- Voor het biscuit
- 1 biscuitbodem van 24 cm
- Voor de vulling
- 1 recept trempeersiroop met koffielikeur
- ¾ recept botercrème op basis van banketbakkersroom
- 40 ml hete espresso
- 40 gr bruine basterdsuiker
- 2½ tl oplos-espresso
- eventueel een scheutje crème de cacao
- Verder nodig
- boter, om in te vetten
- nougatine, fijngehakt
- mokkaboontjes, optioneel
- chocoladeschaafsel, optioneel
De mokkataart is een klassieker in de banketbakkerij en altijd een succes! Met dit mokkataart recept bak je deze taart zelf! Het recept is voor een ronde taart van 24 centimeter, waar je 10-12 punten uit kunt snijden. Wil je liever een mokkataart met hazelnootschuim? Check dan deze klassieke hazelnootschuimtaart!
Bereiding: Mokkataart
Bereid het biscuit als in dit biscuit recept en laat deze afkoelen.
Meng de hete espresso met de bruine basterdsuiker en de oplos-espresso en roer tot alles opgelost is. Klop het koffiemengsel door de botercrème en voeg indien gewenst ook de crème de cacao toe. Gaat je botercrème schiften of is hij te dun, kijk dan in dit artikel hoe je dat op kunt lossen.
Snijd het afgekoelde biscuit tweemaal horizontaal door, zodat je drie plakken krijgt. Bestrijk de onderste laag met trempeersiroop en smeer hier een laag botercrème op. Bedek deze met de tweede laag biscuit en bestrijk ook deze met de trempeersiroop. Smeer ook hier een laag botercrème op, dek deze af met de laatste biscuitplak en bestrijk die met trempeersiroop.
Smeer de zij- en bovenkant van de taart af met de botercrème zodat er geen biscuit meer te zien is. Druk de nougatine tegen de zijkant van de taart totdat alles bedekt is. Doe de overgebleven botercrème in een spuitzak met een stervorming spuitmondje en spuit de mokkataart hiermee op.
Decoreer de mokkataart met chocoladeschaafsel en mokkaboontjes.
Haal de taart ruim voor het serveren uit de koelkast, zodat de crème op kamertemperatuur is.
Foto: Harold Pereira

Deze mokkataart van Rutger Bakt van biscuitdeeg is een klassieker en altijd een succes! Met dit mokkataart recept bak je deze taart zelf! Het recept is voor een ronde taart van 24 centimeter, waar je 10-12 punten uit kunt snijden. Wanneer ga jij deze taart maken?
Bewaren op Pinterest












