Ben je op zoek naar een leuke activiteit met je kinderen? Ga dan eens samen aan de slag in de keuken! Zo kan je bijvoorbeeld samen met je kinderen een cake of taart bakken. Cupcakes maken met je kind is ook een recept voor succes. Maar wat zijn lekkere en simpele taart recepten voor kinderen? Jullie kunnen mijn favoriete recepten uitproberen. Veel bakplezier samen!

Lekkere taart recepten voor kinderen

Snelle bladerdeeg appeltaartjes

Appel en bladerdeeg is een gouden combinatie. Snel en simpel bakken met kinderen doe je met deze bladerdeeg appeltaartjes. Ze zijn heel makkelijk te maken en hebben wel wat weg van bladerdeeg appelflappen.

Snelle bladerdeeg appeltaart

No bake Aardbeien Cheesecake

Met dit makkelijke taart recept heb ik een draai gegeven aan de standaard aardbeien cheesecake. Deze versie hoeft namelijk niet in de oven! Dit is erg handig als je met kinderen taart gaat bakken. Je kunt deze lekkernij in een grote schaal maken of in kleine glaasjes. Voor kinderen is het vullen van de glaasjes met deze cheesecake een leuk klusje. Deze eenpersoons cheesecakejes zijn perfect als dessert!

Makkelijke cheesecake met aardbeien

Chocoladetaart

Dit chocoladetaart recept was een van mijn eerste successen. Als tiener bakte ik deze chocoladetaart veelvuldig en ik nam hem overal mee naar toe. Ga je deze taart bakken met kinderen? Het is een heerlijke taart op zichzelf, maar je kunt hem ook heel goed versieren met fruit of andere eetbare versiersels.

Mijn eerste chocoladetaart

Bladerdeeg plaattaart met mascarpone en zomerfruit

Een lekkere taart bakken met je kinderen? Deze bladerdeeg plaattaart kun je volledig versieren met vers fruit. Wees creatief en gebruik iedere keer ander (seizoens)fruit. Het recept voor deze bladerdeeg plaattaart is simpel en ideaal om met je kinderen te maken.

Bladerdeeg plaattaart met mascarpone en zomerfruit

Appel kruimel plaatcake

Deze variatie op een appel kruimeltaart doet het altijd goed en het is een leuk taart recept voor kinderen. Laat ze het kruimeldeeg kneden, de appelpartjes over het deeg verdelen en de cake vlak voor het aansnijden met poedersuiker bestrooien. Vergeet ook niet tussendoor van het cakebeslag te snoepen. Dit is gegarandeerd een succes!

Appel kruimel plaatcake bakken

Oreo Cheesecake

Zijn je kinderen gek op oreo’s? Maak dan samen de ultieme Oreo cheesecake. Laat je kinderen bijvoorbeeld helpen met het beslag of de cheesecake versieren met slagroom en verkruimelde oreo’s. In dit taart recept vind je de oreo’s overal terug: in de bodem, de roomkaasvulling en in de topping. Dit zorgt voor een superlekkere taart!

Oreo cheesecake

Cupcakes

Cupcakes bakken met kinderen is ook erg leuk om te doen. Je kunt eindeloos variëren met deze kleine cakejes. Voeg chocolade of vanille toe, wees creatief met toppings en versier ze met eetbare decoratie. Ook leuk voor een kindertraktatie of als activiteit tijdens een kinderfeestje: laat iedereen zijn eigen cupcake versieren.

Cupcake recepten

Makkelijke kleine appeltaartjes

Heb je weinig tijd of hebben je kinderen weinig geduld? Je kunt dan alsnog appeltaart bakken met je kinderen: probeer mijn makkelijke kleine appeltaartjes! Met het kruimeldeeg maak je zowel de bodem als bovenkant. Hierdoor zijn de appeltaartjes snel gemaakt en staan ze binnen een kwartier in de oven. Garneer de appeltaartjes met een toef slagroom of bolletje ijs. Smullen maar!

Makkelijke kleine appeltaartjes
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (2)
Leny 2020-04-15 20:12:16

Héérlijke recepten!

Beantwoorden
LE
Maria 2020-04-30 10:50:17

Ohhhh, ziet er allemaal zo lekker uit! Het water loopt me uit de mond! Ik ga vanmiddag samen met mijn kleindochter die lekkere appeltaartjes bakken! Dankjewel voor de heerlijke recepten!

Beantwoorden
MA