Alle vegan baksels
  Vegan bakken

  Ben je op zoek naar lekkere vegan bakrecepten? Misschien ben je net gestart met vegan eten of je krijgt vegan familie of vrienden op bezoek. Of misschien ben je gewoon nieuwsgierig en wil je eens wat anders maken in de keuken. Wat de reden ook is om veganistisch te koken, deze recepten zijn perfect om te maken. Iemand die veganistisch eet, hoeft namelijk zeker niet gebak, koekjes of andere lekkernijen te laten staan.
  Wat je eetgewoontes of dieetwensen ook zijn, het is natuurlijk belangrijk dat je ook van het eten kunt genieten. Met deze vegan bakrecepten kan dat. Mooi meegenomen is dat het ook ontzettend leuk is om deze lekkernijen te maken. Dankzij dit handige overzicht van mijn vegan bakrecepten vind je eenvoudig een lekker vegan recept om mee aan de slag te gaan.

  Hoe vegan bakken?

  Als je niet gewend bent om vegan te bakken, kan dit in het begin overweldigend zijn. Dit is vooral het geval als je geen duidelijke recepten volgt, maar zelf niet-vegan recepten vegan maakt. Welke ingrediënten heb je bijvoorbeeld nodig en kun je deze producten vervolgens gewoon in de supermarkt halen? Deze manier van vegan bakken is vooral geschikt voor mensen die weten wat de juiste alternatieven zijn voor de dierlijke producten in een recept.
  Makkelijker is het om een vegan bakrecept te volgen, zoals een van de recepten die je op deze pagina vindt. Zo weet je precies welke ingrediënten je nodig hebt, hoe je ze gebruikt en je bent ervan verzekerd dat je een lekker eindresultaat op tafel zet.

  Vegan bakken: 6 tips

  De meeste dierlijke ingrediënten hebben meerdere vegan of plantaardige alternatieven. Het kan daarom lastig zijn om te achterhalen welk vegan ingrediënt het beste is voor een specifiek recept. Soms is er een goed 1-op-1 alternatief, maar in andere recepten heb je meerdere veganistische ingrediënten nodig om een dierlijk product te vervangen.
  Benieuwd wat goede alternatieven zijn voor dierlijke producten? Bekijk dan de volgende tips:

  • Melk kun je vervangen door een plantaardige variant, zoals havermelk, amandelmelk of sojamelk.
  • Eieren kun je onder meer vervangen door een lijnzaad-ei, chiazaad-ei, appelmoes of banaan in combinatie met bakpoeder. Het verschilt per recept welke vervanging het beste resultaat geeft.
  • Heb je alleen eiwit nodig? Gebruik dan aquafaba, dit kun je net als eiwit stijf kloppen.
  • Vervang boter door een vegan of plantaardige boter.
  • Agar agar is een veganistisch alternatief voor gelatine.
  • Room vervang je bijvoorbeeld door kokosroom of een andere plantaardige of vegan room.

  Wat zijn de beste vegan bakrecepten?

  Er zijn ontzettend veel verschillende veganistische bakrecepten. Je hebt recepten die weinig tijd kosten of waar je juist lang voor in de keuken staat. Je hebt baksels die ideaal zijn als beginnende bakker of juist vooral geschikt zijn als je al wat meer ervaren bent. Ook heb je de optie om zoete of juist hartige lekkernijen te maken.

  Zoete vegan bakrecepten

  Voor de echte zoetekauwen zijn mijn zoete vegan bakrecepten ideaal. Geniet van basic vegan bakrecepten, zoals deze veganistische brownies, deze vegan koekjes of ga aan de slag met mijn vegan appeltaart recept.
  Juist uniekere recepten proberen? Probeer dan eens mijn vegan cupcakes met frambozentopping of deze vegan chocoladetaart. Vegan bakken met aquafaba? Maak dan deze vegan aardbeien meringues.

  Hartige vegan bakrecepten

  Vegan bakrecepten zijn gelukkig niet alleen zoet. Ook voor de liefhebbers van hartige traktaties zijn er vegan opties. Geniet bijvoorbeeld van een lekkere vegan quiche of verras je gasten met een vegan borrelhapje, zoals deze oesterzwam bitterballen.

  Vegan bakken? Ontdek je favoriete recepten

  Het idee dat vegan of plantaardig eten ingewikkeld, saai of zelfs vies is, verdwijnt gelukkig steeds meer naar de achtergrond. Er zijn ontzettend veel lekkere gerechten of baksels die alleen gemaakt zijn van veganistische of plantaardige ingrediënten. Wil je inspiratie opdoen voordat je zelf de keuken induikt? Bekijk dan al mijn vegan bakrecepten en kies welke lekkernij past bij je wensen en de gelegenheid.