Met overgebleven victoriabeslag maak je supermakkelijk deze heerlijke chocoladerotsjes. Doordat het amandelschaafsel geroosterd en gesuikerd is blijft dit heerlijk knapperig in de rotsjes. Als extra structuur in de zelfgemaakte chocoladerotsjes heb ik gedroogde cranberry’s toegevoegd, maar natuurlijk kun je ieder soort gedroogd fruit gebruiken dat je maar lekker lijkt.

Het is voor dit recept belangrijk dat je de chocolade tempereert voordat je deze gaat gebruiken. En als je dan toch met chocolade bezig bent, maak dan ook gelijk een lading pindarotsjes!

- Ingrediënten
- 200 gr pure chocolade
- 70 gr victoriabeslag
- 70 gr gedroogde cranberry’s
Bereiding: Victoria-chocoladerotsjes met cranberry’s
De chocolade moet eerst getempereerd worden, zodat hij goed stolt en een mooie glans krijgt. Dit tempereren kun je doen met behulp van een koude plaat of in de magnetron.
Doe de getempereerde chocolade, het victoriabeslag en de cranberry’s in een kom en meng deze door elkaar. Schep met een eetlepel hoopjes van het mengsel op een met bakpapier beklede plaat. Laat de chocoladerotsjes stevig worden in de koelkast en bewaar ze luchtdicht verpakt.
Foto: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
U kunt niet meer reageren.

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.