Alle flammkuchen recepten
  Flammkuchen recepten

  Wat is een flammkuchen?

  Flammkuchen is een specialiteit afkomstig uit de Elzas. Een andere benaming voor flammkuchen is ‘tarte flambée’. Een flammkuchen wordt ook wel een witte pizza genoemd, maar in werkelijkheid is de smaak en textuur van flammkuchen heel anders dan van een pizza.

  Een flammkuchen bevat bijvoorbeeld geen tomatensaus, maar een andere topping. Denk hier bijvoorbeeld aan een saus van crème fraîche en zure room. Op de traditionele flammkuchen of tarte flambée gaan uien en spek, maar je kunt dit hartige gerecht beleggen met jouw favoriete ingrediënten.

  Zelf flammkuchen maken

  Zelf flammkuchen bakken is helemaal niet moeilijk, helemaal niet als je flammkuchen deeg gebruikt. Je kunt kant en klaar flammkuchen deeg gebruiken of zelf flammkuchen deeg maken. Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten op een flammkuchen: dat maakt het zo’n leuk gerecht om zelf te maken.

  Maak de traditionele flammkuchen met ui en spekjes, of ga voor een flammkuchen met groene asperges, ui en zalm. Andere lekkere combinaties zijn flammkuchen met rode ui, feta en gedroogde ham of een vegetarische flammkuchen met groene asperges, tomaat en rode ui. Wist je trouwens dat je ook zoete flammkuchen kunt maken? Maak bijvoorbeeld een flammkuchen met chocolade en noten.

  De flammkuchen is een ideaal gerecht om samen te delen. Ben je op zoek naar een lekker hartig hapje tijdens de borrel? Probeer dan eens mijn mini-flammkuchen recept. Je kunt de flammkuchen dan met divers toppings beleggen, zodat iedereen de verschillende smaken kan proeven.