Ingrediëntenlijst
  • Voor de aardbeiencoulis
  • 150 gr aardbeien, schoongemaakt en in stukjes
  • ¼ citroen, sap
  • 40 gr poedersuiker

Tijdens onze vakantie vorig jaar sloten wij de dag regelmatig af in een Italiaanse ijssalon een paar dorpjes verderop. Daar hadden ze de lekkerste aardbeiencoupe ooit. Misschien lag het ook aan de zomerse sfeer en het vakantiegevoel, maar dat ijs met aardbeien en aardbeiensaus was echt geweldig lekker. Daarop geïnspireerd ben ik zelf aan de slag gegaan en eigenlijk is het recept te simpel voor woorden (maar zo lekker!). Ik maak hem graag met mijn zelfgemaakte aardbeiensiroop, maar in plaats daarvan kan je ook een aardbeiencoulis maken.

Bereiding: Aardbeiencoupe

Doe voor de coulis alle ingrediënten in een blender en mix deze tot puree. Giet het mengsel door een fijne zeef en bewaar de coulis in de koelkast tot gebruik.

Vul coupes of schaaltjes met bolletjes vanille-ijs. Verdeel de verse aardbeien over de schaaltjes en garneer het ijs met de slagroom. Schenk tot slot wat van de aardbeiensiroop of –coulis over het ijs!

Foto: Erik Spronk

Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (2)
Je@net 2016-08-31 09:48:47

Nog een paar dagen mooi weer....lekker van genieten.
En dat gaat zeker lukken met zo'n heerlijke ijscoupe!

Beantwoorden
JE
Jonna@Burgertrutjes 2016-08-30 21:24:29

Simpel maar onwijs lekker! Met aardbeien van de boer, en ambachtelijk ijs van de ijswinkel. Jammie!

Beantwoorden
JO
Rutger 2016-08-30 23:16:24

Ja inderdaad! Soms kan simpel zo lekker zijn!

Beantwoorden