Mini-flammkuchen zijn perfect voor bij de borrel, maar ook heel leuk als (deel van) een voorgerecht of als tapashapje. Met deze flammkuchen hapjes kan je alle kanten op. In dit artikel vind je mijn recept om mini-flammkuchen te maken en ik deel ook 4 verschillende toppings met je. Voor het gemak heb ik deze mini-flammkuchen met een rol kant-en-klaar flammkuchendeeg gemaakt, maar je kunt natuurlijk ook zelf flammkuchendeeg maken.

Je kunt ervoor kiezen om alle borrelhapjes met dezelfde topping te bakken. Of maak mini-flammkuchen met alle verschillende toppings! Zelf variëren met de toppings kan natuurlijk ook. Kijk gewoon eens wat je nog in de koelkast heb liggen en bedenk er een lekkere combinatie mee.

MIni-flammkuchen
Ingrediëntenlijst
  • Voor de mini flammkuchen
  • 1 rol flammkuchendeeg of ⅓ zelfgemaakt flamkuchendeeg
  • 125 ml crème fraiche
  • topping(s) naar keuze (zie recept)
kinderbakboek banner desk

Zelf mini-flammkuchen maken – recept

Verwarm de oven voor op 220 ᵒC. 

Gebruik je kan en klaar flamkuchendeeg, rol het dan met bakpapier en al uit en plaats het op een bakplaat. Rol zelfgemaakt deeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een rechthoekige lap. Snijd het deeg in 16 kleine rechthoekjes. Het makkelijkste gaat dat met een pizzaroller, maar het kan natuurlijk ook gewoon met een mes. 

Besmeer ieder deegstukje met wat crème fraîche en beleg ze met één van de onderstaande combinaties. Bak de mini-flammkuchen in 13 tot 18 minuten goudbruin en serveer ze direct na het bakken.

MIni-flammkuchen

4x mini flammkuchen toppings

Mini-flammkuchen met traditionele topping

Voor de traditionele flammkuchen leg je wat gerookte spekjes en stukjes ui op het met crème fraîche besmeerde deeg. Maal er tot slot wat peper over.

Vegetarische mini-flammkuchen

Dit is een heerlijke vegetarische variant: Verdeel wat rode puntpaprika en rode ui over het met crème fraîche besmeerde deeg en verkruimel er wat feta over. Bestrooi met wat peper en garneer de flammkuchen na het bakken met wat rucola.

Italiaans flammkuchen borrelhapje

Deze mini-flammkuchen hebben een Italiaans tintje. Leg op de crème fraîche wat stukjes rode ui en bestrooi ze met wat peper. Bak de flammkuchen zo af. Bedek de mini-flammkuchen na het bakken met een plakje parmaham, wat rucola en wat schilfers Parmezaanse kaas.

Verrassend flammkuchen hapje met bieten

Tot slot deze verrassend lekkere suggestie: Verdeel over de crème fraîche wat schijfjes gekookte rode biet (makkelijk met de kaasschaaf te maken) en verkruimel daar wat gorgonzola over. Bestrooi het tot slot met wat verse tijm en peper.

Foto’s: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (2)
régine van den broek 2016-12-07 22:35:22

fantastische recepten..kan je er een tab bijzetten :recept afdrukken??zo gemakkelijk!

Beantwoorden
Joke 2016-12-10 22:14:52

.Je kunt het inderdaad via de rode stippen uitprinten maar k vind dat er veel niet ter doende zaken ook worden uitgeprint. (veel reklame)
Voor het recept hierboven kost het je 4 vellen papier en veel inkt en de tekst is heel klein en hoofdzakelijk grijs van kleur en daarom, tijdens het bakken e.d. , lastig te lezen.
Goedkoper en beter kun je de tekst en plaatjes die je wil hebben selecteren, kopiëren en dan op je (Word)document plakken.
Dan heb je aan 1 vel voldoende en minder printerinkt nodig.
Je kunt voor dat je het uit print de indeling en grote van de tekst en afbeeldingen zo maken als je zelf wil.
Groetjes en succes,
Joke

Beantwoorden
JO
Rutger 2016-12-09 08:12:12

Helemaal onderaan staan 5 rode symbooltjes, de rechter is het printicoontje.

Beantwoorden
Joke 2016-12-10 22:06:00

hallo,
ik ben gek op de echte originele Flammkuchen die in het Duitse Beieren heb leren kennen.
Deze borrelversie is dan ook een top iets.
Nu nog een vraagje, ik maak liever zelf het deeg maar bij luie dagen is zo'n kant en klaar deeg een goed alternatief. Helaas heb ik in ons dorp nog geen tante Fanny ingrediënten gezien.
Bij welke supermarkt(en) kan ik die vinden?
Groetjes en tot .....
Joke

Beantwoorden
JO
Yvonne 2016-12-17 16:41:53

Deze week in de reklame bij AH Joke

Beantwoorden
YV
Joke 2016-12-19 03:25:50

ik stuur mijn man deze week dan ook meteen op pad. dank je wel voor de tip!

Beantwoorden
JO
Rutger 2016-12-12 20:52:23

Hoi Joke. Op de site van Tante Fanny (www.tantefanny.nl) kan je alle verkooppunten vinden. Het is in elk geval bij de jumbo en bij de grotere AH's te krijgen.

Beantwoorden
Joke 2016-12-12 21:23:18

Dank je wel voor de vlotte tip..

Beantwoorden
JO

U kunt niet meer reageren.