Ingrediëntenlijst
  • Voor het deeg
  • 125 gr bloem
  • 90 gr boter
  • 45 gr suiker
  • 45 gr bruine basterdsuiker
  • ½ eidooier
  • 1¼ tl bakpoeder
  • ¼ tl zout
  • 1/2 tl vanille-extract

Deze kleine frambozengebakjes vallen altijd in de smaak. Ze zijn wat kleiner dan echt gebakjes en daarom passen ze goed bij een high tea of als onderdeel van een dessert. Natuurlijk kun je met het fruit variëren, gebruik wat jij lekker vindt en wat er in het seizoen is!

Kleine frambozengebakjes

Bereiding: Kleine frambozengebakjes

Kneed alle ingrediënten voor het deeg tot je er een samenhangende bal van kunt maken. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een cupcaketray in met boter. Rol het deeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een dikte van 6 millimeter en steek hier rondjes uit ter grootte van de bodem van de vormpjes. Meng het spijs met zoveel ei tot het goed spuitbaar is en doe dit in een spuitzak met een klein glad spuitmondje. Spuit op ieder deegplakje een cirkel spijs (houd de buitenste halve centimeter vrij). Bak de bodempjes in 15-20 minuten gaar. Plaats direct als de vorm uit de oven komt een met bakpapier beklede (bak)plaat op de vorm. Draai de vorm met plaat en al in één snelle beweging om en zet deze met een klap op het werkblad. Laat de omgekeerde bodems afkoelen.

Klop de banketbakkersroom los en doe deze in een spuitzak met een glad spuitmondje. Spuit op iedere bodem een cirkel van de room en plaats hier de frambozen op. Bestuif de frambozengebakjes voor het serveren licht met poedersuiker.

Kleine frambozengebakjes

Foto’s: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (8)
Carla 2017-03-08 17:23:05

o heerlijk

Beantwoorden
CA
saya 2016-05-29 19:56:53

Lekkerrrr.! Gekke vraag misschien, maar vouw je die halve centimeter deeg rondom het spijs voordat het de oven in gaat niet omhoog? Of rijst dat vanzelf omhoog?

Beantwoorden
SA
Rutger 2016-05-29 23:47:52

Helemaal geen gekke vraag! Het rijst vanzelf in de oven. De plak deeg is gewoon plat, met in het midden een rondje spijs. De opstaande randjes ontstaan vanzelf in de oven.

Beantwoorden
Miranda 2016-05-26 21:16:42

Hoi Rutger,

Voor hoeveel gebakjes is dit recept ongeveer? Ze zien er super lekker uit en wil ze graag eens maken!

Groetjes

Beantwoorden
MI
Rutger 2016-05-27 06:43:02

Hoi Miranda ,
Je kan er zeker 12 gebakjes mee maken!
Groetjes, Rutger

Beantwoorden
Renate 2016-05-25 23:37:57

Het water loopt al in m'n mond... Waar kan ik het beste e lekkerste amandelspijs kopen?

Beantwoorden
RE
Rutger 2016-05-25 23:40:49

Zelf maken is het lekkerste! Maar anders heeft de notenboer vaak ook hele lekkere.

Beantwoorden
Je@net 2016-05-25 20:28:45

Ziet er erg leuk (en lekker :o) uit. Ben volgende week jarig en krijg mijn vriendinnen op de thee. Denk dat dit smakelijke hapje er wel in zal gaan dan!

Beantwoorden
JE
mary 2016-05-25 12:47:51

Beste Rutger kan je deze gebakjes ook invriezen ( zonder fruit uiteraard ) bvd Mary

Beantwoorden
MA
Rutger 2016-05-25 16:53:50

Je kan de gebakken bodempjes heel goed invriezen! Wel zonder de gele room en het fruit.

Beantwoorden
Ingrid 2016-05-25 09:45:29

Dze ga ik beslist maken, wat een leuke, simpele gebakjes. Ik zoek dit soort om b.v. een high tea te maken, super!

Beantwoorden
IN
Dory 2016-05-25 09:26:07

Hoi Rutger,

Het lijkt me een leuk gebakje om te maken! Ik hou alleen niet zo van spijs.. Heb je hier een alternatief voor?

Groetjes

Beantwoorden
DO
Rutger 2016-05-25 10:24:41

Hoi, je kan de bodempjes ook zonder spijs bakken, ze zullen dan iets krokanter worden. De baktijd moet je dan waarschijnlijk wel iets verkorten.

Beantwoorden