Ingrediëntenlijst
  • Voor de ganache
  • 150 ml slagroom
  • 1 el honing
  • 150 gr pure chocolade, grof gehakt
  • 40 gr boter, op kamertemperatuur

Met dit basisrecept voor pure chocolade ganache kun je heel veel lekkere dingen maken. De ganache is zijdezacht en vol van smaak, perfect om te gebruiken voor taarten en gebak. Gebruik het bijvoorbeeld om kleine tartelettes mee te vullen (zoals die in dit recept), als laag in een stapeltaart, om cupcakes mee te besmeren of als vulling van een grote chocoladetaart. Let er op dat de verhoudingen van de ingrediënten anders zijn als je ganache wilt maken van melkchocolade of witte chocolade. De recepten daarvoor volgen nog.

Natuurlijk is dit pure chocolade ganache recept zo al heel erg lekker, maar je kunt er nog extra smaken aan toevoegen en hem zo nog lekkerder maken. Meng bijvoorbeeld wat sinaasappelrasp door de chocoladevulling om deze wat frisser te maken, doe er een theelepeltje mokka-extract door voor een fijne mokkasmaak of voeg een scheutje van je favoriete likeur toe. Let er bij het toevoegen van de likeur wel op dat de ganache niet te dun wordt. Je kunt in dat geval ook iets minder slagroom gebruiken en die hoeveelheid aan het eind als likeur toevoegen. Op dit recept zou ik dan zo’n 15-25 milliliter likeur gebruiken. Erg lekker zijn amandellikeur, sinaasappellikeur en koffielikeur.

Deze chocoladeganache combineert goed met onder andere verse frambozen, gezouten karamel en frisse sinaasappelcurd.

Bereiding: Pure chocolade ganache als taartvulling

Giet de slagroom en de honing een pan en breng het mengsel aan de kook. Doe de chocolade in een kom en giet de kokende room daaroverheen. Roer het mengsel door tot de chocolade is opgelost. Voeg de boter toe en meng alles met de staafmixer tot een glanzende ganache. Laat deze afkoelen op kamertemperatuur.

Foto: Erik Spronk

 

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen