Flammkuchen met zalm is altijd een succes en je kunt er veel mee variëren! Vandaag heb ik drie van mijn favoriete flammkuchenrecepten met zalm voor je op een rijtje gezet. Welke ik het lekkerste vind? Dat kan ik je eigenlijk niet zeggen, ze zijn alledrie heerlijk! Het leuke is dus dat bij alledrie de flammkuchen zalm de hoofdrol speelt, maar dat het door het overige beleg drie totaal verschillende flammkuchen zijn.

3 x flammkuchen met zalm – recepten

Voor de basis van deze drie zalm flammkuchen heb ik het koelverse flammkuchendeeg van Tante Fanny gebruikt. Met dit deeg maak je in een handomdraai een superlekker gerecht. Je vindt het deeg in de koeling en het zit al uitgerold en op bakpapier in de verpakking. Wil je meer inspiratie voor flammkuchen met het deeg van Tante Fanny, check dan ook eens deze flammkuchen recepten. En wil je alles over het deeg weten, check dan dit artikel over flammkuchendeeg. Je kunt natuurlijk ook zelf flammkuchendeeg maken.

Welk flammkuchen recept met zalm lijkt jou het lekkerst?

3 x flammkuchen met zalm – recepten

Flammkuchen met gerookte zalm maken

Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol het flammkuchendeeg met bakpapier en al uit en leg dit op een bakplaat. Bestrijk het deeg met 100 gram roomkaas. Snijd 1 rode ui in halve ringen en beleg de roomkaas daarmee. Bestrooi met versgemalen peper en bak de flammkuchenbodem in 15-20 minuten goudbruin en knapperig. Beleg de flammkuchen na het bakken met 150 gram plakjes gerookte zalm, 2 eetlepels uitgelekte kappertjes en verse dille.

3 x flammkuchen met zalm – recepten
3 x flammkuchen met zalm – recepten

Flammkuchen met zalm en groene asperges bakken

Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol het flammkuchendeeg met bakpapier en al uit en leg dit op een bakplaat. Hak 1 teen knoflook fijn en meng deze door 125 gram crème fraîche. Bestrijk het flammkuchendeeg ermee. Verdeel 350 gram groene asperges en 200 gram zalmfilet in stukjes over de deegbodem en breng op smaak met peper en zout. Bak de flammkuchenbodem in 15-20 minuten goudbruin en knapperig. Bestrooi de flammkuchen na het bakken met fijngesneden lente-ui en serveer met citroenpartjes.

3 x flammkuchen met zalm – recepten
3 x flammkuchen met zalm – recepten

Flammkuchen met venkel, gerookte zalm en zeekraal

Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol het flammkuchendeeg met bakpapier en al uit en leg dit op een bakplaat. Meng 125 gram crème fraîche met 1 flinke eetlepel mierikswortelpuree en wat peper. Bestrijk de flammkuchenbodem hiermee. Snijd 1 venkelknol in dunne plakken en verdeel deze over de crème fraîche. Bak de bodem in 15-20 minuten goudbruin en knapperig. Verdeel na het bakken 125 gram gerookte zalmsnippers en 75 gram zeekraal over de flammkuchen.

3 x flammkuchen met zalm – recepten
3 x flammkuchen met zalm – recepten

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met tante Fanny

Foto’s: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (2)
Carina 2019-06-10 07:16:51

Kan het ook met fillodeeg of heb je echt de flammkuchen deeg nodig
Ik vind de eerste het lekkerst denk ik.

Beantwoorden
CA
Rutger 2019-06-17 14:48:40

Je zou het met filodeeg kunnen proberen, dat is vast ook heel lekker. Maar als je echt flammkuchen wilt heb je daar wel flammkuchendeeg voor nodig.

Beantwoorden
Rianne 2019-06-10 18:17:33

Heerlijk hebben ook vaak pizzadeeg. Heerlijk zelf beleggen.

Beantwoorden
RI