Tijdens mijn bezoek eerder dit jaar aan Tante Fanny in Oostenrijk hebben we veel lekkere dingen gebakken. Eén daarvan was deze bladerdeegster. Die bleek zo lekker te zijn dat ik die graag met jullie wil delen! Het is een super leuk ding om met veel mensen op te eten. Zet hem in het midden van de tafel en laat iedereen een stuk afbreken. Natuurlijk kan je de rode bessenjam vervangen door een andere jam naar keuze.

Bladerdeegster
Ingrediëntenlijst
  • Voor de frangipane
  • 50 gr boter, op kamertemperatuur
  • 50 gr witte basterdsuiker
  • snuf zout
  • ½ citroen, rasp
  • 1 ei, op kamertemperatuur
  • 50 gr amandelmeel
  • 20 gr bloem
Broodbakbol banner desktop
Bijbels korting mob

Bereiding: Bladerdeegster met frangipane en rode bessenjam

Verwarm de oven voor op 200 ᵒC.

Doe de boter met de basterdsuiker, het zout en de citroenrasp in een kom en mix dit tot een romig geheel. Voeg het ei toe en mix tot een gladde massa. Voeg als laatste het amandelmeel en de bloem toe en mix dit nog kort door.

Rol één plak bladerdeeg met bakpapier en al uit op een bakplaat. Strijk de frangipane over het deeg, maar laat de buitenste 2 centimeter van het deeg vrij. Roer de jam los en verdeel deze over de frangipane, het maakt niet uit als het wat vermengd met de amandelvulling. Bedek het alles met de tweede bladerdeegplak en druk de zijkanten zachtjes aan.

Snijd het gevulde bladerdeeg in zoals op onderstaande foto. Pak vervolgens steeds twee losse stukken naast elkaar en draai die in tegengestelde richting twee slagen om. Doe dit bij alle uitsteeksels. Bestrijk de bovenkant van het deeg met het losgeklopte ei en bestrooi dit met amandelschaafsel. Bak de bladerdeegster in 15 tot 25 minuten goudbruin en gaar. Laat de ster afkoelen en bestrooi hem voor het serveren licht met poedersuiker.

Bladerdeegster
Bladerdeegster

Dit bericht is gesponsord door Tante Fanny

Foto’s: Erik Spronk

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (10)
Theo 2016-09-20 11:02:04

Dat ziet er lekker en makkelijk uit!

Beantwoorden
TH
Rutger 2016-09-20 21:24:38

Dankje! Dat is hij ook echt!

Beantwoorden
Liny 2016-09-21 10:18:29

Liny
Mmmmm! Die ziet er lekker uit! Die ga ik maken als ik jarig ben!
Kan ik het recept ook zonder de advertenties van de likeur en Ameland uitprinten? Zó zonde van de inkt.

Beantwoorden
LI
Rutger 2016-09-21 14:08:33

Leuk om te horen! Ik ga het even nakijken, ik kan er zo snel niks voor bedenken.

Beantwoorden
Demi | DE KOOKFABRIEK 2016-09-21 10:29:49

Wat een heerlijk recept!

Beantwoorden
DE
Gerry/Gewoon Lekker Gewoon 2016-09-21 19:00:48

Wie krijgt het midden.......?

Beantwoorden
GE
Rutger 2016-09-21 19:29:32

De laatste ?

Beantwoorden
Jonna@Burgertrutjes 2016-09-21 19:48:53

Oh wat ziet dit er feestelijk uit! En niet te ingewikkeld om te maken. Ideaal een rol bladerdeeg. Ga het de volgende keer testen in plaats van de plakjes.

Beantwoorden
JO
Ger 2016-09-23 08:57:39

Eten doe je met je ogen, zeggen ze weleens. Als ik dit plaatje zie, krijg ik meteen zin. Mmm, wat een feestje om te zien zeg. Niet moeilijk en toch een spectaculaire aanblik.

Beantwoorden
GE
Rutger 2016-09-24 07:25:18

Dankjewel voor je leuke reactie!

Beantwoorden
J 2016-10-05 20:00:13

ook lekker met pesto , maar dan bij een gezamelijke soepmaaltijd

Beantwoorden
J
Rutger 2016-10-07 10:45:25

Dat klinkt ook heerlijk ja!

Beantwoorden
Yvonne Severins-Smeets 2016-10-15 15:36:54

Oven op 200 graden zegt het recept. Op de rol bladerdeeg staat 220 graden. Ik twijfel nu. Wat is het nu? Alvast bedankt.

Beantwoorden
YV
Rutger 2016-10-17 06:57:36

Hoi! Voor dit recept is het echt 200 graden, dat geeft bij dit recept de beste resultaten.

Beantwoorden
Monique 2016-11-09 20:09:22

Sinds vorige week je site gevonden per toeval. Was een recept aan het zoeken voor rabarber taart.
Wat een heerlijk recept! Vanavond staan de jamrepen in de oven en komend weekend gaan we deze bladerdeeg ster proberen! Ziet er heerlijk uit!

Maar hoe kom ik aan die grote plakken bladerdeeg? Kan ik ook de kleine plakjes aan elkaar rollen?

Monique

Beantwoorden
MO
Rutger 2016-11-14 17:22:15

Hoi! In de supermarkt hebben ze koelvers bladerdeeg van Tante Fanny of van hun eigen merk, in de koelkast dus en niet in de vries. Vaak ligt het bij de verse pizza's in de buurt of bij bijvoorbeeld de Jumbo in een speciaal koelvak met alle verse degen. Dit bladerdeeg is precies groot genoeg voor deze ster!

Beantwoorden
Sophiesfoodiefiles 2018-12-09 08:33:13

Wat een fantastisch lekker recept! Ik ge hier mijn zelfgemaakte messenconfituur in gebruiken! Zo leuk ook!

Beantwoorden
SO

U kunt niet meer reageren.