  • 200 ml slagroom
  • 50 gr suiker
  • 200 gr roomkaas
  • rasp van 1½-2 mandarijnen
makkelijke bakboek desk
makkelijke bakboek mob

Zelf brandy snaps dessert maken 

Doe de slagroom en de suiker in een kom en klop deze met een (hand)mixer met garde(s) stijf op. Voeg de roomkaas en de mandarijnrasp toe en klop deze door het mengsel. Klop door tot je een luchtige en stevige mousse hebt. Doe de mousse in een spuitzak met een glad spuitmondje van zo’n 1½ centimeter en verdeel de mousse over de bakjes. 

Snijd de gestoofde peertjes in vieren en verwijder het klokhuis (als dat nog niet was gedaan). Snijd elk kwart in 3 dunne partjes en leg die in de bakjes op de mousse. Bestrooi de bakjes met het geroosterde amandelschaafsel en serveer direct. 

Foto’s: Erik Spronk 

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (0)