Sinds ik door heb hoe leuk en makkelijk het is om zelf marshmallows te maken ben ik niet meer te stoppen! Je kunt bijna iedere smaak aan een marshmallow geven en ze in veel verschillende vormen maken. Echt heel leuk om te doen! Van deze marshmallows op een stokje wordt ik heel blij! Ze zien er super leuk uit en zijn doordat ze in de chocolade zijn gedoopt ook nog eens extra lekker.
In plaats van mijn basisrecept met vanille kun je ook mijn recept voor frambozen marshmallows gebruiken als basis voor dit recept! Na het dippen in de chocolade kun je de marshmallows ook bestrooien met sprinkles, gehakte nootjes of wat je maar lekker vindt.
Marshmallows maken
Maak het mengsel voor vanille marshmallows volgens dit recept. Doe het mengsel na het kloppen in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1 – 1 ½ centimeter doorsnede.
Spuit op een siliconen matje of een stuk bakpapier (vet dit eventueel licht in met een neutrale olie) kleine dopjes van het marshmallowmengsel en druk hier de houten stokjes in. Spuit vervolgens op alle stokjes in een zigzaggende beweging een mooie marshmallow (zie foto). Laat de marshmallows een nacht opstijven en drogen op kamertemperatuur.
Tempereer de pure chocolade via de tableermethode of de makkelijkere methode in de magnetron. Haal de stokjes met marshmallow voorzichtig los van hun ondergrond en doop ze in de pure chocolade. Zorg dat alle marshmallow bedekt is met een laagje chocolade. Schud de overtollige chocolade er af en leg ze op een stuk bakpapier. Bestrooi de marshmallows met je strooisel naar keuze en laat de chocolade stevig worden. Bewaar de marshmallows luchtdicht verpakt op kamertemperatuur.
Foto’s: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Hoi Rutger,
Het is idd leuk om zelf marshmallows te maken en niet moeilijk. Gedipt in chocola heb ik nog nooit gedaan met marshmallow en lijkt me erg lekker, zeker als de chocola goed getableerd is. Knapperige chocola en dan die zachte marshmallow....lijkt me lekker! Ik ga het zeker proberen, dus bedankt voor de tip.
Hartelijke groetjes en tot een volgende keer.
Hoi Rutger,
Nog 1 vraag, die vergat ik net.
Is er een reden waarom jij platte stokjes gebruikt ipv ronde?
Bedankt alvast.
Groetjes.
Hoi! Daar is geen specifieke reden voor, deze had ik toevallig in huis. Wel denk ik dat de marshmallow net iets beter blijft zitten op een plat stokje dan aan een rond stokje.
BeantwoordenU kunt niet meer reageren.
Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.