Deze pinsa tonno e cipolla is geïnspireerd op de bekende pizza tonno e cipolla, oftewel een pizza met tonijn en ui. Dit gerecht is een klassieker uit de regio Calabrië, in het zuiden van Italië. De regio Calabrië wordt bijna volledig omringd door zee en het is dus niet gek dat een pizza (of pinsa) met tonijn hier een populaire klassieker is. 

pinsa tonijn

Met deze pinsa tonno e cipolla geef je een nieuwe draai aan dit klassieke recept. Voordat ik de pinsa beleg met tonijn, ui en zwarte olijven, bedek ik de bodem eerst met wat tomatensaus. Ik gebruik hier mijn snelle, zelfgemaakte pizzasaus voor. In dit recept voeg je eerst alle toppings toe aan de pinsa en vervolgens bak je de belegde pinsa tonno in de oven. Ik gebruik zelfgemaakte pinsabodems, die zijn echt het allerlekkerst! In dit pinsa recept laat ik zien hoe je die bodems maakt. 

pinsa tonijn

Ga je met deze lekkernij aan de slag? Met dit recept maak je 4 pinsa’s.

Ingrediëntenlijst
kinderbakboek banner desk
Broodbakbol banner mobiel

Zelf pinsa tonno maken 

Verwarm de oven voor op 250 °C. Je kunt de pinsa net als in het recept voor de pinsabodem op een pizzasteen bakken, maar je kunt ‘m nu ook gewoon op een bakplaat in de oven schuiven. 

Verdeel de tomatensaus over de pinsabodems. Het makkelijkst gaat dit door de saus met de bolle kant van een lepel over de bovenkant van de pinsa’s te strijken. Omdat het deeg natuurlijk niet helemaal glad is na het bakken, gaat dit iets lastiger dan je gewend bent bij een pizza. Verdeel de tonijn, de rode ui en de plakjes zwarte olijf over de pinsabodems. 

Bak de pinsa’s 5-8 minuten, tot de zijkant goudbruin is. Garneer de gebakken pinsa tonno met wat kappertjes en serveer direct. 

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (2)
Annelies Blom 2024-05-29 08:24:56

Hoi Rutger,

Enige onduidelijkheid bij mij sorry.
Doe je toppings er nu voor het afbakken of erna op ?? In tekst lijkt het of je eerst bakt en dan nog kort met toppings.

Groetjes

Beantwoorden
AN
Rutger 2024-05-29 10:01:11

Hi,
De bodem wordt eerst zonder topping gebakken (dat lees je in het basisrecept van de pinsabodem) en daarna met de topping. Als je de topping gelijk op het deeg doet, dat wordt de bodem minder luchtig en knapperig, vandaar dat het in twee stappen wordt gebakken. Qua voorbereiden is het ook heel fijn, de bodems kun je al eerder voorbakken (en zelfs invriezen) en dan voor het serveren met de topping erop afbakken.

Beantwoorden
Maggie De Block 2024-06-12 13:23:28

Rutger, wat heeft u een magnifieke naam. Dank voor dit recept, nu kan ik heel Belgie voeden met deze pizza. Gaat vast goed zijn voor de volksgezondheid. Rutger i love you

Beantwoorden
MA