Eerder deelde ik al het recept van de aardbeien-rabarberjam uit het boek Jam & Zuur van Philippine van der Goes. Dit recept komt uit datzelfde boek en moet je absoluut geproefd hebben! Het is echt heel fijn. Philippine biedt haar excuus aan voor het feit dat dit niet echt een jam is, maar na het proeven ervan zal je haar dat zeker vergeven. De pasta is erg lekker om zo op brood te eten, maar ook in taart of gebak verwerkt is hij erg fijn. Binnenkort komt er nog een lekker recept met deze frambozen-chocoladepasta online!

- Voor de pasta
- 500 gr frambozen
- 280 gr bittere chocolade van 70%
- 400 gr fijne tafelsuiker
- 2 tl lavendelknopjes
- Verder nodig
- 2 gesteriliseerde potten met een inhoud van 250 ml
Frambozen-chocoladepasta met lavendel
Was de frambozen onder koud, stromend water in een fijne zeef en hussel voorzichtig om ze droger te krijgen. Breek de chocolade in stukjes.
Doe het fruit in een sapcentrifuge en vang het sap op. In totaal heb je ongeveer 300 milliliter nodig. (Bij gebrek aan een sapcentrifuge heb ik de frambozen in de blender gedaan en vervolgens met een spatel door een fijne zeef gewreven. Dat ging prima!)
Verwarm het frambozensap met de suiker en de lavendel in een pan met dikke bodem al roerende met een pollepel tot aan het kookpunt. Haal de pan van het vuur en meng de chocolade door het frambozenmengsel tot deze gesmolten is. Blijf roeren tot het goed gemengd is. Vul de potjes met een kleine soeplepel tot aan de rand. Veeg eventueel gemorste pasta aan de buitenkant zorgvuldig weg. Sluit de potten af met een schroefdeksel en zet ze 10 minuten op hun kop. Laat afkoelen en bewaar de potten met frambozen-chocoladepasta op een droge, donkere plek. De pasta is zeker 6 maanden houdbaar.
Nieuwsgierig geworden naar Jam &Zuur? Kijk hier voor meer informatie!
Foto: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Wauw! Dit lijkt me onwijs lekker! Ik ben sowieso dol op alles met lavendel dus ik ga dit snel eens uitproberen.
Beantwoorden
U kunt niet meer reageren.

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.