Ingrediëntenlijst

Deze zelfgemaakte mokka-crème is perfect voor een mokkataart, een hazelnootschuimtaart, om bokkenpootjes mee te vullen, om cupcakes mee op te spuiten en ga zo maar door. Door het zelfgemaakte mokka-extract krijgt de botercrème een heerlijke mokkasmaak. De crème is op basis van banketbakkersroom en dat maakt hem minder zwaar en vet dan andere botercrèmes.

Wat wil jij maken met deze mokka-botercrème?

Bereiding: Mokka-botercrème

Zorg dat de banketbakkersroom en de boter beide op kamertemperatuur zijn voordat je gaat beginnen. Klop de boter met de poedersuiker luchtig op. Voeg de banketbakkersroom daaraan toe en klop het geheel door. Als de botercrème gaat schiften is het mengsel te koud; zet de schaal dan even in wat warm water of zet een warme föhn op de schaal.

Breng de botercrème op smaak met het mokka-extract. Voeg niet alles in één keer toe, maar proef tussendoor. Het ene extract is sterker dan het andere en hoe sterk je jouw mokka-crème op smaak wilt is natuurlijk ook een kwestie van smaak.

Foto: Erik Spronk

Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (4)
Elyna 2018-02-14 15:48:39

Hoi Rutger,

Vandaag botercreme gemaakt. Maar zodra ik de banketbakkersroom erbij doe blijven er een soort gelatine achtige bubbeltjes inzitten. Het zit niet in de schift maar hij wordt niet mooi glad. Kan het zijn dat ik iets verkeerd heb gedaan? Dat ik misschien eerst de banketbakkersroom had moeten opkloppen voor ik er botercreme van maak? Ik had hem na het maken in de koelkast gezet zodat het niet te warm zou zijn maar daardoor werd het een soort pudding.

Beantwoorden
EL
Rutger 2018-02-20 11:04:24

Hoi! Waren beide goed op kamertemperatuur? Het kan liggen aan de banketbakkersroom of aan de temperatuur. Wellicht dat je met 1 van onderstaande bakhulpen verder komt.

https://www.rutgerbakt.nl/botercreme-is-geschift-of-te-slap-bakhulp/
https://www.rutgerbakt.nl/banketbakkersroom-bakhulp/

Beantwoorden
Linda 2017-11-19 16:23:04

Hoe lang blijft dit goed als je het hele recept hebt gemaakt?

Beantwoorden
LI
Rutger 2017-11-19 21:28:47

In de koelkast enkele dagen, in de vriezer een paar maanden.

Beantwoorden
Linda 2017-11-21 15:21:52

oh super bedankt voor het antwoord. Ik weet genoeg. Wist trouwens niet dat je dit ook nog kon invriezen.

Beantwoorden
LI
Sjobo 2017-10-05 18:15:01

Rutger schrijft: 1 recept banketbakkersroom!
Druk even op dit "rode linkje" en je komt er vanzelf achter...

Beantwoorden
SJ
José 2017-10-05 15:18:17

Rutger hoeveel banketbakkersroom moet er gemengd met de boter worden?

Beantwoorden
JO
Rutger 2017-10-11 12:15:06

Als je op de link drukt kom je bij het recept, het is banketbakkersroom van 500 ml melk.

Beantwoorden