Deze pinsa burrata is belegd met allerlei lekkere ingrediënten en zit boordevol smaak. Je bakt deze pinsa met een crème van mascarpone en truffeltapenade, en ik kan je zeggen: daar komt een groot deel van de heerlijke smaak vandaan. Als topping gebruik ik verder nog gebakken paddenstoelen. Tip: beleg de pinsa met een mix van je favoriete paddenstoelen. 

Pinsa met burrata

En dan de burrata, de blikvanger van dit recept. Die maakt het af, heerlijk romig, zacht, vol van smaak. Bak de burrata niet mee, maar beleg de pinsa vlak voor het serveren met deze Italiaanse kaas. Voor dit recept gebruik ik trouwens zelfgemaakte pinsabodems, die ik maak met dit pinsa recept

Met dit burrata pinsa recept maak je 4 pinsa’s. 

Wat is pinsa burrata?

Pinsa burrata is een pinsa (Italiaans platbrood) die belegd is met burrata. Er worden ook andere ingrediënten toegevoegd als topping, maar de burrata is het hoofdingrediënt in dit recept. Wat burrata is? Een zachte, romige Italiaanse kaas. 

Op het eerste gezicht lijkt burrata op mozzarella, maar het is net anders. Burrata is mozzarella die gevuld is met extra room. De kaas is van binnen veel zachter dan aan de buitenkant. Bij het doorsnijden van de kaas loopt de vulling er dan ook uit. Die vulling (zonder de buitenkant van de burrata) wordt trouwens stracciatella genoemd, en wordt in Italië (en tegenwoordig ook steeds vaker in Nederland) ook als kaas verkocht. De romige en zachte burrata is in dit recept een heerlijke combinatie met de knapperige pinsa en de truffel topping. 

Pinsa met burrata
Ingrediëntenlijst
  • Voor de pinsa's
  • 1-2 el olijfolie
  • 300 gr (gemengde) paddenstoelen, schoongemaakt en in plakjes
  • peper en zout
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr truffeltapenade
  • 4 voorgebakken pinsa’s, zelfgemaakt
  • 2 bollen burrata
  • 50 gr rucola
Broodbakbol banner desktop
Broodbakbol banner mobiel

Zelf pinsa burrata maken

Verwarm de oven voor op 250 °C. Je kunt de pinsa net als in het recept voor de pinsabodem op een pizzasteen bakken, maar je kunt ‘m nu ook gewoon op een bakplaat in de oven schuiven. 

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paddenstoelen zo’n 5-8 minuten. Haal de pan van het vuur en breng de paddenstoelen op smaak met peper en zout. Meng de mascarpone met de truffeltapenade en breng ook dit mengsel op smaak met peper en zout. 

Bestrijk de pinsabodems met de truffelmascarpone. Verdeel daar de gebakken paddenstoelen over. Bak de pinsa’s 5-8 minuten, tot de zijkant goudbruin is. Snijd de bollen burrata doormidden en verdeel een halve bol burrata over elke pinsa. Garneer tot slot met de rucola en serveer de pinsa direct. 

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (0)