De mokkataart is een klassieker in de banketbakkerij en altijd een succes! Met dit mokkataart recept bak je deze taart zelf! Het recept is voor een ronde taart van 24 centimeter, waar je 10-12 punten uit kunt snijden. Wil je liever een mokkataart met hazelnootschuim? Check dan deze klassieke hazelnootschuimtaart!

Mokkataart bakken – recept
Ingrediëntenlijst
kinderbakboek banner mob

Mokkataart recept

Bereid het biscuit als in dit biscuit recept en laat deze afkoelen.

Meng de hete espresso met de bruine basterdsuiker en de oplos-espresso en roer tot alles opgelost is. Klop het koffiemengsel door de botercrème en voeg indien gewenst ook de crème de cacao toe. Gaat je botercrème schiften of is hij te dun, kijk dan in dit artikel hoe je dat op kunt lossen.

Snijd het afgekoelde biscuit tweemaal horizontaal door, zodat je drie plakken krijgt. Bestrijk de onderste laag met trempeersiroop en smeer hier een laag botercrème op. Bedek deze met de tweede laag biscuit en bestrijk ook deze met de trempeersiroop. Smeer ook hier een laag botercrème op, dek deze af met de laatste biscuitplak en bestrijk die met trempeersiroop.

Smeer de zij- en bovenkant van de taart af met de botercrème zodat er geen biscuit meer te zien is. Druk de nougatine tegen de zijkant van de taart totdat alles bedekt is. Doe de overgebleven botercrème in een spuitzak met een stervorming spuitmondje en spuit de mokkataart hiermee op.

Decoreer de mokkataart met chocoladeschaafsel en mokkaboontjes.

Haal de taart ruim voor het serveren uit de koelkast, zodat de crème op kamertemperatuur is.

Foto: Harold Pereira

Mokkataart bakken

Deze mokkataart van Rutger Bakt van biscuitdeeg is een klassieker en altijd een succes! Met dit mokkataart recept bak je deze taart zelf! Het recept is voor een ronde taart van 24 centimeter, waar je 10-12 punten uit kunt snijden. Wanneer ga jij deze taart maken?

Bewaren op Pinterest
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (19)
Francien 2020-02-12 13:49:25

Hoi Rutger,

Ik heb een tip: ik maak altijd mokka van botercreme met banketbakkersroom erdoor. Dat is niet vet zo als pure botercreme.

Beantwoorden
FR
Rutger 2020-02-17 08:55:00

Hoi, dat is exact zoals de botercrème in dit recept :)

Beantwoorden
Fieneke 2020-02-21 08:31:17

Heerlijk was de taart.
Had hem gemaakt voorin het hospice
Gasten, familie, vrijwillegers en personeel hebben er lekker van gesmuld

Beantwoorden
FI
Paulien 2020-03-17 16:42:56

Morgen is mijn man jarig en hij houdt enorm van mokkataart. Bij gebrek aan bloem in de winkel, en omdat ik mijn laatste pak bloem hier niet aan wilde besteden (liever bewaren voor iets hartigs), heb ik de taart vandaag gebakken met een kant-en-klaar pak wolkencake als biscuitbodem. Het doorsnijden was wel een uitdaging en ik vrees dat het geheel vrij zoet is, maar daar heb ik zelf waarschijnlijk meer moeite mee dan manlief en de kids.
Bedankt voor de goede uitleg van de botercrème. Ik heb niet veel bakervaring, maar het was zo duidelijk beschreven dat het ook voor een 'bak-leek' overzichtelijk en niet te moeilijk was. Ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat.

Beantwoorden
PA
Jethro 2020-03-24 19:30:13

Lekkere taart en ziet er mooi uit

Beantwoorden
JE
Monique 2020-03-28 17:55:53

Helaas is m’n biscuitdeeg tot 2x mislukt... 😔
Geen idee wat ik fout deed
De mokka was heerlijk.

Beantwoorden
MO
Rutger 2020-03-30 10:31:47

Heb je de how-to voor biscuit gezien? Wat ging er mis?

https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/how-to-biscuitbeslag/

Beantwoorden
Suus 2020-04-24 23:59:56

Beslag hier ook twee x mislukt, lijkt net eierkoek, het reist ook bijna niet. Recept twee x gevolgd zoals beschreven...

Beantwoorden
SU
Rutger 2020-04-29 10:51:29

Heb je de how-to voor biscuit beslag gevolgd?
https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/how-to-biscuitbeslag/

Beantwoorden
Maud 2021-01-22 13:17:14

Waar zou ik de oplos espresso voor kunnen vervangen? Deze heb ik nooit in huis.

Beantwoorden
MA
Rutger 2021-01-25 08:50:22

Om echt een lekkere intense mokkasmaak te krijgen is oploskoffie wel het beste. Je zou hele sterke espresso kunnen gebruiken, maar let op dat je niet teveel vocht toevoegt, dan kan de crème gaan schiften.

Beantwoorden
Wim 2021-01-24 18:26:33

Beste Rutger, geweldig recept goede smaak.
Is prima gelukt en lekkere reacties gekregen.
Gr.Wim

Beantwoorden
WI
Suzan 2021-01-26 20:41:54

Is dit ook lekker met botercrème op basis van merengue?

Beantwoorden
SU
Rutger 2021-02-01 11:42:56

Zeker! Dat is heerlijk!

Beantwoorden
Désiré 2021-06-17 09:54:51

Bij het nougatine recept zag ik 150 gram hazelnoten staan en daar komen dan nog enkele ingrediënten bij. Voor deze keer wil ik de nougatine kant en klaar kopen. Houd ik dan die 150 gram aan of wat is wijsheid?

Beantwoorden
Rutger 2021-06-22 10:31:36

Ik zou iets meer kopen.

Beantwoorden
Lisa 2021-06-18 15:37:25

Welk spuitmondje heb je gebruikt?

Beantwoorden
LI
Rutger 2021-06-22 10:26:00

Een gekarteld spuitmondje van 1 centimeter.

Beantwoorden
Joris 2021-07-06 11:27:07

Hoi Rutger,

In je recept voor trempeersiroop geef je aan dat je de onderste laag van het biscuit juist niet moet tremperen.
Echter doe je dat in dit recept zelf wel, is daar een speciale reden voor?
Zorgt dit er niet voor dat de onderste laag slap wordt/kan worden?

p.s. afgelopen weekend de rijstevlaai gemaakt en die was echt top! :)

Beantwoorden
JO
Rutger 2021-07-13 09:36:02

Klopt, ik spreek mezelf hier tegen :) Als je niet te veel op de onderste laag doet, dan kan het prima. Het is wel heel lekker namelijk :)

Beantwoorden
Elina 2021-10-27 09:04:37

Kan de mokka ook vervangen worden door advocaat?
Hoeveel advocaat zou je dan moeten gebruiken??

Beantwoorden
EL
Rutger 2021-11-01 09:38:45

Dat antwoord moet ik je schuldig blijven, dat is echt een kwestie van uitproberen.

Beantwoorden
Mandy 2021-12-15 12:57:43

Hoe lang van te voren kun je deze taart maken?
Taart maken in combinatie met tijdgebrek is eiegnlijk een NoGo...maar goed, kan even niet anders

Beantwoorden
MA
Rutger 2021-12-21 08:32:15

Een dag van tevoren kan. Het biscuit kun je al wel veel eerder bakken en eventueel invriezen.

Beantwoorden
Sterre 2022-01-01 17:30:34

Je recepten zijn ge-wel-dig!
Als er in een recept oplos-espresso staat ( in de bakbijbel ook bij brownie recept) bedoel je dan dat je het poeder toevoegt? (Waar nog geen espresso van gemaakt is?)

Beantwoorden
ST
Rutger 2022-01-04 14:25:04

Dankjewel! Ja dat klopt, gewoon het espressopoeder dus.

Beantwoorden
Awa 2022-01-05 20:37:46

Hallo

Kan ik vb mascarpone gebruiken en koffie extract om een mokka smaak te krijgen ?

Beantwoorden
AW
Rutger 2022-01-11 09:51:32

Dat kan prima. Houd er wel rekening mee dat deze vulling minder stevig is dan de crème in dit recept.

Beantwoorden
Nic 2022-06-09 09:25:07

Hoi Rutger, wat betreft de bruine basterdsuiker. Is dat de lichte of donkere variant?

Beantwoorden
NI
Rutger 2022-06-14 14:29:23

Hoi. Dat is de donkerbruine versie.

Beantwoorden
Christi 2022-06-19 13:09:39

Hoe lang blijft de botercreme/banketbakkersroom goed?
Ps. het recept is SUPERLEKKER!

Beantwoorden
CH
Rutger 2022-06-19 20:05:16

In de koelkast zeker 3-4 dagen. Je kunt botercrème ook invriezen. Enkel banketbakkersroom zou ik niet los invriezen.

Beantwoorden
Renk 2022-09-05 12:52:48

Ik vind je biscuitrecept een beetje te groot. Ik kreeg er een 26cm springvorm helemaal vol mee. Dat werd dus een dikke kop erop. Met 4/5 recept was het net goed geweest.

Beantwoorden
RE
Rutger 2022-09-14 19:56:24

Dan heb je het heel goed luchtig geklopt en gehouden. Superlekker!

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.