- Voor de soesjes
- 1 recept soezendeeg
- Verder nodig
- 500 ml slagroom
- 60 gram suiker
- 1 zakje slagroomversteviger
- 150-200 gr frambozenjam
- verse frambozen, optioneel
Gewone soesjes zijn al lekker, maar deze frambozensoesjes zijn nog lekkerder! Ze zijn extra smaakvol doordat de slagroom op smaak is gebracht met frambozenjam en er een verse framboos is verstopt in elke soes. En het leuke is dat je dit ook met andere jam kan doen. Wat dacht je van aardbeien, viervruchten, kersen of bosbessen. Superleuk om mee te experimenteren! Geniet van deze heerlijke soesjes met framboos!
Bereiding: Frambozensoesjes
Verwarm de oven voor op 210 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het soezendeeg in een spuitzak met een glad spuitmondje van 10 à 12 millimeter en spuit ronde doppen van ongeveer 2 centimeter doorsnede en hoogte op de bakplaat. Je kunt het deeg ook vormen met behulp van twee lepels. Druk met een natte vinger de puntjes bovenop de soesjes plat. Bak de soesjes in 20 tot 25 minuten goudbruin. Laat de soesjes volledig afkoelen.
Roer de jam los. Als de jam veel grote stukken bevat, kun je deze eerst door een zeef wrijven (anders blijven deze straks vast zitten in de spuitzak). Klop de slagroom met de suiker en de slagroomversteviger stijf op. Voeg aan het eind de frambozenjam toe en klop deze nog kort mee.
Doe de opgeklopte slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Knip de soesjes open. Spuit op de bodem van ieder soesje een laagje frambozenslagroom en leg hier een verse framboos op. Dek deze af met een toef slagroom en plaats de bovenkant van het soesje erop. Bestuif de soesjes tot slot met poedersuiker.
Foto: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Ooooh...dat ziet er zeker erg lekker uit. Eens kijken of er hier nog wat frambozen in de tuin zijn, anders wellicht met bramen eens uitproberen!
Beantwoorden
Wow wat een mooie soesjes. Die zouden niet lang op de schaal blijven liggen bij ons. Mmm.. Mooie foto, zo met dat roze schaaltje.
BeantwoordenHoe kan ik de soesjes beste bewaren als ik ze dag van te voren wil maken?
BeantwoordenJe kunt de gebakken soesjes luchtdicht verpakt op kamertemperatuur bewaren. Ik zou ze op de dag zelf pas vullen. Als je ze toch gevuld wilt bewaren, doe dat dan in de koelkast en haal ze 20 minuten voor het serveren eruit.
Beantwoorden
Nou Rutger, de soesjes zien er heerlijk uit maar met slagroom uit de supermarkt (zelfs met een versteviger)
krijg ik absoluut niet zo'n resultaat.
BeantwoordenHeb je dit artikel over slagroom opkloppen. Wellicht dat je daar nog een goede tip uit kunt halen: https://www.rutgerbakt.nl/basisrecept-opgeklopte-slagroom/
Beantwoorden
Ja dat wel, ik heb begrepen op 100 ml slagroom 30 ml mascarpone, omdat de slagroom die we kopen niet genoeg vet heeft, de versteviger is niet genoeg voor een mooie room.
BeantwoordenHeerlijke smaak komt er echt zo uit te zien als op het plaatje😋
BeantwoordenVandaag jouw recept gevolgd en aardbeien slagroomsoesjes gemaakt. Ze zijn super gelukt en smakelijk echt verrukkelijk! Ik heb cirkels van iets meer dan 2 cm gedaan en heb met dit recept 78 soesjes gekregen. Formaat is precies zoals in de supermarkt. Echt een aanrader, dank je wel Rutger!
Beantwoorden