- Voor de aardbeiencoupe
- 12-16 bolletjes goed vanille ijs
- 350 gr aardbeien, schoongemaakt en gehalveerd
- opgeklopte slagroom
- aardbeiensiroop, of gebruik onderstaan recept voor aardbeiencoulis
- Voor de aardbeiencoulis
- 150 gr aardbeien, schoongemaakt en in stukjes
- ¼ citroen, sap
- 40 gr poedersuiker
Tijdens onze vakantie vorig jaar sloten wij de dag regelmatig af in een Italiaanse ijssalon een paar dorpjes verderop. Daar hadden ze de lekkerste aardbeiencoupe ooit. Misschien lag het ook aan de zomerse sfeer en het vakantiegevoel, maar dat ijs met aardbeien en aardbeiensaus was echt geweldig lekker. Daarop geïnspireerd ben ik zelf aan de slag gegaan en eigenlijk is het recept te simpel voor woorden (maar zo lekker!). Ik maak hem graag met mijn zelfgemaakte aardbeiensiroop, maar in plaats daarvan kan je ook een aardbeiencoulis maken.

Aardbeien coupe recept
Doe voor de coulis alle ingrediënten in een blender en mix deze tot puree. Giet het mengsel door een fijne zeef en bewaar de coulis in de koelkast tot gebruik.
Vul coupes of schaaltjes met bolletjes vanille-ijs. Verdeel de verse aardbeien over de schaaltjes en garneer het ijs met de slagroom. Schenk tot slot wat van de aardbeiensiroop of –coulis over het ijs!
Foto: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Simpel maar onwijs lekker! Met aardbeien van de boer, en ambachtelijk ijs van de ijswinkel. Jammie!
Beantwoorden
Nog een paar dagen mooi weer....lekker van genieten.
En dat gaat zeker lukken met zo'n heerlijke ijscoupe!
