Deze pinsa tonno e cipolla is geïnspireerd op de bekende pizza tonno e cipolla, oftewel een pizza met tonijn en ui. Dit gerecht is een klassieker uit de regio Calabrië, in het zuiden van Italië. De regio Calabrië wordt bijna volledig omringd door zee en het is dus niet gek dat een pizza (of pinsa) met tonijn hier een populaire klassieker is.

Met deze pinsa tonno e cipolla geef je een nieuwe draai aan dit klassieke recept. Voordat ik de pinsa beleg met tonijn, ui en zwarte olijven, bedek ik de bodem eerst met wat tomatensaus. Ik gebruik hier mijn snelle, zelfgemaakte pizzasaus voor. In dit recept voeg je eerst alle toppings toe aan de pinsa en vervolgens bak je de belegde pinsa tonno in de oven. Ik gebruik zelfgemaakte pinsabodems, die zijn echt het allerlekkerst! In dit pinsa recept laat ik zien hoe je die bodems maakt.

Ga je met deze lekkernij aan de slag? Met dit recept maak je 4 pinsa’s.
- Voor de pinsa
- 300 ml tomatensaus
- 4 voorgebakken pinsa’s, zelfgemaakt
- 200 gram tonijn uit olie, uitgelekt
- 1 rode ui, in halve ringen
- 60 gram zwarte olijven, uitgelekt en in plakjes
- 1-2 el kappertjes, uitgelekt
Zelf pinsa tonno maken
Verwarm de oven voor op 250 °C. Je kunt de pinsa net als in het recept voor de pinsabodem op een pizzasteen bakken, maar je kunt ‘m nu ook gewoon op een bakplaat in de oven schuiven.
Verdeel de tomatensaus over de pinsabodems. Het makkelijkst gaat dit door de saus met de bolle kant van een lepel over de bovenkant van de pinsa’s te strijken. Omdat het deeg natuurlijk niet helemaal glad is na het bakken, gaat dit iets lastiger dan je gewend bent bij een pizza. Verdeel de tonijn, de rode ui en de plakjes zwarte olijf over de pinsabodems.
Bak de pinsa’s 5-8 minuten, tot de zijkant goudbruin is. Garneer de gebakken pinsa tonno met wat kappertjes en serveer direct.
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Hoi Rutger,
Enige onduidelijkheid bij mij sorry.
Doe je toppings er nu voor het afbakken of erna op ?? In tekst lijkt het of je eerst bakt en dan nog kort met toppings.
Groetjes
Beantwoorden
Rutger, wat heeft u een magnifieke naam. Dank voor dit recept, nu kan ik heel Belgie voeden met deze pizza. Gaat vast goed zijn voor de volksgezondheid. Rutger i love you
BeantwoordenU kunt niet meer reageren.

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.