In dit artikel vind je een verzameling van de lekkerste tiramisu recepten; van de klassieke versie tot een zomerse aardbeien tiramisu en van tiramisu taartjes tot ijstaart. Heerlijk als dessert, voor bij de koffie of gewoon om tussendoor van te genieten! Welke van deze heerlijke tiramisu variaties is jouw favoriet?

Klassieke tiramisu mascarpone – recept

Klassiek tiramisu

Dit tiramisu basisrecept is altijd een succes! De romige vulling van mascarpone en luchtig opgeklopt ei gaat perfect samen met de zachte lange vingers. In de klassieke versie wordt naast espresso ook marsala gebruikt om de lange vingers in te dopen. Zelf vind ik het ook heerlijk om daar amandellikeur of cognac voor te gebruiken, maar natuurlijk kun je elke soort sterke drank gebruiken die je maar lekker vindt. Of vervang de drank door wat suikersiroop om zo tiramisu zonder alcohol te maken. Mijn klassieke tiramisu recept vind je hier!

Tiramisu tartelettes

Tiramisu taartjes

Deze tiramisu tartelettes bestaan uit een knapperige bodem met daarop een laagje chocolade ganache en een romige koffie-mascarponevulling. Ze zijn perfect om van te genieten bij een kop koffie of als (onderdeel) van een dessert! Mijn recept voor kleine tiramisu taartjes vind je hier!

Aardbeientiramisu

Aardbeien tiramisu

Zodra de aardbeien weer in het seizoen zijn, maak ik er deze aardbeien tiramisu van! De heerlijke romige aardbeienvulling in combinatie met verse aardbeien en knapperig schuim maakt deze variant echt onweerstaanbaar! Voor de lange vingers kun je sinaasappelsap gebruiken, maar nog lekkerder wordt het als je dat gedeeltelijk vervangt door limoncello! Check hier mijn aardbeien tiramisu recept!

Tiramisu soezen – recept

Tiramisu soezen

Deze tiramisu variant combineert het beste van twee recepten: tiramisu en soezen. Deze soezen hebben een heerlijke krokante bovenkant en ze zijn gevuld met een zijdezachte mascarponecrème! Echt genieten! Check hier het tiramisu soezen recept!

Tiramisu met frambozen en witte chocolade

Frambozen tiramisu

Frambozen en witte chocolade zijn een heerlijke combinatie, zo ook in deze zomerse frambozen tiramisu! Het recept van deze frambozen witte chocolade tiramisu vind je hier!

Tiramisu ijstaart – recept

Tiramisu ijstaart

Geniet van deze heerlijke en makkelijk tiramisu ijstaart! Dit dessert is heel goed voor te bereiden. Je kunt ‘m al enkele dagen tot een week van tevoren maken en gewoon bewaren in de vriezer. Voor deze ijstaart heb je geen ijsmachine nodig, enkel een mixer of een getrainde pols en een garde! Het tiramisu ijstaart recept lees hier!

Limoncello tiramisu

Limoncello tiramisu

Ben je ook zo dol op limoncello? Dan is deze limoncello tiramisu echt iets voor jou! De romige mascarponevulling, de frisse limoncello en het rode zomerfruit maken deze limoncello tiramisu waanzinnig lekker! Het recept vind je hier!

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (2)
Thea 2021-12-23 11:50:22

Hallo Rutger, kun je de lange vingers ook in chocomel dopen.
De kleinkinderen kunnen het dan mss ook eten
Ik hoor het graag.
Groet Thea

Beantwoorden
TH
Rutger 2021-12-24 09:41:20

Dat kan prima!

Beantwoorden
Mia 2022-11-17 16:39:03

Hallo rutger, kun je tiramisu een dag van tevoren maken.? Ben bang voor vocht onderop😝

Beantwoorden
MI
Rutger 2022-11-19 08:37:17

Dat kan prima!

Beantwoorden