Ingrediëntenlijst
  • Ingrediënten
  • 200 gr pure chocolade
  • 70 gr victoriabeslag
  • 70 gr gedroogde cranberry’s

Met overgebleven victoriabeslag maak je supermakkelijk deze heerlijke chocoladerotsjes. Doordat het amandelschaafsel geroosterd en gesuikerd is blijft dit heerlijk knapperig in de rotsjes. Als extra structuur in de zelfgemaakte chocoladerotsjes heb ik gedroogde cranberry’s toegevoegd, maar natuurlijk kun je ieder soort gedroogd fruit gebruiken dat je maar lekker lijkt. Het is wel heel belangrijk dat je de chocolade tempereert voordat je deze gaat gebruiken. En als je dan toch met chocolade bezig bent, maak dan ook gelijk een lading pindarotsjes!

Victoria-chocoladerotsjes met cranberry’s

Bereiding: Victoria-chocoladerotsjes met cranberry’s

De chocolade moet eerst getempereerd worden, zodat hij goed stolt en een mooie glans krijgt. Dit tempereren kun je doen met behulp van een koude plaat of in de magnetron.

Doe de getempereerde chocolade, het victoriabeslag en de cranberry’s in een kom en meng deze door elkaar. Schep met een eetlepel hoopjes van het mengsel op een met bakpapier beklede plaat. Laat de chocoladerotsjes stevig worden in de koelkast en bewaar ze luchtdicht verpakt.

Foto: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (1)
Ed Meijer 2019-02-27 08:43:40

Rutger
Je schrijft in je chocoladerotsjes van victoriabeslag, ik neem aan dat je bedoelt dat het victoriabeslag eerst gebakken is en daarna iets fijn gemaakt is en is toegevoegd aan de getempeerde chocolade.
Ik hoor van je

Ed
Almere

Beantwoorden
ED
Rutger 2019-03-04 17:34:27

Zeker! Zelf maak ik ze vaak als ik nog wat victoriabeslag over heb na het maken van bijvoorbeeld een slagroomtaart.

Beantwoorden