Ingrediëntenlijst
  • Voor de jam
  • 250 gr (diepvries)cranberry’s
  • 250 gr suiker
  • 125 ml water

Deze cranberryjam is heel makkelijk om zelf te maken en hij smaakt onwijs lekker. Lekker voor op brood, in een taart of bij een vleesgerecht. Over het algemeen wordt er vaak geleisuiker gebruikt om jam te maken, maar voor in dit cranberryjam recept is dat niet nodig. Cranberry’s bevatten van nature zoveel pectine dat dit genoeg is om de jam dik te maken. Tijdens het afkoelen van de jam wordt deze trouwens nog veel dikker, dus kook het mengsel niet veel langer door.

En wil je een extra lekkere smaak geven aan de jam? Gebruik dan bijvoorbeeld sinaasappelsap in plaats van water, of voeg wat geraspte sinaasappelschil toe. Of laat wat specerijen meekoken, zoals vanille, gember, steranijs of kaneel.

Bereiding: Cranberryjam

Doe alle ingrediënten voor de jam in een pan en breng deze langzaam aan de kook. Laat het mengsel 15 tot 20 minuten rustig doorkoken, tot de cranberry’s opengesprongen zijn. Roer de jam daarbij regelmatig door. Aan het einde kun je nog met een garde door de jam roeren, om de cranberry’s wat fijner te maken. Giet de hete cranberryjam in een gesteriliseerde jampot en sluit deze af met de deksel.

Foto: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen