In dit artikel deel ik mijn favoriete hartige bakrecepten voor de kerstdagen. Of je nu een lekker kerstbrunch recept of juist een recept voor het kerstdiner zoekt, je vindt ze hier allemaal. Geniet van deze heerlijke hartige kerstrecepten!

Hartige tarte tatin sjalotjes

Tarte tatin met sjalotjes

Deze hartige tarte tatin is een leuke variatie op de bekende versie met appel. De sjalotjes zijn extra lekker doordat ze eerst gesmoord worden met wat rode wijn en balsamico-azijn. Serveer de sjalotjes tarte tatin als bijgerecht of met een groene salade erbij als voorgerecht. Dit hartige tarte tatin recept vind je hier!

Beef wellington

Beef wellington

Beef wellington is één van de meest gebakken recepten tijdens de kerstdagen. En dat is niet voor niets, het is de basis voor een heerlijk kerstdiner en je kunt het braadstuk van tevoren al goed voorbereiden. Zelf maak ik het meestal in de ochtend al klaar, zodat ik het tijdens het diner alleen nog maar in de oven hoef te schuiven. Gebruik wel een kernthermometer om er zeker van te zijn dat de ossenhaas perfect gegaard is! Check hier mijn beef wellington recept!

Kalfsbitterballen – recept

Kalfsbitterballen

Deze kalfsbitterballen zijn perfect voor bij de kerstborrel. Of maak er mini kroketjes van en serveer ze als voorgerecht. Door de bouillon en ragout helemaal zelf te maken heeft de vulling van deze bitterballen een heerlijke rijke smaak! Mijn kalfsbitterballen recept vind je hier!

zalm in bladerdeeg

Zalm in bladerdeeg

Met deze zalm in bladerdeeg is het gelijk feest op tafel. Je kunt hem van tevoren voorbereiden en tijdens het voorgerecht zo de oven in schuiven! Het recept voor zalm in bladerdeeg vind je hier!

Korenaar met blauwe kaas en walnoten

Brood met blauwe kaas en walnoten

Dit rijk gevulde en smaakvolle brood is heerlijk bij de borrel of voor bij het voorgerecht. Door het deeg in te knippen ontstaat de typische vorm van een korenaar. Het inknippen zorgt er ook voor dat de broodjes extra knapperig worden en dat je het brood gemakkelijk in stukjes kunt breken. Mijn korenaar met blauwe kaas en walnoten vind je hier!

Hartige taartjes met stoofvlees

Hartige taartjes met stoofvlees

Deze hartige taartjes met stoofvlees zijn één van mijn favorieten. Het knapperige deeg met de warme stoofvleesvulling is echt onwijs lekker! Je kunt dit recept ook heel goed gebruiken om overgebleven stoofvlees te verwerken in kleine hartige taartjes. Let er wel op dat de saus van het stoofvlees niet te dun is, dan is het lastig om de taartjes goed knapperig te bakken. Check hier mijn recept voor stoofvlees taartjes!

Camembert in bladerdeeg

Camembert in bladerdeeg

Dit is een heel simpel recept, maar het resultaat is overheerlijk. De camembert wordt bedekt met een laagje cranberryjam en vervolgens ingepakt in bladerdeeg. Het resultaat is een heerlijk zacht smeltende kaas met knapperig bladerdeeg en het frisse van de cranberry’s! Genieten! Het camembert in bladerdeeg recept vind je hier!

Borrelbrood met kaas

Borrelbrood met kaas

Met dit recept tover je een kant en klaar brood in een mum van tijd om tot een heerlijk borrelbrood! Met de vulling kun je volop variëren. Gebruik bijvoorbeeld andere kazen, voeg een pesto of tapenade toe of verstop ook plakjes vleeswaren in het brood. Mijn borrelbrood recept vind je hier!

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Reacties (1)
Patricia 2020-12-17 08:58:55

Lekker allemaal!
Wij maken mini kippasteitjes, die van jou.
Die zijn zò zalig!!

Beantwoorden
PA
Rutger 2020-12-20 09:12:22

Heel leuk! Geniet er van en alvast fijne dagen!

Beantwoorden