Deze pinsa melanzane is een knipoog naar een klassiek Italiaans ovengerecht: Melanzane alla parmigiana. Melanzane betekent aubergine en dat is een groente die ik sowieso graag gebruik. De combinatie van aubergine, tomatensaus, mozzarella en Parmezaanse kaas is super lekker, zowel in het traditionele gerecht als op deze pinsa. Extra lekker aan een pinsa melanzane is de combinatie van de smaakvolle topping en de knapperige bodem. 

Pinsa melanzane

Wist je trouwens dat deze ontzettend lekkere pinsa vegetarisch is? Voor deze vegetarische pinsa’s gebruik ik zelfgemaakte pinsabodems, die je maakt met mijn pinsa recept.

Met dit recept kun je vier vegetarische pinsa’s maken. 

Pinsa melanzane
Ingrediëntenlijst
Broodbakbol banner mobiel

Zelf pinsa melanzane parmigiana maken 

Verwarm de oven voor op 250 °C. Je kunt de pinsa net als in het pinsa basisrecept op een pizzasteen bakken, maar je kunt ‘m nu ook gewoon op een bakplaat in de oven schuiven. 

Snijd de aubergine in plakken van een kleine centimeter dik. Meng de olijfolie met de geperste knoflook en het zout. Bestrijk de aubergineplakken aan beide kanten met de knoflookolie. Verhit een grillpan of contactgrill en grill de plakken aubergine aan beide zijden.

Verdeel de tomatensaus over de bodems. Dat gaat het makkelijkst door de saus met de bolle kant van een lepel over de bovenkant van de pinsa’s te strijken. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel deze over de tomatensaus. Leg daar de plakken gegrilde aubergine op en bestrooi alles tot slot met de Parmezaanse kaas. Bak de pinsa melanzane parmigiana 5-8 minuten, tot de zijkant goudbruin is en de mozzarella goed gesmolten. Verdeel wat blaadjes verse basilicum over de pinsa melanzane en serveer ‘m direct.  

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (0)

U kunt niet meer reageren.