Met het verse flammkuchendeeg van Tante Fanny maak je binnen no-time deze heerlijke mini-flammkuchen. Perfect voor bij de borrel, maar ook heel leuk als (deel van) een voorgerecht of als tapashapje. Je kan er voor kiezen om vier verschillende soorten mini-flammkuchen te maken, maar je kan ze natuurlijk ook allemaal met dezelfde topping bakken. Daarnaast kan je ook zelf ook variëren met de toppingen. Kijk gewoon eens wat je nog in de koelkast heb liggen en bedenk er een lekkere combinatie mee.

- Voor de mini flammkuchen
- 1 rol Tante Fanny Vers flammkuchendeeg 260 gr
- 125 ml crème fraiche
- topping(s) naar keuze (zie recept)
Bereiding: Mini-flammkuchen
Verwarm de oven voor op 220 ᵒC. Rol het flammkuchendeeg met bakpapier en al uit en plaats het op een bakplaat. Snijd het deeg in 16 kleine rechthoekjes. Het makkelijkste gaat dat met een pizzaroller, maar het kan natuurlijk ook gewoon met een mes. Besmeer ieder stukje met wat crème fraiche en beleg ze met één van de onderstaande combinaties. Bak de mini-flammkuchen in 13 tot 18 minuten goudbruin en serveer ze direct na het bakken.

Voor de traditionele flammkuchen leg je wat gerookte spekjes en stukjes ui op het met crème fraiche besmeerde deeg. Maal er tot slot wat peper over.
Dit is een heerlijke vegetarische variant: Verdeel wat rode puntpaprika en rode ui over het met crème fraiche besmeerde deeg en verkruimel daar wat feta over. Bestrooi met wat peper en garneer de flammkuchen na het bakken met wat rucola.
Deze mini-flammkuchen hebben een Italiaans tintje. Leg op de crème fraiche wat stukjes rode ui en bestrooi ze met wat peper. Bak de flammkuchen zo af. Bedek de mini-flammkuchen na het bakken met een plakje parmaham, wat rucola en wat schilfers Parmezaanse kaas.
Tot slot deze verrassend lekkere suggestie: Verdeel over de crème fraiche wat schijfjes gekookte rode biet (makkelijk met de kaasschaaf te maken) en verkruimel daar wat gorgonzola over. Bestrooi het tot slot met wat verse tijm en peper.

Dit bericht is gesponsord door Tante Fanny verse degen.
Foto’s: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd

hallo,
ik ben gek op de echte originele Flammkuchen die in het Duitse Beieren heb leren kennen.
Deze borrelversie is dan ook een top iets.
Nu nog een vraagje, ik maak liever zelf het deeg maar bij luie dagen is zo'n kant en klaar deeg een goed alternatief. Helaas heb ik in ons dorp nog geen tante Fanny ingrediënten gezien.
Bij welke supermarkt(en) kan ik die vinden?
Groetjes en tot .....
Joke
Hoi Joke. Op de site van Tante Fanny (www.tantefanny.nl) kan je alle verkooppunten vinden. Het is in elk geval bij de jumbo en bij de grotere AH's te krijgen.
Beantwoorden
U kunt niet meer reageren.

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.