Deze mango-passievruchtsaus is super lekker en heerlijk tropisch. Het is de perfecte exotische toevoeging voor ijs, yoghurt of pudding. Of schenk de saus over wafels, of gebruik als topping op een taart.
Voor deze zoete mangosaus met passievrucht gebruik ik vers fruit. Gebruik een zo rijp mogelijke mango, dat levert de lekkerste saus op. De mango zorgt ervoor dat de saus dik wordt, waardoor je in tegenstelling tot andere fruitsauzen die op mijn site staan voor dit recept geen geleisuiker hoeft te gebruiken.
Toch liever een andere saus maken? Probeer dan mijn frambozensaus, aardbeiensaus of bramensaus.
Mango-passievruchtsaus maken met diepvriesfruit
Heb je geen vers fruit bij de hand? Je kunt voor deze passievrucht-mangosaus ook diepvriesfruit gebruiken. Dat is makkelijk in gebruik en vaak goed van smaak. Gebruik 225-250 gram mango en 70-80 gram passievruchtpulp uit de vriezer. Laat beide fruitsoorten ontdooien en zeef de passievruchtpulp zoals in het recept beschreven staat.
Passievrucht-mangosaus bewaren
Je kunt deze mangosaus 4-5 dagen in de koelkast bewaren. Invriezen is ook mogelijk, dan blijft de saus 3 maanden goed. Kies je voor invriezen, vries de saus dan in kleine vormpjes zoals een ijsblokjesvorm in. Eenmaal bevroren haal je de klontjes uit de vorm en bewaar je ze in een diepvrieszakje of -bakje. Zo kun je per keer uit de vriezer halen wat je nodig hebt, handig!
- Voor de mango-passievruchtsaus
- 1 grote rijpe mango
- sap van ½-1 limoen
- 70 gr suiker
- 50 ml water
- 4 passievruchten
Zelf passievrucht-mangosaus maken
Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Je hebt voor dit recept 225-250 gram schoongemaakte mango nodig. Snijd de mango in kleine stukjes en doe die samen met het limoensap, de suiker en het water in een steelpan. Snijd de passievruchten doormidden en schep de pulp in een fijne zeef, die boven het pannetje hangt. Wrijf de pulp van de passievrucht met de bolle kant van een lepel door de zeef, zodat de zwarte pitjes in de zeef achterblijven. De pitjes gebruik je niet in dit recept.
Breng alles al roerend aan de kook en laat de passievrucht-mangosaus 3-4 minuten zachtjes doorkoken. Haal de pan van het vuur en mix alles in een blender of met een staafmixer tot een gladde saus. Laat deze afkoelen voor gebruik.
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)