Met dit recept kun je heerlijke havermout koekjes met pindakaas maken. Vanbuiten zijn de koeken heerlijk knapperig en vanbinnen zijn ze nog chewy. Ik hou er van! Als je wilt kun je ook nog extra ingrediënten toevoegen aan het koekjesdeeg, zoals rozijnen, noten of stukjes gedroogde vruchten. Dit recept is heel makkelijk om te maken en binnen 15 minuten kunnen de pindakaas koekjes al in de oven.

Pindakaas havermout koeken

Wil je nog meer makkelijke recepten, check dan ook eens Het makkelijke bakboek met 100 heerlijke en makkelijke recepten! Met dit recept kun je 20-25 pindakaas havermout koeken maken.  

Het makkelijke bakboek
Ingrediëntenlijst
  • Voor het deeg
  • 100 gr boter, op kamertemperatuur
  • 125 gr pindakaas
  • 170 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-extract
  • ½ tl kaneelpoeder
  • ¼ tl zout
  • 175 gr fijne havervlokken
  • 60 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
Makkelijke bakboek banner desktop
Makkelijke bakboek pre-order mob

Pindakaas havermout koeken maken

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe de boter, pindakaas, lichtbruine basterdsuiker, het ei, vanille-extract, de kaneel en het zout in een kom en meng deze. Dit kan met je handen of met een handmixer met deeghaken. Voeg de havervlokken, bloem en het bakpoeder toe en kneed alles tot een plakkerig deeg.

Maak van het deeg balletjes met een doorsnede van 3-4 centimeter en leg deze met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Druk de balletjes plat, tot ze ongeveer 1 centimeter dik zijn. Bak de koeken 10-14 minuten en laat ze na het bakken afkoelen op een rooster. De binnenkant mag nog chewy zijn.

Foto: Erik Spronk

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (14)
Mirpa 2020-09-18 11:13:02

Zien er erg lekker uit Rutger maar heb je ook vervanger voor de suiker en dan geen stevia aub?

Beantwoorden
MI
Rutger 2020-09-21 12:33:27

Die heb ik helaas niet, suiker speelt ook een belangrijke rol in de lekkere textuur van deze koeken. Zonder suiker gaat dat niet lukken helaas.

Beantwoorden
Mark van Setten 2020-09-21 11:32:15

Misschien heb ik ze te groot gemaakt, maar bij balletjes van 3-4cm kom ik niet verder dan 15 stuks. Ieder balletje bij mij is 46gr. Hoeveel als jij ze maakt?

Beantwoorden
MA
Rutger 2020-09-21 12:26:49

Hoi! Ik heb ze niet gewogen, maar zo te horen zijn ze dan niet iets kleiner inderdaad. Voor de smaak zal het uiteindelijk geen verschil geven, enige is dat ze wellicht net enkele minuten langer moeten bakken.

Beantwoorden
Gertie 2020-09-28 16:42:19

Met deze hoeveelheid deeg kreeg ik 25 koekjes van een 'normaal' koekjes formaat. En precies 16 min gebakken. Ze zijn heerlijk geworden, inderdaad van binnen nog een beetje zacht.

Beantwoorden
GE
Sylvia 2020-10-10 09:41:05

Superlekker wel minder koeken uit het deeg gehaald.

Beantwoorden
SY
Leonie 2020-10-18 21:46:03

Ik heb deze net gemaakt met gewone witte en een beetje donkere basterdsuiker (had geen lichte in huis) en heb er een kommetje gehakte cashew-en pecannoten aan toegevoegd. Oh en voor de pindakaas heb ik de 100%pindakaas van AH gebruikt (zonder suiker). Ze zijn echt mega lekker. Die ga ik zeker vaker maken. Dank voor het recept!

Beantwoorden
LE
Rutger 2020-10-19 09:38:35

Heel leuk om te horen! Geniet er van!

Beantwoorden
Vissersvrouw 2020-10-20 13:28:39

Heerlijk! Nog wat extra stukjes noot erdoor gedaan. Mmmmm

Beantwoorden
VI
Rutger 2020-10-26 13:16:41

Dat klinkt superlekker! Geniet er van!

Beantwoorden
Nancy 2020-11-01 19:52:29

Zijn goed gelukt. Ik had geen zin in vieze handen dus de koekjes met 2 lepels gevormd. De volgende keer ga ik pindakaas met stukjes noot proberen.

Beantwoorden
NA
Cathy 2020-11-02 23:56:02

Hoi Rutger,

Heb je misschien ook een recept voor normale haverkoeken? ( met stukjes appel of cranberry bijvoorbeeld) Ben hier al een tijd naar op zoek maar tot nu toe niks gevonden.

Beantwoorden
CA
Rutger 2020-11-09 11:00:54

Heb je deze al gezien? https://rutgerbakt.nl/koek-recepten/makkelijke-havermoutkoeken-bakken/

Beantwoorden
Debora Jansen 2020-12-15 12:08:28

Koekjes zijn heerlijk, heb er pure chocolade en gedroogde abrikozen door gedaan.

Beantwoorden
DE
Kim 2021-05-21 13:04:27

Fantastisch recept! Suuuuper snel gemaakt en o zo lekker! Ook leuk om met de kleintjes (2 en bijna 4) te bakken: de koekjes staan nml echt snel op tafel. We maken deze echt heeeeel vaak. Dank:)

Beantwoorden
KI
Joke 2021-10-14 22:14:21

dag Rutger,
De cocus koekjes zijn verrukkelijk maar als ik balletjes maak en op het papier leg en een ander papier er over heen leg en dan licht aan drukt dan kleeft het papier aan de koekjes met gevolg dan trek ik er ook wat deeg van af en ik doe het al heel voorzichtig , en waar om worden mijn koekjes niet mooi rond .
dankjewel rutger voor je fantastische recepten.

Beantwoorden
JO
Rutger 2021-10-18 08:34:41

Hoi! Je kunt het deeg tussen de twee vellen bakpapier ook nog kort in de koelkast leggen, dan gaat het nog makkelijker om er een laag bakpapier vanaf te halen. Deze koekjes hoeven ook niet perfect rond te worden hoor.

Beantwoorden
Anouk 2022-01-30 15:32:32

Hoi Rutger, ik heb toevallig geen ei in huis. Kan ik dat met iets vervangen? Ik heb bijvoorbeeld wel appelmoes en banaan. Groetjes

Beantwoorden
AN
Rutger 2022-01-31 19:14:53

Hoi. Daar heb ik geen ervaring mee, daar kom je enkel achter door het uit te proberen.

Beantwoorden
Jet 2022-02-04 12:55:05

Aanrader! Heel snel gemaakt en super lekker! Heb wat zoute pinda's in het deeg gedrukt, voordat ze in de oven gingen.

Beantwoorden
JE
Rutger 2022-02-07 18:34:01

Lekkere variatietip!

Beantwoorden
Sanne 2022-04-02 10:55:59

Ontzettend lekkere koeken en in een handomdraai gemaakt:)

Beantwoorden
SA

U kunt niet meer reageren.