Voor mijn rubriek Rutger bakt wat jij wilt kreeg ik het verzoek voor een Limburgse rijstevlaai. Een leuke uitdaging, want deze had ik nog nooit eerder gebakken. Ik heb een paar verschillende versies geprobeerd om uiteindelijk tot dit rijstevlaai recept te komen. Ik vind ‘m erg lekker geworden en ga deze vlaai zeker vaker bakken! Wat willen jullie dat ik de volgende keer bak? Laat je verzoekje achter in een reactie onder dit bericht!

Rijstevlaai recept

Goed om te weten: Voor de vulling gebruikte ik dessertrijst van Lassie (niet gesponsord). De kooktijd voor de rijstepap met deze rijst is korter omdat de dessertrijst al voorgekookt is. Gebruik je een andere dessertrijst, kijk dan even goed op de verpakking hoe lang de rijst moet koken en voeg eventueel extra melk toe om te voorkomen dat de rijstevulling in de vlaai te droog wordt. Het chocoladeschaafsel waarmee ik de rijstevlaai gegarneerd heb kun je zelf maken met behulp van deze how-to of maken door met een kaasschaaf langs een reep pure chocolate de schaven.

Rijstevlaai recept

Opmerking over de temperatuur

In mijn vlaairecepten heb ik altijd 220 °C aangehouden als baktemperatuur. Dat werkt goed voor mij en levert heerlijke vlaaien op. Uit de vele reacties begrijp ik dat deze temperatuur bij sommigen een te donker resultaat oplevert. Traditioneel worden vlaaien redelijk heet gebakken en is 220 °C een goede temperatuur om de vlaai en de bodem van de vlaai goed gaar te krijgen. Wil je minder risico op een te donkere vlaai, bak deze dan op 200 °C. Nog lager zou ik niet adviseren, dan wordt de baktijd ook langer, waardoor het deeg te droog kan worden. Deze temperaturen zijn gebaseerd op een oven met onder- en bovenwarmte. Meer daarover lees je hier. In beide gevallen is het aan te raden om het ovenrooster, waarop de vlaai staat, laag in de oven te plaatsen, zodat de vlaai genoeg warmte van onderen krijgt.

Ingrediëntenlijst
  • Voor de vulling
  • 150 gr dessertrijst
  • 800 ml volle melk
  • 125 gr suiker
  • merg van ½ vanillestokje
  • 2 eieren
  • snuf zout
  • Verder nodig
  • 250 ml slagroom
  • 30 gr suiker
  • chocoladeschaafsel
  • poedersuiker, om te bestuiven
Makkelijke bakboek banner desktop
Makkelijke bakboek pre-order mob

Rijstevlaai maken

Doe voor de rijstevulling de dessertrijst, melk, 100 gram van de suiker en het vanillemerg in een pan en breng dit aan de kook. Roer het mengsel regelmatig door, om te voorkomen dat het aanbrandt. Laat het 12-14 minuten koken tot een rijstepap. Roer het hierbij ook regelmatig door. Laat de rijstepap afkoelen op kamertemperatuur, voordat je het gaat verwerken als vulling.

Maak het vlaaideeg volgens dit basisrecept voor vlaaideeg. Bekleed er na de eerste rijs een vlaaivorm mee, met een doorsnede van 28 centimeter en ongeveer 3 centimeter hoog. Wacht nog even met het afsnijden van de randen van het deeg, dit kun je beter doen als de vulling erin zit.

Scheid de eieren. Roer de eidooiers door de afgekoelde rijstepap. Klop de eiwitten met de overige 25 gram suiker en een snuf zout stijf op in een brandschone kom. Spatel de opgeklopte eiwitten door de rijstepap en verdeel deze vervolgens over de vlaaibodem. Verwijder het overhangende deeg door met een deegroller over de vlaaivorm heen te rollen.

Rijstevlaai bakken

Laat de vlaai 15 minuten rusten en verwarm de oven ondertussen voor op 200-220 °C. Bak de rijstevlaai 25-30 minuten. Laat de vlaai na het bakken een half uur afkoelen in de vorm en plaats hem daarna op een rooster om verder af te koelen.

Klop de slagroom met de suiker stijf en garneer de taart daarmee. Verdeel als laatste het chocoladeschaafsel over de taart en bestuif dit licht met poedersuiker.

Foto’s: Erik Spronk

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (52)
Walter 2019-02-10 08:44:02

Rutger ziet er goed uit. Hopelijk oké voor mijn Limburgse vrienden.

Als bakverzoekje graag de letter- en cijfercake/taart gevuld met goodies. Thanks

Walter

Beantwoorden
WA
Ellen van Schaik 2019-02-10 19:58:19

Bakverzoek: Indonesische spekkoek.

Beantwoorden
EL
Heleen 2019-02-10 09:28:39

Beste Rutger,
Kun je een keer pikante kaasstengels van bladerdeeg bakken? Mijn moeder bakte ze vroeger en ik probeer ze na te maken met kant en klaar bladerdeeg maar die zijn niet hetzelfde.
Hartelijke groet,
Heleen

Beantwoorden
HE
Rutger 2019-02-11 10:37:11

Zelf ken ik die niet? Wat maakte ze pikant? Weet je wat jouw moeder eraan toe voegde?

Beantwoorden
J 2019-02-10 14:23:08

Ik heb een recept van Janneke de Vries met kaasstengels van bladerdeeg. Hier kun je mi. nog kruiden naar behoefte toevoegen.
Oven voorverwarmen 180 (of hete lucht 200)
Bladerdeeg ontdooien en bestrooien met pittige geraspte kaas.
In repen snijden en als een toffee oprollen. En dan 15-20 min. goudbruin bakken. Met ei bestrijken voor de glans. Succes

Beantwoorden
J
Cattleya 2019-02-14 12:55:19

Jaaaa ,Ik ga het recept vandaag uitproberen,ik ben geen bak*,maar het moet wel lukken toch.

Beantwoorden
CA
Fran 2019-02-10 11:51:24

Deze ga ik zeker eens proberen!

Ik wil graag echte croissants maken, heb jij een goed recept ?

Beantwoorden
FR
Rutger 2019-02-11 10:36:37

Met het perfecte croissant recept ben ik nog bezig. Het staat wel op mijn to-bake lijst!

Beantwoorden
Frieda 2019-02-10 17:55:19

Aub een Ketelkoek met stoofpeertjes nu zijn ze er nog. Dit maakte mijn oma vaak

Beantwoorden
FR
Gwen 2019-02-10 19:12:50

Ik ga de rijstevlaai proberen.

Beantwoorden
GW
José 2019-02-10 19:26:06

Overheerlijk de moeite waard

Beantwoorden
JO
Adri 2019-02-10 19:57:23

Verwijzingen naar het recept op een pakje, een howto om chocolade te schaven en het recept voor deeg.
Doe alles in de vorm bakken, klaar.
Het zal lekker zijn maar als recept vind ik het nogal incompleet.

Beantwoorden
AD
Rutger 2019-02-11 10:34:11

Het heeft weinig zin om het recept voor de vlaaibodem en het chocoladeschaafsel nog een keer uit te werken als deze al elders op mijn site staan, vandaar de verwijzing naar de andere recepten.

Beantwoorden
Angela 2019-02-10 21:21:15

O, wat is dat genieten. Ik ga het zeker een keer proberen de limburgse-rijstevlaai. Weet wel hoe die moet smaken. Nu ik in USA woon, is het zeker de moeite mijn buren te verassen met deze taart. Bedankt bakker Rutger !
Zelf vind ik de Abrikozenvlaai de lekkerste. Groet, Angela

Beantwoorden
AN
Rutger 2019-02-11 10:32:34

Wat leuk! Geniet er van!

Beantwoorden
m 2019-02-11 13:51:07

wat ziet het er geweldig uit ! dit ga Ik zeker maken. Nu heb Ik een combi magnetron , moet die altijd 10 graden lager ?

Beantwoorden
M
Rutger 2019-02-17 19:44:31

Dat verschilt per oven.

Beantwoorden
Keyane 2019-02-11 22:10:32

Top! Hier ben ik heel benieuwd naar!

Ik ben zelf al een tijd opzoek naar een goed recept voor een Limburgse christoffeltaart, misschien is dat leuk om eens te maken?

Beantwoorden
KE
Eric 2019-02-12 20:51:07

Ziet er lekker uit. Ga ik snel proberen. Ik ben zelf erg benieuwd naar een goed recept voor een chipolata taart.

Beantwoorden
ER
Eric 2019-02-13 17:42:25

Hoi Rutger,

Nog een aanvulling op mijn verzoek voor een chipolatataartrecept. Liefst ook met zelfgemaakte marsepein (zoals verhouding amandelen/suiker die ook nog goed uitrolbaar is en niet te snel scheurt).

Maar wat je verder ook doet, veel dank voor al je goede recepten, mooie website en boeken!!

Beantwoorden
ER
Marjolein Schuiling 2019-02-16 09:37:29

Hallo Rutger,
Er staat een onduidelijkheid in het recept. Er staat klop de eiwitten met de overige 25 gram suiker, maar waar is dat van over? Had er in de rijstepap maar 100 gram gemoeten?

Beantwoorden
MA
Rutger 2019-02-17 19:34:47

Dank voor je oplettendheid! Dat is inderdaad de bedoeling. Ik heb het aangepast.

Beantwoorden
jolanda 2019-02-17 14:58:42

Hoi Rutger! En rijstevlaai bakken als Limburgse stond al even op mijn verlanglijstje. Dus heb deze gisteren gemaakt. Netjes aan het recept gehouden. Maar uiteindelijk is dit echt te veel deeg. Je krijgt een te dikke bodem en korst. De bodem zet bij het bakken ook nog wat uit. Wat de rijst betreft, als je een zoetekauw bent, is het lekker. Voor mij was dit veel te zoet. Ik zal hem over een tijdje weer eens proberen, maar dan aangepast😉

Beantwoorden
JO
Rutger 2019-02-17 19:27:48

Hoi Jolanda. Het deeg is inderdaad wel ruim, zelf rol ik de zijkanten er altijd af, dus hou ik iets deeg over. De zoetheid is persoonlijk. Zelf ben ik inderdaad een zoetekauw, maar minder suiker kan natuurlijk prima!

Beantwoorden
Marleen 2019-02-20 11:44:05

Hoi Rutger,
Mijn bodem werd erg droog (en ook te dik). Wat moet ik anders doen?

Beantwoorden
MA
Rutger 2019-02-24 13:28:03

Je kunt het deeg dunner uitrollen of de vlaai iets minder lang bakken.

Beantwoorden
Corry 2019-02-23 11:50:33

Hoi Rutger heb net rijstevla gemaakt ziet er goed uit.Maar komt 2cm boven vorm uit.waar
Zou dat aan liggen.

Beantwoorden
CO
Rutger 2019-02-24 13:17:14

Tijdens het bakken kan de vulling inderdaad wat rijzen, maar vaak zakt die ook wel weer wat in tijdens het afkoelen.

Beantwoorden
Corry 2019-02-24 17:32:22

Idd. Is wat gezakt smaakte echt heel lekker .
Visite dacht dat ik hem gekocht had zo lekker en zo mooi.
Bedankt voor je reactie.

Beantwoorden
CO
Bettine Sloots 2019-02-25 14:31:19

Rutger, hij is heerlijk! Bracht me terug naar de tijd dat ik in Brabant woonde. Nog even oefenen en dan ik proef geen verschil meer.

Beantwoorden
BE
Moeder en dochter 2019-02-28 11:37:56

Ik heb heerlijk met mijn dochter van drie in de keuken staan prutsen. En de taart staat nu in de oven. Super recept en dat voor iemand (moi) die nog maar weinig taarten gemaakt heeft. Ik weet nu al dat hij lekker is..

Beantwoorden
MO
Petra 2019-02-28 17:27:13

Zou je een volgende keer apfelstrudel willen bakken?

Beantwoorden
PE
Nelly Rauws 2019-03-02 16:59:32

Heb 'm vanmorgen voor vriendinnen gemaakt
Had zelf nog citroenrasp aan afgekoelde rijstepap toegevoegd
Had zeker geen deeg teveel
Na 50 minuten was ie al gaar
Ze hebben gesmuld
Top recept!!

Beantwoorden
NE
Aniek 2019-03-09 19:40:47

Hoi Rutger, is dit recept gebaseerd op een hete-lucht oven of conventionele oven? En ik neem aan dat de taart in het midden van de oven gebakken moet worden?
Alvast bedankt!
Groetjes,

Aniek

Beantwoorden
AN
Rutger 2019-03-11 17:31:16

Hoi Aniek. Alle antwoorden vind je op deze pagina: https://rutgerbakt.nl/faq-veelgestelde-vragen/

Beantwoorden
Zeinab 2019-03-11 12:23:07

Hoi Rutger!

Heerlijk recept! Maar ik heb wel een vraagje: Welk merk (vlaai)vorm gebruik jij? En heeft deze een losse bodem?
Ik heb een quiche vorm met ribbels, met een diameter van 28 cm en een hoogte van 3 cm, maar helaas past hier niet alle vulling in als ik jouw recept aanhoud! Ik houd na het bekleden van de vorm ook wat deeg over, zoals je aangeeft. Denk je dat ik het deeg als nog dunner uit moet rollen, zodat alle vulling er wel in past? Of past bij jou ook niet alle vulling erin?

Ik hoor het graag!

Groetjes,

Zeinab

Beantwoorden
ZE
Rutger 2019-03-11 17:25:41

Hoi! Ik houd wel wat deeg over altijd, maar de vulling past er wel in. Ik gebruik een vlaaipan van 28x2,5 centimeter.

Beantwoorden
Esther 2020-06-07 10:00:25

Hi Rutger,

Dank voor dit recept! Kun je ook vanille-extract gebruiken ipv merg van vanillestokje?

Dank alvast!

Beantwoorden
ES
Rutger 2020-06-20 12:20:16

Dat kan prima!

Beantwoorden
Yvonne 2020-10-02 13:20:57

De rijstevlaai staat in de oven, ik ben benieuwd! Laat je hem binnen of buiten de oven afkoelen?

Beantwoorden
YV
Rutger 2020-10-04 11:30:19

Buiten de oven afkoelen. Geniet er van!

Beantwoorden
Daphne 2020-10-12 13:09:29

Ik krijg het maar niet voor elkaar om de slagroom zo te krijgen als op de foto. Ik gebruik m uit de koelkast, in een koude kom, niet te snel kloppen in het begin, suiker geleidelijk toevoegen en klop fix erbij. Maar hij blijft slap. Ben ik gewoon te bang om verder door te kloppen of doe ik iets anders fout?

Beantwoorden
DA
Rutger 2020-10-13 08:28:08

Hoi Daphne. Het klinkt toch alsof je iets langer moet kloppen. Of probeer eens een ander merk slagroom, wellicht zit er te weinig vet in de room die je gebruikt om de slagroom goed opgeklopt te krijgen. In dit artikel lees je meer over het opkloppen van slagroom: https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/basisrecept-opgeklopte-slagroom/

Beantwoorden
Fransien 2020-10-18 12:48:45

Hallo hallo. Mijn dessert rijst, melk, suiker en vanille extract wordt toch echt geen rijste'pap'. Het blijft melkachtig. Gebeurt dit met afkoelen of nog langer wachten? Help...

Beantwoorden
FR
Rutger 2020-10-19 09:41:36

Tijdens het afkoelen wordt het wel iets steviger, maar aan het eind van het koken moet het wel echt al een pap zijn. Anders nog iets langer doorkoken, tot het de gewenste dikte heeft.

Beantwoorden
Merel 2020-11-12 18:28:17

IK heb de abrikozenvlaai gemaakt alleen perziken daarvoor gebruikt, omdat ik dat al een tijdje in de kast had staan:)
Hij was lekker fris .
Deze rijstevlaai ga ik zeker maken.

Beantwoorden
ME
Matthijs 2020-11-14 19:15:20

Recept is helemaal goed, vlaai lukte perfect

Beantwoorden
MA
Elisa 2020-11-15 19:35:10

Mijn rijstevlaai was bijna perfect, maar ik vond de rijstkorrels iets te hard en de rand was iets te hoog en te hard. Hoe krijg ik de rijstkorrels zachter? Ik heb snelkookrijst dessertrijst van Silvo gebruikt en heb deze ruim 20 tot 25 minuten doorgekookt.

Beantwoorden
EL
Rutger 2020-11-16 08:30:43

Kook de volgende keer de rijst dan iets langer en gebruik eventueel dan iets meer melk.

Beantwoorden
Mariëlle snel 2020-11-30 11:58:14

Lekker recept!

Vraagje voor extra garnering. Hoe maak je kleine stukjes eiwitvlokken? ( lijkt op grote rijstkorrels van eiwit, denk ik, en wordt bij onze bakker gebruikt als garnering op slagroom)

Beantwoorden
MA
Rutger 2020-12-07 07:33:38

Zijn het knapperige stukjes? Je kunt meringues bakken en deze na het afkoelen grof verkruimelen. https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/basisrecept-franse-meringues/

Beantwoorden
Gert Snitselaar 2021-03-18 07:44:38

Per ongeluk alle ingrediënten voor vulling er gelijk ingedaan, dus alle suiker en ook de eieren. Is dat een probleem?

Beantwoorden
GE
Rutger 2021-03-21 13:23:07

Ik heb dat nooit geprobeerd, durf het je niet te zeggen.

Beantwoorden
Jannie 2021-05-22 12:30:51

Goed recept, erg lekker, maar mijn vlaai “zakte” in na afkoeling. Enig idee hoe dit kan?

Beantwoorden
JA
Rutger 2021-05-31 10:54:20

De vulling zakt na het bakken iets in, dat hoort zo.

Beantwoorden
Kitty 2021-05-26 14:19:55

Ik heb deze vandaag gemaakt. Was niet tevreden over mijn eerder recept. Schrok ervan toen ik hem uit de over haalde, zo goed gelukt. Smaak kan ik nog niks over zeggen maar weet wel al dat deze lekker is. Vond in mijn vorig recept dat de rijstpudding te dik en stijf was.

Beantwoorden
KI
Esther Hengst-Smits 2021-06-01 11:56:25

Van het weekend heb ik voor mijn verjaardag met dit recept voor het eerst zelf vlaai gebakken. Hij zag er al super uit toen hij uit de oven kwam, en hij was ook nog eens ontzettend lekker. Alleen maar complimenten gehad, dus hij was het werk dubbel en dwars waard!

Beantwoorden
ES
Kim 2021-08-08 11:53:09

De vulling is om je vinges bij ap te likken. Vlaai staat nu in de oven. Ik ben heel benieuwd. Wel rijst hij behoorlijk en kleurt al flink, zit nog niet op de helft van de baktijd. Ik heb hem afgesekt want ik ben bang dat hij anders verbrand. Herkenbaar?

Beantwoorden
KI
Rutger 2021-08-09 11:29:16

Heb je met hetelucht gebakken? In dat geval kun je de volgende keer beter onder- en bovenwarmte gebruiken.

Beantwoorden
Lisca 2021-08-11 19:44:50

Ik heb gisteren voor het eerst een vlaai gemaakt met jouw basis recept. Ik heb een compote gemaakt van gele pruimen uit de tuin van een buur. En ik had nog deeg over voor een rasterwerkje (met zo'n rollertje). Hij is prima gelukt. Bedankt.
Volgende keer ga ik de rijstevlaai proberen. Ik meld me dan wel weer als hij gelukt is. Ik moet eerst een puddingrijst zien te vinden. Ik woon in landelijk zuid spanje.
Lisca

Beantwoorden
LI
Lin 2021-08-13 13:17:48

Kan ik ook gebroken rijst gebruiken voor dit recept?

Beantwoorden
LI
Rutger 2021-08-16 14:45:17

Volgens mij kan dat prima.

Beantwoorden
Josephina 2021-10-17 13:34:33

Hoi Rutger.is het ook mogelijk om zelfrijzend bakmeel te gebruiken?

Beantwoorden
JO
Rutger 2021-10-18 08:15:41

Voor dit recept niet.

Beantwoorden
maud 2021-12-29 13:43:04

kan je ook tarwe bloem gebruiken?

Beantwoorden
MA
Rutger 2021-12-31 11:32:56

Dat kan prima!

Beantwoorden
Monique 2022-01-08 19:21:23

Een meer dan heerlijke rijstevlaai, ook zeer geliefd bij mijn man wiens lievelingsvlaai dit is!
Ik gebruik rauwe melk van de boer, en Japanse rijst vd welkoop (ook geen connecties mee ;-).
Nomnomnom.... echt té lekker!!!

Beantwoorden
MO
Clim 2022-01-21 07:52:59

Waarom is de rijst te droog

Beantwoorden
CL
Rutger 2022-01-22 12:24:48

Heb je de rijstepap te lang gekookt?

Beantwoorden
Céline Dietz 2022-01-21 13:11:19

Goed recept, ook erg makkelijk veganistisch te maken!! Vervang de melk met sojamelk (of amandel) en de eieren door Aquafaba (het water waar Kikkererwten in zitten) op te kloppen. Tegenwoordig verkopen ze ook plantaardige Slagroom en zijn er verschillende soorten veganistische chocolade :) Echt genieten!

Beantwoorden
mirjam 2022-02-05 12:17:26

Hai Rutger
Erg lekker maar de bodem wordt erg droog en de rand te snel bruin (zwart als ik er geen aluminiumfolie op doe) terwijl ik mijn (hetelucht) oven op 200 zet. Wat kan ik hieraan doen?

Beantwoorden
MI
Liduin 2022-08-30 12:36:39

Ik bak hem op 175 graden hete lucht, 40 minuten.

Beantwoorden
LI
Rutger 2022-02-07 18:28:05

Met hetelucht is dat probleem wel groter. Kun je ook onder en bovenwarmte gebruiken? Dan heeft dat de voorkeur. Anders zit er niets anders op dan afdekken met aluminiumfolie inderdaad.

Beantwoorden
Brenda Andriese 2022-02-06 20:08:06

Bedankt voor weer een geweldig recept. Ik vind het zo cool dat kind gewoon een authentieke rijstevlaai kan maken!!!

Beantwoorden
BR
Rutger 2022-02-07 18:12:38

Geniet er van!

Beantwoorden
Julie 2022-03-23 16:08:34

Hoi Rutger!
Echt top dit recept! Als Limburger die in het buitenland woont, wil ik graag deze vlaai voor mijn vrienden maken. Ik vroeg me af of in hoeverre het mogelijk is om vooruit te weken? Ik weet dat rijstevlaai altijd het lekkerste is op de dag dat het gebakken is, maar zou het vlaaideeg bijvoorbeeld al de avond van te voren kunnen worden gemaakt wanneer ik het bewaar in de koelkast?
En hier heb ik alleen maar een glazen bakvorm (met precies de afmetingen die jij benoemd, maar met een golvende rand) of een springvorm met veel hogere rand tot mijn beschikking. Voor welke zou jij dan gaan? Alvast bedankt!

Beantwoorden
JU
Rutger 2022-03-28 11:11:31

Hi. Je kunt het deeg op zich wel een nacht in de koelkast bewaren. Metaal geeft het mooiste resultaat vind ik, maar je kunt het zeker een keer in glas proberen.

Beantwoorden
Lydia 2022-04-09 15:07:29

Hoi kan ik ook een bodem van bladerdeeg maken of kan dat niet met rijstevlaai

Beantwoorden
LY
Rutger 2022-04-10 09:54:57

Die zal niet goed gaar worden met deze vulling.

Beantwoorden
Lotte 2022-04-09 20:44:03

Kan het ook met een 24cm springvorm of heb je dan teveel vulling en taartdeeg?

Beantwoorden
LO
Mark 2022-09-16 20:29:41

Lotte, het is vlaai, geen taart.
Groeten uit Limburg

Beantwoorden
MA
Rutger 2022-04-10 09:38:30

Hi. Dat kan wel, als je de vorm tot halverwege met het deeg bekleed. Maar je zult dat wel iets deeg en vulling overhouden ja.

Beantwoorden
Suzanne 2022-07-29 17:17:03

De rijstevlaai wordt zeer gewaardeerd door de familie. Dank voor het recept, het is echt gemakkelijk uit te voeren en smaakt heerlijk!

Beantwoorden
SU
Profijt 2022-08-20 15:05:14

Hoi ik Ben Een beginner nu wil ik de rijstevlaai maken .
Maar hoe krijg je die heel uit de vorm kun je die dan er uit schuiven.
Alvast bedankt

Beantwoorden
PR
Rutger 2022-09-14 20:53:57

Dat is inderdaad een kwestie van iets optillen aan de zijkant, door er bijvoorbeeld met een spatel voorzichtig onder te gaan, en de vlaai er dan uit te schuiven.

Beantwoorden
Sjef Janssen 2022-11-06 11:15:39

Hoe komt het dat tijdens het bakken de bodem nog rijst ik heb het deeg voldoende laten rijzen.

Beantwoorden
SJ
Rutger 2022-11-19 09:28:17

Dat hoort bij dit deeg.

Beantwoorden
Laura 2022-11-20 15:31:11

Vraagje, ik wil deze vlaai bakken in een vorm met uitneembare bodem. Als ik hem uiteindelijk op het rek laat afkoelen, moet de bodemplaat dan ook verwijderd worden? Ik ben zo bang de vlaai dan stuk te maken maar ik wil ook geen zachte bodem

Beantwoorden
LA
Rutger 2022-12-01 15:54:25

Je kunt 'm ook prima op de bodemplaat laten afkoelen dan.

Beantwoorden
Mart 2022-11-24 17:33:48

Beste Rutger,
Prachtig recept, en ook heerlijk, maar de rijst was heel vast, wat heb ik verkeerd gedaan.
dan ga ik het opnieuw proberen.

Beantwoorden
MA
Rutger 2022-12-01 15:35:27

Wat er precies mis is gegaan kan ik heel lastig zeggen helaas.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.