Ingrediëntenlijst
  • Voor de pindarotsjes
  • 200 gr pure chocolade, getempereerd
  • 130 gr ongezouten geroosterde pinda’s

Zelf pindarotsjes maken is makkelijk om te doen en geeft een heerlijk resultaat. Het leuke eraan is dat je met bijna alles kunt variëren. Je kunt in plaats van pure chocolade ook melk of wit gebruiken, (een gedeelte van) de pinda’s vervangen door andere noten, gedroogd fruit toevoegen of zelf mini-marshmallows toevoegen voor een verrassend effect. Zelfgemaakte pindarotsjes zijn ook heel leuk om als cadeautje te geven!

Het is wel belangrijk dat je voor dit pindarotsjesrecept getempereerde chocolade gebruikt. Het tempereren van de chocolade zorgt ervoor dat die na het afkoelen weer mooi knapperig wordt en een mooie glans krijgt. Chocolade die niet getempereerd is wordt op kamertemperatuur niet meer goed hard, knakt niet als je hem afbijt of doorbreekt en heeft ook geen mooie glans, maar een wittige uitslag. Je kunt chocolade tempereren op de klassieke manier, zoals in deze how-to of met behulp van de magnetron (kijk hier voor een stap-voor-stap uitleg).

Pindarotsjes recept

Bereiding: Pindarotsjes

Dit is bijna geen recept te noemen, zo makkelijk is het. Meng de getempereerde chocolade met de pinda’s. Schep eetlepels van het mengsel op bakpapier. Laat de chocolade in de koelkast stollen en bewaar de pindarotjes vervolgens op kamertemperatuur.

Foto: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reactie.
Reacties (9)
Corry 2018-01-25 07:53:08

Geeft gedroogde fluit geen splinters ???

Beantwoorden
CO
Rutger 2018-01-25 08:53:21

Dat zou ik inderdaad niet proberen! Dank voor je oplettendheid! Ik heb het aangepast.

Beantwoorden
Yvonne 2018-01-25 09:53:18

Lekker! Ga ik maken op de magnetron manier.
Bedankt voor die uitleg.

Beantwoorden
YV
Iemand 2018-09-22 14:14:24

Ik snap niet wat getempeerd is en waar kan je dat kopen? Bedankt!

Beantwoorden
IE
Rutger 2018-09-24 07:50:12

Als je op de link onder het woord tempereren drukt (in de inleiding) kom je op een artikel waar dat wordt uitgelegd. Het gaat om de manier van smelten van de chocolade, zodat het daarna weer goed stevig wordt en een mooie glas krijgt.

Beantwoorden
Anita 2020-12-15 13:58:23

Wauw! Super goed gelukt met het tempereren vd chocolade in de magnetron! Bedankt Rutger!

Beantwoorden
AN
Marja 2021-06-06 12:28:23

heerlijk! ik heb de chocola in de magnetron getempeerd. 400gr.
ik had wat oude walnoten, amandelen en pinda's en weet dan niet hoeveel ik er van moet gebruiken.
ergens is het 200gr chocola met 130gr noten.
Dus een beetje gegokt.
staat nu in de koelkast te stollen, kan niet wachten.....

Beantwoorden
MA
Rutger 2021-06-06 12:53:45

Dat klinkt heerlijk!

Beantwoorden
Ger de Keyzer 2021-11-07 19:31:06

Bij de supermarkt vind je ook smeltchocolade, puur, melk en pure melk. Dat is nog makkelijker want die moet al voorbereid zijn, toch?

Beantwoorden
GE
Rutger 2021-11-10 08:11:53

Om eerlijk te zijn heb ik geen ervaring met de smeltchocolade uit de supermarkt, maar deze moet alsnog wel getempereerd worden.

Beantwoorden
Mirjam 2021-12-16 10:42:48

Ondertussen is het zowat traditie dat ik deze maak met kerst voor mijn schoonfamilie. Altijd dit recept! Top!

Beantwoorden
MI
Rutger 2021-12-21 08:23:34

Superleuk! En lekker!

Beantwoorden
Saskia 2022-02-10 13:35:39

Ik gebruik hier een spatel voor waar een temperatuur meter in zit dat is echt heel handig!

Beantwoorden
SA
Sanne 2022-03-24 22:58:22

Als je de pindarotjes uit de koelkast hebt gehaald nadat ze gestold zijn en je ze op kamertemperatuur moet zetten hoe kun je ze dan het beste bewaren? In een blik of afgedekt met folie?

Beantwoorden
SA
Rutger 2022-03-28 11:07:37

Luchtdicht verpakt is prima, dat kan op verschillende manieren. Gewoon in een zakje, blikje, bakje is prima.

Beantwoorden
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reactie.