- Voor de soesjes
- 1 recept soezendeeg
- Verder nodig
- 500 ml slagroom
- 60 gram suiker
- 1 zakje slagroomversteviger
- 150-200 gr frambozenjam
- verse frambozen, optioneel
Gewone soesjes zijn al lekker, maar deze frambozensoesjes zijn nog lekkerder! Ze zijn extra smaakvol doordat de slagroom op smaak is gebracht met frambozenjam en er een verse framboos is verstopt in elke soes. En het leuke is dat je dit ook met andere jam kan doen. Wat dacht je van aardbeien, viervruchten, kersen of bosbessen. Superleuk om mee te experimenteren! Geniet van deze heerlijke soesjes met framboos!
Bereiding: Frambozensoesjes
Verwarm de oven voor op 210 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het soezendeeg in een spuitzak met een glad spuitmondje van 10 à 12 millimeter en spuit ronde doppen van ongeveer 2 centimeter doorsnede en hoogte op de bakplaat. Je kunt het deeg ook vormen met behulp van twee lepels. Druk met een natte vinger de puntjes bovenop de soesjes plat. Bak de soesjes in 20 tot 25 minuten goudbruin. Laat de soesjes volledig afkoelen.
Roer de jam los. Als de jam veel grote stukken bevat, kun je deze eerst door een zeef wrijven (anders blijven deze straks vast zitten in de spuitzak). Klop de slagroom met de suiker en de slagroomversteviger stijf op. Voeg aan het eind de frambozenjam toe en klop deze nog kort mee.
Doe de opgeklopte slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Knip de soesjes open. Spuit op de bodem van ieder soesje een laagje frambozenslagroom en leg hier een verse framboos op. Dek deze af met een toef slagroom en plaats de bovenkant van het soesje erop. Bestuif de soesjes tot slot met poedersuiker.
Foto: Erik Spronk


