Ingrediëntenlijst
  • Voor de suikersiroop
  • 85 ml water
  • 85 gr suiker
  • 1 vanillestokje
  • Voor de parfait
  • 125 ml suikersiroop, zie hierboven
  • 4 eidooiers
  • 200 ml slagroom

Parfait is gemakkelijk thuis te maken en lijkt verdacht veel op ijs. Het grote voordeel is dat je dit ijs kunt maken zonder een ijsmachine. Dit is een basisrecept voor een vanille parfait, dat ik combineer met frambozensaus. Maar je kunt het met nog veel meer smaken combineren, bijvoorbeeld met deze karamelsaus of deze chocoladesaus. Dit dessert kun je enkele dagen van tevoren maken, zodat je het na het hoofdgerecht alleen nog maar uit de vriezer hoeft te halen. Je kunt de parfait extra lekker maken door hem te serveren met wat knapperige kruimels er bij.

Bereiding: Vanilleparfait met framboos

Doe het water, de suiker, het vanillemerg en het vanillestokje in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Laat de siroop 2 minuten koken en laat vervolgens afkoelen. Verwijder het vanillestokje.

Klop de slagroom op tot zachte pieken. Meng in een vuurvaste kom de eidooiers met de suikersiroop. Klop het mengsel au bain-marie dik en schuimig. Haal de kom van de pan en mix tot het mengsel op kamertemperatuur is. Spatel daarna de slagroom erdoor.

Vul flexibele vormpjes (bijvoorbeeld die voor mini-tulbandjes of voor cupcakes) afwisselend met wat van de parfait en wat van de frambozensaus. Vries de vormpjes in en haal de parfait kort voor het serveren uit de vormpjes. Afhankelijk van de grote heb je genoeg voor 4 – 8 vormpjes.

Foto: Harold Pereira

Advertentie
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (3)
Lia 2018-12-12 17:40:09

Ziet er goed en lekker uit !
Zeker een goed idee voor kerst !

Beantwoorden
LI
C oby 2018-12-12 10:58:43

dat zal echt wel smaken.
ga ik maken met de Kerst

Beantwoorden
C
Rutger 2018-12-17 08:54:58

Geniet er van! Fijne dagen!

Beantwoorden
Jolanda 2018-12-12 10:07:43

Zou ik in plaats van zelf siroop maken, ook een siroop van Monin kunnen gebruiken? Ik heb nog een caramelsiroop staan en een caramelparfait is natuurlijk ook lekker... Of klopt dan de verhouding niet qua zoetheid?

Beantwoorden
JO
Hanny 2018-12-12 14:50:45

Dat zou ik ook willen weten

Beantwoorden
HA
Rutger 2018-12-17 08:55:48

Ik weet inderdaad niet hoe het dan zit met de verhoudingen, dus dat zou ik niet doen.

Beantwoorden