Kort geleden maakte ik deze frambozen-chocoladepasta met lavendel uit Jam & Zuur. Deze pasta was zo lekker dat ik hem wel moest verwerken in een recept. Deze kleine tartelettes zijn heerlijk en doen het erg goed bij een high-tea. Als je geen kleine vormpjes hebt kun je ook gewoon een cupcaketray gebruiken. Ik heb ervoor gekozen om de tartelettes in dit recept af te maken met gesuikerde vioolblaadjes die ik meegenomen had uit Wenen. Natuurlijk kun je van alles bedenken om de minitaartjes mooi af te maken, of je vult ze alleen met de chocoladepasta, dan zijn ze ook al heel erg lekker!

Kleine tartelettes met chocolade, framboos en lavendel
Ingrediëntenlijst
  • Voor het deeg
  • 175 gram bloem
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 40 gr amandelmeel
  • 100 gr boter, op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • ΒΌ tl zout
Broodbakbol banner desktop
Makkelijke bakboek pre-order mob

Bereiding: Kleine tartelettes met chocolade, framboos en lavendel

Doe alle ingrediΓ«nten voor het deeg in een kom en meng hier een deeg van. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Vet kleine tartelettevormpjes (of de holtes van een cupcakevorm) in met boter. Rol het deeg uit tot een dikte van 3 Γ  4 millimeter en bekleed de vormpjes daarmee. Als je een cupcakevorm gebruikt, steek dan ronde plakjes uit het deeg die net iets groter zijn dan de bodem van de vormpjes en leg deze daarin. Prik de bodem van de taartjes enkele malen in met een vork en zet de vormpjes vervolgens minimaal 30 minuten in de koelkast. Verwarm intussen de oven voor op 200 Β°C. Bak de tartelettes goudbruin in 10-15 minuten. Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.

Zorg dat de frambozen-chocoladepasta met lavendel op kamertemperatuur is en doe deze in een spuitzak met een klein glad spuitmondje. Vul de tartelettes met de chocoladepasta en decoreer ze naar wens.

Kleine tartelettes met chocolade, framboos en lavendel

Foto’s: Erik Spronk

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (3)
Anke Duijvestijn 2016-07-07 10:30:31

Wat een leuke vormpjes Rutger, waar komen die vandaan?
Groet Anke

Beantwoorden
AN
Lianne 2016-07-07 11:20:39

Ja, die vormpjes, zijn zo schattig! Leuk om te gebruiken bij een high tea ofzo. Waar kan je dit kopen?

Beantwoorden
LI
Esther 2016-10-25 15:16:01

Ik heb ik deze vorm ooit gekocht.
Misschien verkopen ze hem nog wel, ik gebruik hem vaak voor zoet en hartig !

Beantwoorden
ES
Rutger 2016-07-07 23:36:35

Deze heb ik in Parijs gekocht. Ik was er ook gelijk verliefd op!

Beantwoorden
Marja Sendar 2016-07-07 15:03:38

Het zou handig zijn als er bij het recept (de recepten) aangegeven wordt hoeveel stuks je kan maken of hoeveel vormpjes je nodig hebt.

Beantwoorden
MA
Rutger 2016-07-07 23:36:05

Hoi! Het ligt heel erg aan het soort vormpjes dat je gebruikt, daarom heb ik het er niet bijgezet. Ik heb er hier zo'n 16 mee gemaakt.

Beantwoorden
Marja Sendar 2016-07-08 04:27:06

Hoi Rutger, dank voor je reactie.

Beantwoorden
MA

U kunt niet meer reageren.