Ingrediëntenlijst

De mokkataart is een klassieker in de banketbakkerij en altijd een succes! Met dit mokkataart recept bak je deze taart zelf! Het recept is voor een ronde taart van 24 centimeter, waar je 10-12 punten uit kunt snijden. Wil je liever een mokkataart met hazelnootschuim? Check dan deze klassieke hazelnootschuimtaart!

Bereiding: Mokkataart

Bereid het biscuit als in dit biscuit recept en laat deze afkoelen.

Meng de hete espresso met de bruine basterdsuiker en de oplos-espresso en roer tot alles opgelost is. Klop het koffiemengsel door de botercrème en voeg indien gewenst ook de crème de cacao toe. Gaat je botercrème schiften of is hij te dun, kijk dan in dit artikel hoe je dat op kunt lossen.

Snijd het afgekoelde biscuit tweemaal horizontaal door, zodat je drie plakken krijgt. Bestrijk de onderste laag met trempeersiroop en smeer hier een laag botercrème op. Bedek deze met de tweede laag biscuit en bestrijk ook deze met de trempeersiroop. Smeer ook hier een laag botercrème op, dek deze af met de laatste biscuitplak en bestrijk die met trempeersiroop.

Smeer de zij- en bovenkant van de taart af met de botercrème zodat er geen biscuit meer te zien is. Druk de nougatine tegen de zijkant van de taart totdat alles bedekt is. Doe de overgebleven botercrème in een spuitzak met een stervorming spuitmondje en spuit de mokkataart hiermee op.

Decoreer de mokkataart met chocoladeschaafsel en mokkaboontjes.

Haal de taart ruim voor het serveren uit de koelkast, zodat de crème op kamertemperatuur is.

Foto: Harold Pereira

Sponsored
Mokkataart bakken

Deze mokkataart van Rutger Bakt van biscuitdeeg is een klassieker en altijd een succes! Met dit mokkataart recept bak je deze taart zelf! Het recept is voor een ronde taart van 24 centimeter, waar je 10-12 punten uit kunt snijden. Wanneer ga jij deze taart maken?

Bewaren op Pinterest
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (6)
Suus 2020-04-24 23:59:56

Beslag hier ook twee x mislukt, lijkt net eierkoek, het reist ook bijna niet. Recept twee x gevolgd zoals beschreven...

Beantwoorden
SU
Rutger 2020-04-29 10:51:29

Heb je de how-to voor biscuit beslag gevolgd?
https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/how-to-biscuitbeslag/

Beantwoorden
Monique 2020-03-28 17:55:53

Helaas is m’n biscuitdeeg tot 2x mislukt... 😔
Geen idee wat ik fout deed
De mokka was heerlijk.

Beantwoorden
MO
Rutger 2020-03-30 10:31:47

Heb je de how-to voor biscuit gezien? Wat ging er mis?

https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/how-to-biscuitbeslag/

Beantwoorden
Jethro 2020-03-24 19:30:13

Lekkere taart en ziet er mooi uit

Beantwoorden
JE
Paulien 2020-03-17 16:42:56

Morgen is mijn man jarig en hij houdt enorm van mokkataart. Bij gebrek aan bloem in de winkel, en omdat ik mijn laatste pak bloem hier niet aan wilde besteden (liever bewaren voor iets hartigs), heb ik de taart vandaag gebakken met een kant-en-klaar pak wolkencake als biscuitbodem. Het doorsnijden was wel een uitdaging en ik vrees dat het geheel vrij zoet is, maar daar heb ik zelf waarschijnlijk meer moeite mee dan manlief en de kids.
Bedankt voor de goede uitleg van de botercrème. Ik heb niet veel bakervaring, maar het was zo duidelijk beschreven dat het ook voor een 'bak-leek' overzichtelijk en niet te moeilijk was. Ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat.

Beantwoorden
PA
Fieneke 2020-02-21 08:31:17

Heerlijk was de taart.
Had hem gemaakt voorin het hospice
Gasten, familie, vrijwillegers en personeel hebben er lekker van gesmuld

Beantwoorden
FI
Francien 2020-02-12 13:49:25

Hoi Rutger,

Ik heb een tip: ik maak altijd mokka van botercreme met banketbakkersroom erdoor. Dat is niet vet zo als pure botercreme.

Beantwoorden
FR
Rutger 2020-02-17 08:55:00

Hoi, dat is exact zoals de botercrème in dit recept :)

Beantwoorden