30 augustus 2016 — Laatste update 20 september 2023
★
★
★
★
★
(7)
Makkelijk
±
15 m
Tijdens onze vakantie vorig jaar sloten wij de dag regelmatig af in een Italiaanse ijssalon een paar dorpjes verderop. Daar hadden ze de lekkerste aardbeiencoupe ooit. Misschien lag het ook aan de zomerse sfeer en het vakantiegevoel, maar dat ijs met aardbeien en aardbeiensaus was echt geweldig lekker. Daarop geïnspireerd ben ik zelf aan de slag gegaan en eigenlijk is het recept te simpel voor woorden (maar zo lekker!). Ik maak hem graag met mijn zelfgemaakte aardbeiensiroop, maar in plaats daarvan kan je ook een aardbeiencoulis maken.
aardbeiensiroop, of gebruik onderstaan recept voor aardbeiencoulis
Voor de aardbeiencoulis
150 gr aardbeien, schoongemaakt en in stukjes
¼ citroen, sap
40 gr poedersuiker
Aardbeien coupe recept
Doe voor de coulis alle ingrediënten in een blender en mix deze tot puree. Giet het mengsel door een fijne zeef en bewaar de coulis in de koelkast tot gebruik.
Vul coupes of schaaltjes met bolletjes vanille-ijs. Verdeel de verse aardbeien over de schaaltjes en garneer het ijs met de slagroom. Schenk tot slot wat van de aardbeiensiroop of –coulis over het ijs!
Foto: Erik Spronk
Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.