Mijn favoriete baksel is appeltaart! En dan het liefst die van mijn moeder, dat is echt de lekkerste die er bestaat. Bakken met appel is altijd lekker! Daarom heb ik voor jullie mijn acht favoriete bakrecepten met appel op een rijtje gezet. Waar ga jij voor? Wordt het een appeltaart? Of een variatie daarop? Of toch een lekkere appelcake?

De lekkerste appeltaart (van mijn moeder!)

Dit is voor mij echt het lekkerste recept met appels dat er is! De appeltaart die mijn moeder vroeger altijd bakte voor verjaardagen en speciale gelegenheden. Voor mij is dit echt hoe een appeltaart hoort te zijn! Het recept van deze appeltaart vind je hier!

de lekkerste appeltaart

Appelkruimeltaart

Een hele fijne variatie op de bekende appeltaart is de appelkruimeltaart. Het lekkerste is die op de dag dat je hem gebakken hebt. Dan zijn de kruimels nog heerlijk knapperig, wat perfect samengaat met de zachte en frisse appelvulling van de taart. Het recept vind je hier!

Appelkruimeltaart

Franse appeltaart met frangipane

Dit vind ik zelf de mooiste taart in het rijtje appelrecepten. Doordat de appel in dunne plakjes als een roos in de taart gelegd zijn ziet deze er prachtig uit. Onder de appel zit een laag zelfgemaakte frangipane, wat deze Franse appeltaart extra lekker maakt. Het recept voor de Franse appeltaart vind je hier!

Franse appeltaart met frangipane

Appel kruimel cake

Dat de combinatie van appel en kruimels lekker is bewijst deze cake. Door de knapperige kruimels bovenop heeft de appelcake extra structuur. Het recept voor deze cake vind je hier!

Appel kruimel cake

Appelslof

Sloffen zijn eigenlijk altijd lekker, zo ook deze met een frisse appelvulling. Je kun ook minislofjes met appel maken volgens dit recept. Het recept voor de normale appelsloffen vind je hier!

Appelslof

Snelle bladerdeeg appeltaartjes

Wil je snel en zonder veel gedoe iets lekkers met appel bakken? Dan zijn deze snelle appeltaartjes met bladerdeeg de perfecte optie! Binnen een kwartiertje heb je ze in de oven en dan is het nog maar heel even wachten tot je kunt genieten van deze kleine snelle appeltaartjes! Het recept vind je hier!

Snelle bladerdeeg appeltaart

Appel kruimel toetjes

Ook dit appelrecept is heel makkelijk en snel om te maken en maakt altijd veel mensen blij. Serveer de de (lauw)warme appelkruimel met bijvoorbeeld vanillesaus of zelfgemaakt roomijs. Het recept voor de appel kruimel potjes vind je hier!

appel kruimel potjes

De perfecte appelcake

Last but not least deze perfecte appelcake. Smeuïg, smaakvol en fris. Alles dat een appelcake moet zijn! Het recept voor de appelcake vind je hier!

Appelcake

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (7)
Petra Wiggers 2016-10-26 11:29:05

Wat een lekker appelgebak. Ik neem je recepten mee en ga er dit weekend zeker één maken. Je hoort van het resultaat.
Op dit moment staat er bij mij ook een appeltaartje in de oven. Eén met kaneelkruimels. Nog niet eerder gemaakt. Ik ben benieuwd.

Beantwoorden
PE
Sabine 2016-10-26 14:43:20

Super lekkere inspiratie! Dankje!

Beantwoorden
SA
Corrie Smans 2016-10-26 17:17:08

Hallo Rutger, een vraagje, kan ik appeltaartdeeg invriezen, in de vorm, dat ik hem dan na 3 dagen snel kan bakken?

Beantwoorden
CO
Rutger 2016-10-27 18:13:02

Dat kan zeker. Laat het deeg dan voordat je het af gaat bakken wel ontdooien. En de appels zou ik er pas na het ontdooien in doen.

Beantwoorden
Corrie Smans 2016-10-28 11:18:43

Dankjewel !

Beantwoorden
CO
Linda 2019-10-02 14:35:46

Hai Rutger, omdat ik enkele appelbomen heb vind ik het ontzettend leuk om lekkere dingen te maken met appel. Ik kwam al zoekend op jouw website terecht en ga vanmiddag de appelclafoutis proberen. Daarna is de appelkruimelcake aan de beurt. Dankjewel voor de recepten.

Beantwoorden
LI
Rutger 2019-10-06 18:12:59

Hoi! Heel leuk om te horen! Geniet van alle appelrecepten!

Beantwoorden
Demi 2020-03-21 10:14:23

Lekker appel

Beantwoorden
DE
Annemarie-Vera 2020-09-02 16:20:21

hi hi Lekkker hoor

Beantwoorden
AN
Betty 2021-09-05 10:59:12

He Rutger,

Ik heb nogal wat appels zijn van.
de boom gevallen en niet helemaal rijp
Heb jecdaar ook wat

recepten voor VAST BEDANKT

Beantwoorden
BE
Rutger 2021-09-13 08:16:13

Appelmoes! https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/appelmoes-recept/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=appelmoes-recept

Beantwoorden
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.