Deze zelfgemaakte mokka-crème is perfect voor een mokkataart, een hazelnootschuimtaart, om bokkenpootjes mee te vullen, om cupcakes mee op te spuiten en ga zo maar door. Door het zelfgemaakte mokka-extract krijgt de botercrème een heerlijke mokkasmaak. De crème is op basis van banketbakkersroom en dat maakt hem minder zwaar en vet dan andere botercrèmes.

Wat wil jij maken met deze mokka-botercrème?

Ingrediëntenlijst
Broodbakbol banner desktop
Bijbels korting mob

Mokka-botercrème maken

Zorg dat de banketbakkersroom en de boter beide op kamertemperatuur zijn voordat je gaat beginnen. Klop de boter met de poedersuiker luchtig op. Voeg de banketbakkersroom daaraan toe en klop het geheel door. Als de botercrème gaat schiften is het mengsel te koud; zet de schaal dan even in wat warm water of zet een warme föhn op de schaal.

Breng de botercrème op smaak met het mokka-extract. Voeg niet alles in één keer toe, maar proef tussendoor. Het ene extract is sterker dan het andere en hoe sterk je jouw mokka-crème op smaak wilt is natuurlijk ook een kwestie van smaak.

Foto: Erik Spronk

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (13)
José 2017-10-05 15:18:17

Rutger hoeveel banketbakkersroom moet er gemengd met de boter worden?

Beantwoorden
JO
Rutger 2017-10-11 12:15:06

Als je op de link drukt kom je bij het recept, het is banketbakkersroom van 500 ml melk.

Beantwoorden
Sjobo 2017-10-05 18:15:01

Rutger schrijft: 1 recept banketbakkersroom!
Druk even op dit "rode linkje" en je komt er vanzelf achter...

Beantwoorden
SJ
Linda 2017-11-19 16:23:04

Hoe lang blijft dit goed als je het hele recept hebt gemaakt?

Beantwoorden
LI
Rutger 2017-11-19 21:28:47

In de koelkast enkele dagen, in de vriezer een paar maanden.

Beantwoorden
Linda 2017-11-21 15:21:52

oh super bedankt voor het antwoord. Ik weet genoeg. Wist trouwens niet dat je dit ook nog kon invriezen.

Beantwoorden
LI
Elyna 2018-02-14 15:48:39

Hoi Rutger,

Vandaag botercreme gemaakt. Maar zodra ik de banketbakkersroom erbij doe blijven er een soort gelatine achtige bubbeltjes inzitten. Het zit niet in de schift maar hij wordt niet mooi glad. Kan het zijn dat ik iets verkeerd heb gedaan? Dat ik misschien eerst de banketbakkersroom had moeten opkloppen voor ik er botercreme van maak? Ik had hem na het maken in de koelkast gezet zodat het niet te warm zou zijn maar daardoor werd het een soort pudding.

Beantwoorden
EL
Rutger 2018-02-20 11:04:24

Hoi! Waren beide goed op kamertemperatuur? Het kan liggen aan de banketbakkersroom of aan de temperatuur. Wellicht dat je met 1 van onderstaande bakhulpen verder komt.

https://www.rutgerbakt.nl/botercreme-is-geschift-of-te-slap-bakhulp/
https://www.rutgerbakt.nl/banketbakkersroom-bakhulp/

Beantwoorden
Nathalie 2019-06-12 20:35:22

Wat voor één boter word er gebruikt? Roomboter of gewoon margarine?

Beantwoorden
NA
Rutger 2019-06-17 14:44:55

Altijd echte boter, dus roomboter.

Beantwoorden
Nathalie 2019-06-12 21:51:02

Word er roomboter of margamargarine gebruikt?

Beantwoorden
NA
Rutger 2019-06-17 14:44:34

Roomboter.

Beantwoorden
patricia 2020-01-07 23:31:38

hoe maak je mokka extract..met oploskoffie ??

Beantwoorden
PA
Rutger 2020-01-14 09:25:57

Je vindt hier enkele recepten voor mokka-extract: https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/vier-manieren-om-zelf-mokka-extract-maken/

Beantwoorden
Thérèse 2020-10-04 22:52:19

Dit recept ziet er erg lekker uit! Zou je het ook kunnen gebruiken om een taart af te smeren voordat je hem versiert met amandelspijs?

Beantwoorden
TH
Rutger 2020-10-05 09:23:51

Hoi! Bedoel je met marsepein? Dat kan!

Beantwoorden
Amélie 2021-06-23 14:24:47

Dag Rutger!
heeft u ook een recept voor gewone botercrème zonder banketsbakkerroom? Want ik heb de laatste keer gemerkt dat banketsroom maken best lang duurt :)
Danku!

Beantwoorden
AM
Merel 2022-01-06 16:11:25

Boter en dezelfde hoeveelheid poedersuiker kan ook wel erg zoet

Beantwoorden
ME
Rutger 2021-06-27 12:54:44

Ik maak ze vooral met banketbakkersroom of Italiaanse meringue, de versie met poedersuiker, boter en een beetje melk vind ik zelf minder lekker, dus daar heb ik geen recept van.

Beantwoorden
Debby 2021-07-06 21:34:38

Hoi, moet ik nog een vanilkestokje gebruiken bij de banketbakkersroom aangezien ik het op smaak breng met mokka extract?
En is dit recept stevig genoeg voor tussen een bisquit aangezien ik denk datde banketroom weer vloeibaarder wordd na opkloppen met boter?

Beantwoorden
DE
Rutger 2021-07-13 09:34:58

Het is wel lekker om dan ook vanille mee te koken. En het kan prima als taartvulling.

Beantwoorden
C timmermans 2021-09-20 17:06:14

Ik kan niet in de ingerentenlijst komen.

Beantwoorden
C
Rutger 2021-09-26 21:39:13

Wat gek. heb je een andere browser of vaste computer gebruikt toevallig?

Beantwoorden
Rachel 2022-01-27 21:54:03

Kan je ook mokkacreme maken met banketbakkersroom en in plaats van met boter met slagroom?

Beantwoorden
RA
Rutger 2022-01-31 19:31:24

Dan krijg je een Zwitserse room met mokka. Ook lekker, maar niet geschikt om bijvoorbeeld een taart mee af te smeren. Meer info: https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/zwitserse-room-basisrecept/

Beantwoorden
jos 2022-10-16 12:52:23

goede morgen Rutger
heb inmiddels 2 maal geprobeerd de mocca crème te maken maar bieden keren wil de crème niet stijf worden hij blijft lobbig en is haast niet te spuiten enig idee wat ik fout doe heb me aan je recept gehouden

Beantwoorden
JO
Rutger 2022-10-17 08:11:27

Hoi. Zet de crème na het kloppen even in de koelkast. Deze zal dat steviger worden en daardoor goed op te spuiten. Laat 'm niet te lang in de koelkast staan, dan wordt de crème juist te hard.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.