Regelmatig krijg ik nieuwe en leuke producten opgestuurd om te proeven, te gebruiken of te lezen. In dit nieuwe item zal ik deze dingen met jullie delen, zodat jullie altijd op de hoogte zijn van al het verse baknieuws!

Silikomart professional vorm Silikomart professional vorm

Silikomart professional vorm Silikomart professional vorm

Van kookwinkel Oldenhof kreeg ik deze prachtige nieuwe vormen van Silikomart uit de Professional serie. Sommige sets bevatten meerdere onderdelen, waardoor je verschillende elementen los van elkaar kunt maken (en invriezen) en ze uiteindelijk in één vorm kan samenvoegen. Echt heel tof! De Silikomart Professional bakvormen zijn gemaakt van extra dik wit silicone. Hierdoor zijn de vormen stevig genoeg om ook met zware degen of beslag gebruikt te worden zonder dat er extra versteviging nodig is. De Professional bakvorm is bestand tegen temperaturen van -60°C tot 230°C en hierdoor geschikt voor oven, magnetron, koelkast en diepvries of blast chiller. Behalve voor het bakken van biscuits en cakes kan je de vorm ook gebruiken voor koude bereidingen zoals ijstaarten of parfait. Je zal deze vormen zeker nog vaker voorbij zien komen in één van mijn recepten.

www.kookwinkel.nl

Zelf yoghurt maken

Zelf yoghurt maken? Met deze yoghurtmaker en startculturen maak je binnen een minuut, in slechts 4 stappen, voor een periode van 4 weken verse yoghurt. Yoghurt is, net als bij het maken van karnemelk en het maken van kefir, het resultaat van fermentatie. Fermenteren is het proces waarbij yoghurtbacteriën melksuikers omzet naar gezonde melkzuren. De yoghurt startersculturen bevatten de oorspronkelijke natuurlijke yoghurtbacteriën. De startersculturen zijn volledig biologisch en bevatten geen toevoegingen zoals kunstmatige kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen of stabilizers. Door yoghurt zelf te maken geniet je van tal van gezondheidsvoordelen. Zelfgemaakte yoghurt zit onder andere vol goede bacteriën en bevat weinig tot geen lactose. Naast de startcultuur voor yoghurt kan je ze ook krijgen voor yoghurt Bulgaarse stijl, soja yoghurt karnemelk en kefir. Het is heel leuk om te doen en het eindresultaat is zeer de moeite waard!

www.yoghurt.nl

Arab box

Dit heerlijke pakket kreeg ik van de nieuwe online winkel Arab Food Lovers. Arab Food Lovers is het zusje van Asian Food Lovers. Het is een moderne online Arabische supermarkt, waar meer dan 400 producten van de 16 beste Arabische merken worden verkocht. Naast Arabische producten kan je op Arabfoodlovers.nl ook een Arab Food Lovers Box bestellen met daarin producten en recepten voor drie heerlijke, Midden-Oosterse gerechten, die zijn ontwikkeld door Nadia Zerouali. Alleen de verse ingrediënten moeten nog zelf in huis worden gehaald. Wil je zelf kennismaken met de heerlijke producten van Arab Food Lovers? Met de code ARABNEW15 krijg je 15 % korting op je bestelling en bovendien betaal je geen verzendkosten!

https://www.arabfoodlovers.nl/

Limon secco

De frissere variant van de Prosecco is de Limonsecco; Prosecco gemixt met limoncello en bruiswater. Een typisch zomers drankje en laag in alcohol. Het straalt veel klasse uit en is ook nog eens gevaarlijk lekker. Black & Bianco heeft dit zomerse drankje alvast voor je gemixt waardoor je er gelijk van kunt genieten. Heerlijk verfrissend na een zwoele zomerdag!

http://www.blackandbianco.com/

Betjeman & Barton

Goed nieuws van het eersteklas theehuis uit Parijs: Betjeman & Barton. Ze hebben weer een aantal mooie nieuwe theesoorten waaronder Darjeeling Blanc Saffran, Japan Sencha Premium en Japan First Flush Shincha Takanami 2016. Die laatste is thee van de eerste pluk uit Kogashima in Japan. De boeren beschermen hier hun planten met riet, bamboe of canvas. De thee groeit voor een groot deel in de schaduw en dat zorgt ervoor dat de bladeren prachtig groen kleuren en de thee weinig looizuur ontwikkelt. De first flush is dus de eerste pluk van het seizoen: van de nog zachte, donzige blaadjes. Het gebrek aan looizuur maakt de thee heerlijk zacht, en de thee smaakt bloemig en suikerachtig. Een hele fijne beleving!

http://www.betjemanandbarton.nl/

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (4)
Petra 2016-08-02 16:03:21

Om jaloers op te worden, vooral die mooie vormen :) Nee hoor, leuk om te lezen, en wat een leuke en lekkere dingen zijn er toch mogelijk.

Beantwoorden
PE
Rutger 2016-08-02 20:04:01

Thnx voor je reactie! Er zijn heel veel leuk en lekkere dingen ja! Heerlijk :)

Beantwoorden
Yves 2016-08-02 21:47:42

Een weinig kritische blik op de ongetwijfeld gratis gekregen producten. Fabrikanten palmen momenteel zo de bloggers direct en indirect het publiek in. Dat hebben ze goed bekeken, die gratis reclame zo. De kater is voor degene die het daadwerkelijk kopen en veelal met een slecht tot middelmatig product blijven zitten. Foei Rutger en Caroline van Carolines blog die blind doorverwijst. Voor reclame kijk ik wel rondom het journaal of in de bladen.

Beantwoorden
YV
Rutger 2016-08-02 22:49:34

Hallo Yves. Dank voor je kritische reactie. Wellicht interessant om erbij te vermelden dat er ook genoeg producten zijn die ik hier niet plaats, simpelweg omdat ik daar niet enthousiast over ben of het niet lekker (genoeg) vind. En ja ik weet dat het indirect reclame is, maar wel van producten die ik dus de moeite waard vind. Ik verplicht je uiteraard niet om dit artikel te lezen. De posts met recepten zullen altijd in de meerderheid blijven.
Groeten, Rutger

Beantwoorden
Yves 2016-08-03 01:19:25

Hoi Rutger, Als jij 'sponsered', 'advertorial' of gewoonweg 'reclame' bij die stukken zet, hoef ik deze ook niet te lezen. Nu kom ik er al lezend achter dat het een ordinaire steunbetuiging voor in principe betaalde content is. Je hebt nergens beweerd dat je onafhankelijk bent. Toch denk ik dat de meer kritische lezers helderheid willen over de inhoud. Overigens ben jij niet het eerste blog dat zo te werk gaat. Zoals gezegd zien de ondernemers hier een gat om hun producten aan de man te brengen. An sich geen probleem, en de extraatjes zijn jullie gegund, zolang er transparantie is over wie de rekening uiteindelijk betaalt. Groet, Yves

Beantwoorden
YV
Robin 2016-08-03 10:53:59

Het is toch superleuk dat Rutger soms van die producten krijgt en als hij er dan enthousiast over is dat met ons deelt? Hij zal ook genoeg producten krijgen die hij niet plaatst denk ik dus hij is in zoverre onafhankelijk dat hij zelf bepaalt wat hij plaatst. Daarnaast vind ik dat hij in de eerste zin al duidelijk maakt dat het niet gaat om iets wat hij koopt maar wat hij krijgt. Dan weet je als kritische lezer toch gelijk dat het een vorm van sponsoring is?

Beantwoorden
RO
Yves 2016-08-03 13:59:56

De pointe is dat Rutger niet vergelijkt. Hij krijgt iets, is daar positief over, maar maakt dus geen vergelijking met gelijkwaardige producten. Ergo, hij sponsort. Nu ben ik ervan overtuigd dat Rutger een integer persoon is. Toch begint deze vorm van advertorials kromme vormen aan te nemen. Een extra boterham voor de bloggers. Mensen en geld, en het slachtoffer is veelal de eerlijkheid. Of dacht je dat, bijvoorbeeld Jan Mulder toentertijd, met geloof in het hart en gratis en voor niks die foute bankproducten sponsorde? Of waren het de tonnen aan geld die zijn integriteit en sociale geweten even een pas op de plaats deed maken? Zulks begint hier, met een potje en een pollepel en dat vergoelijken. Wees daar niet naïef in. Je zou pas iets moeten sponsoren als je dat luid en duidelijk laat weten, en als je zeker weet dat het bedrijf in kwestie geen foute randjes heeft. Je verbindt je naam aan een product. Dan moet je verdomd zeker weten dat het onberispelijk is. Basta! Keep up the good work Rutger.

Ps. Een volgende keer hebben we het over digitale cookies en met wie Rutger cum suis onze n.a.w. gegevens deelt... .

Beantwoorden
YV
Rutger 2016-08-03 10:48:27

Bedankt voor je reactie. Bij gesponsorde artikelen zet ik dit er inderadaad altijd bij. Nogmaals, er staat hier duidelijk dat ik de artikelen gekregen heb, maar verder krijg ik er niet voor betaald. Vandaar geen melding voor sponsored o.i.d. Ik hoop dat je nog veel plezier hebt aan mijn andere posts.
Groeten, Rutger

Beantwoorden
Demi | DE KOOKFABRIEK 2016-08-03 15:56:38

Wat een leuke pakketten! Leuk om erover te lezen!

Beantwoorden
DE
Deprez Katia 2020-12-17 13:19:26

Hallo,

Ik kocht per ongeluk de silikomart professional truffles 70

Enig idee wat ik daarmee kan doen aub?
Ik wou in feite halve bollen van 5 cm doorsnede om chocolade bollen te maken met marschmellows erin, om dan ik een tas hete melk te gooien, en de chocolade smelt, en er komen marshmellows uit..

Beantwoorden
DE