- Voor de mokka crème
- 300 gr boter, op kamertemperatuur
- 75 gr poedersuiker
- 1 recept banketbakkersroom, op kamertemperatuur
- 30-60 ml zelfgemaakt mokka-extract
Deze zelfgemaakte mokka-crème is perfect voor een mokkataart, een hazelnootschuimtaart, om bokkenpootjes mee te vullen, om cupcakes mee op te spuiten en ga zo maar door. Door het zelfgemaakte mokka-extract krijgt de botercrème een heerlijke mokkasmaak. De crème is op basis van banketbakkersroom en dat maakt hem minder zwaar en vet dan andere botercrèmes.
Wat wil jij maken met deze mokka-botercrème?
Bereiding: Mokka-botercrème
Zorg dat de banketbakkersroom en de boter beide op kamertemperatuur zijn voordat je gaat beginnen. Klop de boter met de poedersuiker luchtig op. Voeg de banketbakkersroom daaraan toe en klop het geheel door. Als de botercrème gaat schiften is het mengsel te koud; zet de schaal dan even in wat warm water of zet een warme föhn op de schaal.
Breng de botercrème op smaak met het mokka-extract. Voeg niet alles in één keer toe, maar proef tussendoor. Het ene extract is sterker dan het andere en hoe sterk je jouw mokka-crème op smaak wilt is natuurlijk ook een kwestie van smaak.
Foto: Erik Spronk






