Van dit recept word je heel gelukkig! Deze schattige mini cheesecakejes met karamel en pecannoten zijn namelijk onweerstaanbaar lekker! Samen met Francesca van Francesca kookt ben ik de keuken ingedoken voor deze lekkernijen. Het leuke is dat Francesca en ik al een tijd een karameldate hadden staan. We zouden samen nog steeds een keer karamel maken, omdat het bij Francesca niet altijd goed ging. Na onze baksessie is daar gelukkig verandering in gekomen. Een paar dagen na de opname van dit filmpje kreeg ik al een appje met daarin een foto van haar zelfgemaakte karamel. Heerlijk! Check hier een stap-voor-stap uitleg voor karamel maken, zodat je zelf vanaf nu ook altijd de lekkerste karamel maakt.

Het leuke aan dit recept is dat je deze cheesecakejes met heel veel verschillende toppings kunt maken. De romige cheesecake gaat bijvoorbeeld ook goed samen met vers fruit, compote van rood fruit of gesmolten chocolade. Bekijk mijn basis cheesecake recept als je meer wilt variëren, in dat recept deel ik ontzettend veel variatie tips!

Hoe kan je deze mini cheesecakejes bewaren?

Zonder topping bewaar je deze taartjes 3-4 dagen in de koelkast. In de vriezer bewaar je deze lekkernij 2-3 maanden. Voeg de topping pas vlak voor het serveren toe, dat is het allerlekkerst.

Wil je de karamel ook al van tevoren maken? Karamel kun je los zeker een week in de koelkast bewaren of voor 2-3 maanden in de vriezer.

Mini Philadelphia cheesecakejes met karamel en pecannoten
Ingrediëntenlijst
  • Voor de bodems
  • 125 gr digestives
  • 50 gr boter, gesmolten
  • Voor de topping
  • 35 ml water
  • 125 gr suiker
  • 100 ml slagroom
  • 40 gr boter
  • 125 gr geroosterde pecannoten
  • zeezoutvlokken, optioneel
makkelijke bakboek desk
makkelijke bakboek mob

Kleine cheesecakejes met karamel en pecannoten – Recept

Verwarm de oven voor op 130 °C en doe papieren bakvormpjes in de holtes van een cupcakevorm.

Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla ze fijn met een deegroller. Meng de gesmolten boter door de kruimels en verdeel het mengsel gelijkmatig over de 12 vormpjes. Druk de kruimels stevig aan, dit gaat makkelijk met een glaasje dat in de vormpjes past.

Meng de Philadelphia naturel kort met de fijne suiker. Voeg vervolgens de eieren, zure room, maïzena en het vanille-extract toe en meng alles door tot een glad mengsel. Verdeel het cheesecake mengsel over de vormpjes. Dit gaat gemakkelijk door een ijslepel te gebruiken. Bak de mini-cheesecakejes 25-35 minuten. De bovenkant mag nog iets wiebelen als ze uit de oven komen. Laat ze in de vorm afkoelen op kamertemperatuur en zet de vorm vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast.

Mini Philadelphia cheesecakejes met karamel en pecannoten
Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (11)
Marjolein 2018-03-10 09:10:38

Heel lekker weer Rutger! Ik ga ze vanmiddag gelijk bakken!

Beantwoorden
MA
Cindy Dirickx 2018-03-10 09:39:34

Deze ga ik zeker proberen, ze zien er zo lekker uit! Hoeveel stuks haal je ongeveer uit dit recept?

Beantwoorden
CI
Irma 2018-03-14 17:04:32

Lijkt mij heerlijk, ga ze voor het weekend maken. Maar die maïzena kan ik die vervangen, bijv door klopvast of iets anders.

Beantwoorden
IR
Rutger 2018-03-19 12:03:48

Je kunt gewoon bloem gebruiken in plaats van maizena.

Beantwoorden
Monique 2018-03-14 20:13:26

Dien je de room niet warm te maken, voordat je hem aan de karamel toevoegt?

Beantwoorden
MO
Rutger 2018-03-19 12:03:21

Het kan, dan spettert het iets minder, maar zo gaat het ook prima.

Beantwoorden
Petra 2018-03-18 11:54:42

Wil ze maken voor de verjaardag van mijn dochter! Zijn deze een dag van tevoren te maken of beter op de dag zelf?

Beantwoorden
PE
Rutger 2018-03-19 11:37:00

Een dag van tevoren kan heel goed! Ze moeten toch opstijven, dat kan dan mooi 's nachts.

Beantwoorden
Rian 2018-03-19 13:35:38

Ik zou deze cheesecake graag in een grote vorm maken. Hoe lang moet hij dan in de oven?

Beantwoorden
RI
Rutger 2018-03-26 18:06:40

Dan zou ik de verhoudingen en tijden van deze cheesecake aanhouden:

https://www.rutgerbakt.nl/philadelphia-cheesecake-met-zomerfruit-recept/

Beantwoorden
Mieke 2018-03-22 00:33:57

Dankjewel voor het delen van dit recept. Thnx ook voor je recept van karamelkoekjes, en je fijne uitleg over karamel maken die ik net elders op je site gelezen heb. Ik ga er eens mee aan de slag.

Beantwoorden
MI
Marieke 2018-03-26 21:23:30

Na twee zwaar mislukte grote cheesecakes uit de oven in het verleden, was dit toch een no-go. Maar met het bescheiden formaat van de cupcakes toch maar een poging gedaan voor een halve portie geinspireerd door een ander recept van je met gesmolten witte chocolade er doorheen en frambozen erop ;-) . Ik blij, thuisfront helemaal blij, en cheesecake is niet langer een no-go. Dus dank je voor het recept (en fijn dat het in een kleinere hoeveelheid gemaakt kan worden)!

Beantwoorden
MA
Rutger 2018-03-31 11:07:11

Superleuk om te horen! Geniet er van!

Beantwoorden
charlotte 2018-09-20 09:51:02

Hoi Rutger,

Ik wil ze ook maken voor een feestje.
Ik heb al gelezen dat ik ze een dag van te voren kan maken maar kan de karamelsaus er dan ook al overheen? Om ze dan in de koelkast te bewaren. Ik moet de gebakjes namelijk mee nemen naar het feestje.

Beantwoorden
CH
Rutger 2018-09-24 08:07:37

De karamelsaus zou ik er kort voor het serveren overheen doen.

Beantwoorden
leslie 2018-10-12 10:11:05

Heerlijk en vrij makkelijk te maken! Ben intussen ervaren in de caramelsaus ;)

Beantwoorden
LE
Monique 2021-11-03 20:52:42

Kan je dit ook in de de stoomoven bereiden? En wat zijn dan de instellingen?

Beantwoorden
MO
Rutger 2021-11-10 08:28:06

Daar heb ik helaas geen ervaring mee.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.