Pasen komt er weer aan en wat is er nou leuker dan samen genieten van een gezellige paasbrunch of –lunch. Speciaal daarvoor heb ik 5 heerlijke recepten op een rijtje gezet, waarmee je iedereen blij gaat maken. Zowel zoet als hartig, dus er zit zeker weten voor iedereen iets lekkers bij.
Deze recepten heb ik gemaakt in samenwerking met Tante Fanny. Met hun deeg kun je snel aan de bak voor deze recepten, omdat de verse degen koelvers en al uitgerold verkrijgbaar zijn. Natuurlijk kun je ook zelf deeg maken, maar zeker rond drukke dagen als Pasen gaat het veel makkelijker en sneller en deeg dat al klaar is. Wil je meer recepten met de verse degen van Tante Fanny? Je kunt hier gratis hele leuke receptenboekjes downloaden met heel veel bakinspiratie!
Wat is jouw favoriet van deze vijf recepten?
Flamkuchen met vijf verschillende toppingen
Deze flammkuchen zijn één van mijn persoonlijke favorieten. En niet alleen met Pasen hoor, maar eigenlijk altijd wel. De knapperige bodem en de lekkere toppings daarop maken dat je van deze flammkuchen blijft genieten! Je kunt er trouwens ook mini-flamkkuchen van maken.
Bladerdeeg tartelettes met groene asperges en een kwarteleitje
Deze bladerdeeg tartelettes zijn heerlijk als lunchgerechtje, of met een groene salade erbij als licht hoofdgerecht. De combinatie van het knapperige bladerdeeg, gegrilde groene asperges, Parmezaanse kaas en een net gestold kwarteleitje is erg lekker! Check ook het filmpje waarin je duidelijk ziet hoe je de tartelettes kunt maken!
Spinazie-feta broodjes
Spinazie en feta zijn altijd al een gouden combinatie. Verpakt in knapperig bladerdeeg kan dat alleen maar nog lekkerder worden! In plaats van grote broodjes kun je er ook kleinere hapjes van maken.
Bladerdeegster met frangipane en jam
Zet deze gevulde bladerdeegster op tafel en hij is binnen een mum van tijd weg! Met de vulling kun je variëren: in plaats van bessenjam kun je elke jam gebruiken die je maar lekker vindt.
Rozijnenstengels van bladerdeeg
Deze rozijnenstengels zijn heel makkelijk te maken en zeker bij kinderen erg geliefd. In plaats van rozijnen kun je ook ander (kleingesneden) gedroogd fruit gebruiken, zoals abrikozen of appel.
Ingrediënten
Voor de stengels
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 gram
- 125 gr amandelspijs
- ¾ – 1 ei, losgeklopt
- ¼ citroen, rasp (optioneel)
- 100 gr donkere rozijnen
Verder nodig
- 1 ei, losgeklopt
- 50 gr poedersuiker
- 1 el sinaasappelsap (of water)
Bereiding: Rozijnenstengels
Verwarm de oven voor op 200 °C en haal het bladerdeeg 10 minuten voordat je gaat beginnen uit de koelkast.
Meng het amandelspijs met het ei en eventueel de citroenrasp tot een smeerbare massa. Rol het deeg met bakpapier en al uit en leg dit op de bakplaat. Bestrijk de helft van het deeg (in de lengte) met het amandelspijs en strooi daar de rozijnen over. Vouw het deeg dubbel, zodat de vulling bedekt is tussen twee lagen bladerdeeg. Snijd het deeg in 8 repen en draai deze een paar keer rond. Leg de stengels op het bakpapier en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Bak de rozijnenstengels in 15-25 minuten goudbruin en gaar. Laat ze na het bakken afkoelen op een rooster.
Meng de poedersuiker met het sinaasappelsap of water en sprenkel dit over de rozijnenstengels.
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Tante Fanny
Foto’s: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)