Deze camembert in bladerdeeg is perfect als hapje op je borreltafel! Doordat de camembert in het bladerdeeg wordt meegebakken is deze heerlijk zacht. In combinatie met het knapperige bladerdeeg en de frisse cranberryjam levert dat een onwijs lekker bladerdeeg hapje op! Behalve voor de borrel is dit bladerdeeg recept ook perfect om te gebruiken als voorgerecht. Met een simpele groene (kruiden)salade erbij heb je een heerlijk feestelijk voorgerecht!

Camembert in bladerdeeg

Voor de camembert in bladerdeeg heb ik het koelverse bladerdeeg van Tante Fanny gebruikt. Dit deeg vind je in de koeling van de supermarkt en is direct klaar om te gebruiken. Daardoor is dit recept heel makkelijk om te maken en heb je de camembert in deeg binnen een kwartier in de oven. Zo heb je zelf ook alle tijd om gezellig mee te borrelen! Wil je meer inspiratie voor lekkere bladerdeegrecepten? Check dan hier de gratis receptenboekjes van Tante Fanny!

Camembert in bladerdeeg
Ingrediëntenlijst

Camembert in bladerdeeg maken

Verwarm de oven voor op 200 °C en haal het bladerdeeg 10 minuten voordat je het gaat gebruiken uit de koelkast.

Rol het deeg met bakpapier en al uit en leg dit op de bakplaat. Snijd of steek twee cirkels uit het bladerdeeg. Eén met een doorsnede van ongeveer 16 centimeter en één van 22 centimeter. Om dit gemakkelijk te doen kun je gebruik maken van een bordje of springvorm met ongeveer die maat.

Leg de camembert in het midden van de kleine bladerdeeg plak en verdeel de cranberryjam of-compote over de kaas. Bestrijk de randjes van het deeg met wat water en bedek de camembert vervolgens met de grote plak bladerdeeg. Druk aan de zijkanten het deeg goed aan met de tanden van een vork. Eventueel kun je het deeg aan de zijkant mooi rond bijsnijden.

Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei. Steek vormpjes uit het overgebleven bladerdeeg en plak deze op de bovenkant. Bestrijk ook deze met losgeklopt ei. Bak de camembert in bladerdeeg 25-30 minuten. Laat hem na het bakken 15-30 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Tip: Bladerdeeg dat over blijft kun je in kleine stukjes snijden of uitsteken, bestrijken met ei, bestrooien met grof zeezout en/of sesamzaad en meebakken voor lekkere hartige koekjes.

Camembert in bladerdeeg
Camembert in bladerdeeg
Camembert in bladerdeeg
Camembert in bladerdeeg

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Tante Fanny

Foto’s: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (0)

U kunt niet meer reageren.