Ingrediëntenlijst

Pasen staat weer voor de deur! Speciaal voor de paasbrunch heb ik dit hartige gerechtje bedacht. Het is snel en makkelijk te maken doordat ik gebruik maak van het koelverse bladerdeeg van Tante Fanny. Het bladerdeeg is al uitgerold op bakpapier, dus het kan zo op de bakplaat! Als groente voor deze tartelettes heb ik gekozen voor gegrilde groene asperges, maar je zou het ook met andere gegrilde of gebakken groenten kunnen doen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan gegrilde paprika, gebakken paddenstoelen of gehalveerde cherrytomaatjes. Je kan er trouwens ook nog wat stukjes uitgebakken bacon aan toe voegen. Hiermee wordt de paasbrunch zeker een feestje! Vrolijk Pasen!

Bereiding: Bladerdeeg tartelettes met groene asperges en kwarteleitje

Verwarm de oven voor op 200 ⁰C. Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.

Rol het verse bladerdeeg met bakpapier en al uit op een bakplaat. Snijd het deeg in zes gelijke rechthoeken en snijd het deeg aan de randen in zoals in de video te zien is. Vouw de randjes naar de andere kant zodat er een soort bakje ontstaat. Prik in het midden van het bakje wat gaatjes en bestrijk de randen met losgeklopt ei. Bak het bladerdeeg in 15 tot 20 minuten goudbruin.

Verwarm ondertussen een grillpan op middelhoog vuur. Bestrijk de groene asperges aan alle kanten met olijfolie en gril de groene asperges in ruim 5 minuten tot ze beetgaar zijn. Laat ze iets afkoelen en snijd ze in stukjes die op de tartelettes passen.

Verdeel de geraspte Parmezaanse kaas over de 6 gebakken tartelettes en leg daar de stukjes gegrilde groene asperges op. Zorg voor wat ruimte in het midden zodat de eidooier daar kan liggen. Breek boven iedere tartelette een kwarteleitje. Probeer daarbij de dooier heel te houden. Bestrooi de tartelettes met zout en peper en bak ze nog 5 tot 10 minuten, tot het eiwit net gestold is maar de dooier nog zacht. Serveer de tartelette met groene asperges en kwarteleitje direct uit de oven.

Bladerdeeg tartelettes met groene asperges en kwarteleitje

Dit bericht is gesponsord door Tante Fanny

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (2)
Claire 2017-04-07 23:06:46

Wat een lekker idee! Gaan we zeker maken met Pasen!

Beantwoorden
CL
Marijke 2022-04-15 10:21:53

Ik kan de video van de tartelettes niet zien. Wel horen???!!!!

Beantwoorden
MA
Rutger 2022-04-21 10:09:48

Wat gek. Ik ga er naar kijken!

Beantwoorden